דילמה רצינית

KOBINET

New member
דילמה רצינית

הייתי ביעוץ תעסוקתי ולאחר מכן החלטתי ללמוד סיעוד (התאים לי עפ"י האיבחון) . ניגשתי לבחינה הפסיכומטרית אך הציון שהוצאתי נמוך בכדי להתחיל ללמוד השנה סיעוד (האפשרות של ללמוד באוניברסיטה השנה אינה אפשרית נוכח הציון בנוסף לא כל בתי הספר לסיעוד מקבלים עם מיצרף ואם כן הציון לא הספיק). ניסיתי לברר על תחומים קרובים והדבר היחידי שמתאפשר לי להתחיל ללמוד השנה הוא מקצוע :מעבדנות רפואית, במכללה בירושלים (שניתן להתקבל גם ע"י ממוצע מצרף שיש ברשותי), למרות זאת בפני כמה דילמות כי איני מכירה את המקצוע כ"כ טוב: - האם זהו תחליף באמת קרוב למקצוע אותו רציתי ללמוד- ז"א קורסים חופפים פחות או יותר בשני התחומים ? - מהו הביקוש של אותו מקצוע בשוק - מהן אפשרויות התעסוקה בגמר הלימודים? אני מאוד רוצה להתחיל ללמוד השנה אך מצד שני לא רוצה למהר וללמוד מקצוע שאולי יהיה לי ובו קשה או לא יתאים לי- מה לעשות??? חייבת להחליט בהקדם כי ההרשמות נסגרות.

מעבדנות רפואית

תחום המעבדנות די שונה במאפיניו מתחום הסיעוד. הלימודים מכשירים לעסוק כלבורנטית במעבדה רפואית כשעיקר העבודה הוא ביצוע בדיקות דם/שתן וכו' למינהן. יש בו פחות קשר ועזרה טיפולית לחולה מאשר בסיעוד, ויותר עבודה מול מכשירים וחומרים מאשר אנשים. עליך לשקול אם תחום זה מתאים לך. עוד דרך לשקול- לנסות להתקבל לקורס אחים מוסמכים שדרישות הקבלה אליו פחות מחמירות. בסיום ללמוד בקורס השלמה לסיעוד המיועד לאחים מוסמכים. שוב שרידות הקבלה לקורס זה פחות מחמירות מאשר לסיעוד, נכון להיום.

אח/ות מוסמך/ת

מעונות. הלימודים לבנות בלבד. תעודת גמר משרד הבריאות שלוש שנים לימודי יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי או מצרף 02/6666191 ת.ד. 3235 יפה נוף 91031 בי"ס לסיעוד ירושלים, בי"ח שערי צדק/ לבנות דתיות פרטי מסלול מעונות. הלימודים מתנהלים בשפה העברית. תעודת גמר משרד הבריאות שלוש שנים לימודי יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי או מצרף 04/6028880 ת.ד. 11 16100 בי"ס לסיעוד נצרת, בי"ח א.מ.מ.ס פרטי מסלול מעונות. תעודת גמר משרד הבריאות שלוש שנים לימודי יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי או מצרף 04/6494240 18101 בי"ס לסיעוד עפולה, מרכז רפואי בעמק פרטי מסלול אין מעונות. תעודת גמר משרד הבריאות שלוש שנים לימודי יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי או מצרף 04/8380333 ת.ד.4940 גולומב 47 31048 בי"ס לסיעוד חיפה, מרכז רפואי בני ציון פרטי מסלול מעונות. תעודת גמר משרד הבריאות שלוש שנים לימודי יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי או מצרף 04/6828031 ת.ד. 1008 13100 בי"ס לסיעוד צפת, בי"ח זיו פרטי מסלול הלימודים לבנות דתיות. אין מעונות. תעודת גמר משרד הבריאות שלוש שנים לימודי יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי או מצרף 09/8604777 ת.ד.5020 קרית צאנז 42150 בי"ס לסיעוד נתניה, בי"ח לניאדו/ לבנות דתיות פרטי מסלול גם מסלול לבעלות משפחה - ארבע שנים. תעודת גמר משרד הבריאות שלוש שנים לימודי יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי או מצרף 09/7471508 44100 בי"ס לסיעוד כפר סבא, בי"ח מאיר פרטי מסלול מעונות. גם מסלול למגזר הבדואי. גם לימוד בבר-אילן ל-B.A בסוציולוגיה. תעודת גמר משרד הבריאות שלוש שנים לימודי יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי או מצרף 08/6745522 78306 בי"ס לסיעוד אשקלון, מרכז רפואי ברזילי

למעלה