דילמה - ריצוף גרניט פורצלן מבריק

danahend

New member
דילמה - ריצוף גרניט פורצלן מבריק

האם כדאי לרצף בגרניט פורצלן מבריק? הדעה הרווחת היא שזה לא בטיחותי לילדים, סכנת החלקה וכו'.. השאלה היא - האם יש כאן משהיא שיש לה גרניט פורצלן מבריק בבית - מה החוויה האישית שלה ואיזה טיפול זה מצריך? תודה!

lank

New member
ריצוף מבריק

ריצוף כזה , מן הסתם, כשהוא מלוכלך - הלכלוך או המים / בוץ בולטים מאוד לעין. ריצוף כזה צריך לנקות במגמה יומיות. רמת ההחלקה תלוייה ברמת הגימור. ריצוף מבריק , לעיתים רבות, סופח קשות מיצים וחומרים עקשניים אחרים. זו הסיבה, שאינני ממליצה ללקוחות רבים לבחור בריצוף כזה , למרות שיש לו את המראה המדהים והיופי הייחודי.

danahend

New member
אולי יש איזה שהוא חידוש בתעשיה?

האם ייתכן שיש איזה שהוא חידוש בתעשייה, חומר חדש, כך שאני אוכל להנות גם מהמראה הייחודי (והמדהים!) של המבריק וגם יוכל להתעלות על כל החסרונות, או לפחות חלק מהם? לגבי רמת הגימור - מה זה אומר?

lank

New member
אם תצליח למצוא חומר כזה

אנחנו נשמח לדעת

danahend

New member
אני עוד אחזור :)

ביום ראשון - שני אני מקווה שאחזור עם ממצאים :)

פיטנגו4

New member
פעם

היה קרמיקה בגימור משי. מבריק אבל לא יותר מידי. אחיד (לא קליפת תפוז כמו הלפאטו). משום מה לגרניט פורצלן לא עושים את הגימור הזה, וחבל... אבל אפשר להשיג קרמיקות בחנויות. זולות הרבה יותר מג"פ ואיכותיות הרבה פחות, אבל חייתי איתן 12 שנה בבית עם ילדים בלי שום בעיה בכלל.

baniti

New member
לי יש ג"פ בגימור משי בן שנה

מאד יפה אבל, רואים כל טיפת מים שהתייבשה

יהלום29

New member
לי יש

כתבתי פה בעבר יש לי ג"פ לאפטו אבל כזה שנראה מבריק ולא תפוזי.. אני מאד מאד מרוצה! יש לי 3 ילדים קטנים ואנחנו ממש לא שוטפים כל יום. ואם לא ממש ממש תתעמקי ברצפה היא נראית נקייה לגמרי

danahend

New member
יש לי כלבה

אממ - חידוד לשאלה.. קצת מביך - הכלבה החמודה שלי לפעמים "מועדת" ובורח לה פיפי :( השאלה היא האם כל מה שהצעתם (מבריק, קרמיקה, ג"פ וכו..) מבחינת כתמי שתן יכול להיות בעייתי ? האם גם ייתכנו ריחות שלא יעלמו כל כך מהר?

יהלום29

New member
את מנקה ישר?

כי גם לילדים שלי יש לפעמים פספוסים לצערי, אבל אני מנקה מיידית כמובן לא נתקלתי בבעיה, אבל לא ניסיתי להשאיר את זה על הרצפה ליותר מדקה שתיים

פיטנגו4

New member
לבדוק את האריח

לפני שאת קונה, בקשי אריח אחד לבדיקה. קחי אותו הבית ועשי לו מבחנים לשריטות ועמידות לחומרים. בין השאר - שתן של הכלבה. משאירים 24 שעות, ובודקים האם יורד בקלות בעזרת מטלית לחה. לא יורד - שוקלים האם לקחת את האריח. אם אתם מאלה שלא רצים עם סמרטוט ביד, אז רצוי לא לקחת אריח לא עמיד. סביר להניח: רוב אריחי הג"פ יעמדו בבדיקות, אבן (למשל חלילה או מצפה) לא תעמוד בהן.

danahend

New member
בדיקת האריח - רעיון נפלא

השאלה היא איך אני לוקחת את השתן של הכלבה ומניחה אותו על האריח, או לחילופין איך אני יכולה לשכנע את הכלבה להשתין דווקא שם :) :) :) צוחקת !!! הרעיון מעולה - אני באמת אעשה את זה! אני אנסה גם עם דברים קשים יותר כמו סלק, יין אדום וכו'...

פיטנגו4

New member
בדיקות לאריח

עשי גם: קשקוש בטוש קשקוש בעפרון קשקוש עם סולית נעל שחורה אקונומיקה 00 לשירותים קולה מיץ לימון/חומץ עיסת כורכום שתן - לא חייב להיות של כלב וזו בדיקה חשובה. כשיהיו לך בנים
תהיה לך בדיקה יומיומית, לפחות של עמידות אזור האסלה

למעלה