דילמה של אנוס

מאיר 121

New member
דילמה של אנוס

אני כבר כמה שנים זוחל לאט אבל בטוח לכיוון החוצה מהעולם החרדי כבר עשיתי כמה דברים מענינים הלכתי הלוך וחזור התקדמתי וחזרתי כמובן שאת חג הפסח חגג,h ברוב פאר והדר ללא הרהור של משהו חמץ אבל איך שאני מכיר את עצמי כבר אני מדרדר אי אפשר להגיד רגל בחוץ אבל אוטוטו אוטוטו חלק מהדברים שעשיתי עד היום היה יחד עם אשתי ללא שהיא יודעת בבירור שאני "אנוס" מה שנקרא אבל לקראת התהליך האמיתי והגדול כמובן שאני צריך להתחיל ללמד אותה ולהוביל אותה יחד איתי שבאופן עקרוני זה דבר אפשרי אבל פתאום התעוררתי ושמתי לב שכמה מן המפורסמים שיצאו בשאלה לאחר שנשותיהם עשו איתם את כל כברת הדרך החוצה
אני רואה אותם בלא נשותיהם גרושים פרודים או איך שנקרא לזה
ואני שואל את עצתכם האם ראוי ומתאים ככה להתחיל להוביל את אשתי החוצה יחד איתי בזמן שכפי הסטטיסטיקה אנחנו נפרד בבא היום והיא תשאר עם חמשת ילדינו ללא תמיכת הורים כי היא ""לא משלהם "וללא תמיכת בעל כי היא תריב איתו או שתגידו לי שזה לא מחויב שאנחנו ניפרד ובאחוזים היוצאים בשאלה כשהם נשואים נשארים כבני זוג גם אחרי זה אני בכוונה לא כותב את שמות המפורסמים שהתגרשו מפני כבודם אבל אם אתם מאשרים אני יכתוב אתם מבינים שבעיה של לשון הרע אין כאן מבחינה הלכתית

motii011

New member
איך מובילים את האישה?

הרבה כאן ישמחו לקבל ממך עצה!
לגבי שאלתך יש לך בעיה עם נקודת המוצא. היחס לאישה כאל בובה חסרת רצונות.
אם אישתך בסופו של דבר תחליט לצאת זאת החלטה שלה! ואף אחד לא יוכל לקחת אחריות על ההחלטה הזו חוץ ממנה! הגישה הזו להאשים מישהו אחר כאילו הוא "קילקל" (כמו שהדוסים אוהבים להגיד) ולא להתייחס אל הפרטנר כבן אדם בוגר בעייתית!
בנוסף התפיסה שלך לגבי נישואין וגירושין מוטעית!
לפי שיטתך אתה היום נותן לאישתך יותר ממה שאלו שהתגרשו נותנים! מי אמר לך? מאיפה אתה יודע שהיוצאות שהתגרשו מרגישים פחות טוב? או... מהיכן לך שהבעלים שלהן הפסיקו את התמיכה (שאתה נותן היום) לנשותיהן?
יכול להיות גם מצב הפוך של גבר שמרגיש שחיי החרדיות הן כה אומללים ומחליט לשחרר את אישתו לחיים חופשיים והוא לוקח אחריות מלאה על גידול הילדים! הוא רץ כל יום לגן! הוא בערב בא לקלח אותם! ונותן לאישתו לצאת ולחגוג בלילות!
תּוֹדֶה שלא חשבת על זה...

מנסה להבין

אם אתה חושב על פרידה למה לא להיפרד כחרדי ורק אז לצאת בשאלה? לרוב זה חוסך הרבה עוגמת נפש בדרך
הזוגות שאני מכירה שעשו את הדרך החוצה לא רק שנשארו יחד אלא אף אומרים שהתהליך המשותף חיזק את הזוגיות שלהם, איני יודעת מי אתה מכיר שנפרדו דווקא אחרי שיצאו בשאלה (ולא, לא כותבים שמות כאן)
בכלל, איך רלוונטית הסטטיסטיקה? אם אתם אוהבים אחד את השני ויש לכם זוגיות טובה למה שתיפרדו דווקא אחרי תהליך כל כך משמעותי יחד? ואם אין לכם זוגיות כזו אז כפי שכתבתי למעלה, אולי עדיף להפרד קודם ולתת לכל אחד לחיות את חייו.

אתה בטוח שאתה מכיר יוצאים בשאלה מפורסמים

שיצאו ביחד עם בת זוגם ואחר כך התגרשו?

המקרה היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא של ירון ידען ואין לי מושג מה בדיוק קרה שם. מעבר לזה - אני לא מכיר אף מקרה כזה.

מאיפה הסטטיסטיקה?

בלי סטטיטסיקה, אני מכירה מספר לא מבוטל של זוגות שיצאו יחדיו בשאלה, והם עדיין ביחד.

"להוביל את אשתך החוצה" על מנת להפרד ממנה, לדעתי זה עוול.
המחשבה שלך צריכה להיות בכיוון של להפריד בין מערכות היחסים שלך עם אשתך ואם אלוהים, זה לא קשור.
ועל שניהם מומלץ לעבוד ולנסות למצוא דרך למקום טוב יותר..

שאלה טובה ולא ברור לי למה אף אחד לא מבין אותה

לדעתי, אם אתה חושב שהזוגיות שלכם היא סטנדרטית, אל תנס להוציא אותה איתך בצורה מניפולטיבית,
שבמקרה של גירושין היא תצער שהיא עשתה את התהליך איתך.

בנישואים סטנדרטים יש סיכוי גבוה לגירושים,
ולכן תמיד צריך לחשוש שאחרי היציאה תתגרשו, ואז מה יהיה?

רק אם אתה ממש מרגיש שיש לכם עבר מפואר,
ושהצלחתם לעבור משברים רבים ולהמשיך לרצות לחיות זה לצד זה,
תוכל להאמין שגם את המשברים בעתיד תעברו בהצלחה,
ואז אין סיבה שלא תשכנע אותה גם בדרכים מניפולטיביות.

נ.ב. תמיד יש לך את האפשרות לשכנע אותה בצורה מאוד משכנעת,
שגם אם היא תצא בשאלה זה לא יהיה בגללך (ואז אתה אשם בזה)
אלא זה יהיה בגללה, ואז היא תתגבר לבד על הקשיים.

שבת שלום.

סטטיסטיקה

בנישואים סטנדרטיים - בעולם הכללי, יש סיכוי (או סיכון) של אחד לשלוש להתגרש. ובארה"ב היום זה חמישים אחוז. אז נוח.

בנישואים בעולם החרדי ובכל חברה מסורתית (גם אינדיאנים לצורך העניין) המספרים והכללים שונים. (ומיותר לומר, אבל אי אפשר שלא לציין: לא בגלל שהם מסתדרים יותר טוב)

אני חושבת שדרכים מניפולטיביות הם לא דרכים הוגנות והולמות כדי להשיג משהו מבן זוג.

במבה9

New member
מכירה כמה מקרים כאלו

מה שאני יכולה לומר זה שאם הגבר לא חש פספוס מטופש בגין נישואיו בגיל צעיר ולא פוזל מידי לצדדיו (כאילו שיוצא בשאלה גרוש + חמישה הוא מציאה גדולה, סליחה על הבוטות) הסיכוי לגירושין יורד פלאים.

למעלה