דילמה רצינית

• פותח הנושא llt
  • פורסם בתאריך

llt

New member
דילמה רצינית

שלום לכולם/ן
כמו שציינתי כאן בעבר הקטנים בני שנה וארבע ואמורים יהיו להיכנס לגן בגיל שנתיים וחודש.
ראיתי מספר גנים וקיימת דילמה רצינית
גן אחד מרחק של 400 מטר בלבד מהבית גן מקסים והייתה לי כימיה נהדרת עם הגננת
גן שני אווירה נעימה וגם נחמד אבל הדרך יותר ארוכה והכניסה לגן קצת מסורבלת ירידה של מדרגות
רק מה שבגן השני עשו לי הנחה משמעותית וזה יוצא 1000 שח פחות מהגן שהכי נראה לי
מה עושים????

באמת התלבטות

המחירים של הגנים הם פשוט אסטורונומיים ואני ממש מבינה את ההתלבטות.
זה פשוט קשה לשלוח לשניים ביחד לגן ולשלם כאלה סכומים.
אני הייתי חוזרת שוב לגן "שפחות נראה" ובודקת שוב את כל המשתנים.
אחכ חוזרת שוב לגן שממש נראה ומנסה לחשוב איפה הייתי מדמיינת אותם ולעשות חישוב עם הכסף של ההנחה משמעותי מאוד או לא...

באמת בחירה לא קלה
אני מצטרפת להמלצה של יעל ללכת לראות שוב את שני הגנים. אני חושבת שבמבט שני אפשר לשים לב לדברים שבפעם הראשונה לא רואים. תבחני שוב את המדרגות - על כמה מדרגות מדובר? קחי בחשבון שבגיל שנתיים וחודש הם כבר יוכלו לרדת את המדרגות בעצמם, עם עזרה של מבוגר. דברי שוב עם הגננות, תשאלי שאלות שלא שאלת בפעם הקודמת, תסתכלי על הצוות, על היחס שלהם לילדים גם כשהגננת לא נמצאת לידם... תראי מה מרגיש לך יותר נכון.
בסופו של דבר, אני מאד מאמינה בתחושות בטן. לכי לגן שבתחושת הבטן שלך יהיה יותר מתאים לקטנטנים שלך. המקום שבו את משאירה אותם ליום שלם צריך להיות מקום שבו את מרגישה בטחון שהם נמצאים בידיים טובות.
&nbsp
החלטה לא פשוטה... בהצלחה

moranr211

New member
בחירת גנים

היי באמת לא בחירה פשוטה אני חושבת שהדרך הקצרה והנוחה יותר היא חשובה יותר. תקלי בחשבון גם חורף ומאוד מסורבל גם ככה עם העגלה וכו' אז שיהיה קצר וזהו. הכימיה עם הגננת חשובה וזה מעולה שיש גם בנוסף למיקום.
בנושא הכספי מכיוון ששנה אחר כך יהיו בגן עירייה והתשלום כבר נמוך בהרבה אז שווה לדעתי להשקיע יותר וללכת על הגן הקרוב והנוח יותר .
מורן - דולה לאחר לידה מלווה אימהות של תאומים ושלישיות

tamar19721

New member
כדאי לצפות בגננות

לי מה שעזר מאוד בבחירה גן היה, שהלכתי להסתכל מבחוץ כשהילדים היו בחצר, בלי שהגננות יראו אותי, וראיתי איך הן מתייחסות לילדים.
הלכתי פעם נוספת בשעה שההורים באים לקחת את הילדים, ושאלתי הורים אם הם מרוצים. שני הדברים האלה, והכימיה שלי עם מנהלת הגן (חשוב מאוד מי מנהלת הגן), עזרו לי להחליט בצורה שהייתי שלימה עם עצמי. מה שכן, אצלי לא היה עניין של הבדל כספי בין הגנים.

למעלה