דילמה קשה

טל249

New member
דילמה קשה

אחרי די הרבה זמן שלא ביקרתי - אני חוזרת לשתף אתכן בשבוע המזעזע שעבר עלי - ומקווה לקבל קצת חיזוקים, למרות שאני יודעת שמה שאני חושבת לעשות - לא ממש מקובל. תזכורת קטנה למי שלא מכירה - אני עם אנדו בדרגה 4, כשנה אחרי לפרוסקופיה שבה נקטע חלק מהחצוצרה השמאלית, בהריון IVF (שבוע 19). כל תחילתו של ההריון היה תקין (טפו, טפו, טפו) אבל... למרות שתוצאות הבדיקות המוקדמות יצאו תקינות (שקיפות ובדיקות הדם של השקיפות) השבוע קיבלתי טלפון מהרופאה שלי שתוצאות בדיקת החלבון העוברי אינן תקינות והיא רוצה שאני אלך לעשות בדיקת מי שפיר. (קודם ייעוץ גנטי ואז הפניה לבדיקה) התייעצתי גם אם הרופא שעשה לי את הבדיקות המוקדמות והוא אמר שהמצב לא ממש גרוע כמו שבדיקת החלבון העוברי מראה (סיכון של 1:327 לתסמונת דאון) אבל הוא ממליץ על בדיקת מי שפיר (הבנתי ממנו שבעיקר בגלל שזו הנחייה של משרד הבריאות). בבדיקת מי שפיר יש סיכוי קטן מאוד להפלה, לפי הרופאים הוא הרבה יותר קטן ממה שמוצהר רשמית - אבל זה לא עוזר להרגשה שלי. ופה אני צריכה אתכן. התאוריה שלי אומרת שבגלל שאני עם אנדו', ומראש הסיכויים שלנו להרות הם פחות טובים מאשר נשים "רגילות" אני לא חושבת שכדאי שאקח סיכונים מיותרים. כל מי שאני מכירה מרגיע ואומר שהרבה פעמים החלבון העוברי יוצא לא טוב ובסוף מסתבר שהכל תקין - אז למה בכלל כדאי לי לקחת את הסיכון ? כרגע החלטנו שנלך לייעוץ הגנטי - כפי שהמליצה הרופאה, אבל בינינו החלטנו כבר שנעשה הכל כדי להמנע מבדיקות פולשניות ומסוכנות. מצטרעת שאני מפילה את זה עליכן ככה בשבת על הבוקר אבל אתן היחידות שיכולות להבין את המצב ואני הייתי שמחה לשמוע מה אתן חושבות. מה שמצחיק זה ששאר חוויות השבוע המזעזע - שהיו מזעזעות עוד יותר (הצלחתי להגיע למיון לאחר הכשת נחש
..) מתגמדות לאור הדילמה החדשה...

ר ו מ י ה

New member
טל

את אכן עומדת לפני דילמה קשה ביותר, אך אני חוששת שלא תקבלי פה הרבה תגובות בשל העובדה שרוב הנשים הכותבות כאן עדיין לא חוו הריון. את הדילמה עליה את מדברת אני מניחה שנשים רבות עוברות, במיוחד נשים שעברו טיפולים ועמלו כל כך הרבה על ההריון, כך שייתכן והן יוכלו לסייע לך ולספר לך מנסיונן בפורום "הריון לאחר טיפולים". התאוריה שלך נכונה וצריכה להלקח בחשבון, אך את החשבון רק את ביחד עם בן זוגך צרכים לעשות. פעם ראיתי תוכנית ב-BBC בו זוג עמד בפני דילמה דומה, הרופא אמר להם שהם צריכים להסתכל על שתי האופציות החמורות ביותר מבחינתם- 1. לידת ילד חולה 2. איבוד הריון יקר ולבדוק מה היא האופציה איתה הם יוכלו לחיות הכי טוב ורק אז לבצע את ההחלטה. מאחלת לך שהדילמה הקשה הזאת תהפוך בעתיד לאנקדוטה בסיפור לידתו של ילדכם הבריא

בלגן2

New member
קטונתי מליעץ לך

למרות שעברתי הריון, כי קשה להכליל ממקרה אחד למקרה אחר. אני מכירה הרבה סיפורים (די טריים למעשה) על חלבון עוברי שיצא מזעזע והעובר ב"ה יצא בריא ושלם. אבל... וזה אבל גדול, אני לא יכולה להבטיח לך שאם זה המקרה שלי הייתי סומכת על הסיפורים האלה. כי מה שקרה לאחד לא מבטיח שיקרה גם לי. בלי לחץ - תשבו ותחשבו ביניכם על האופציות ואז תחליטו מה יותר מתאים לכם. כך או כך - מאחלת לכם המשך הריון קל ומשעמם וכמובן - תרגישי טוב!!! (תתרחקי מנחשים
)

ליהיS

New member
טל יקרה. נא לא לשכוח שחלבון עוברי

זוהי בדיקה סטטיסטית בלבד. הנתון של 1:400 נקבע ומושפע בעיקר מהאחוז הגבוה של לידות ילדים עם תסמונת דאון באוכלוסיה הבדואית. להירגע ומהר. תתיעצי עם הרופא. אל תשכחי שיש גם את בדיקת השקיפות העורפית שמנבא באחוזים די גבוהים, פגמים כרומוזומלים בעובר. באופן אישי, לא ביצעתי מי שפיר באף אחד מהריונותיי, בעיקר בגלל שההריונות היו בסיכון גבוה, צירים מוקדמים ודימומים, ובמצב כזה לא מבצעים שום בדיקה חודרנית. אבל עברתי כל בדיקה אפשרית אחרת כולל 2 סקירות מורחבות, שקיפות עורפית, ייעוץ גנטי וכל מה שיכלו לדחוף לי. אני לא אומרת להקל ראש בנחיצות הבדיקה אבל בהחלט אומרת לך לשבת עם הרופא שלך, לשקול סיכונים של הבדיקה לעומת מום אפשרי, ואז, עם כל הנתונים מולך-לבצע את ההחלטה בשיתף עם בן זוגך. אני מבינה וזוכרת את הפחד הנורא, שבעצם ממשיך עד הלידה. זוכרת שנהגתי "להרגיע" את עצמי במחשבה שגם כך מי השפיר לא ממצה את כל המומים האפשריים ושעשיתי כל מה שאני יכולה כדי לבדוק זאת. מעבר לזה..יכולה לומר לך שבעצם, ברגע זה, אפשר להגיד לך מזל טוב כי הפכת להיות אמא אמיתית ושהפחד הזה שמה הם לא בסדר, ימשיך איתך בכל רגע בחייהם ובחייך

לא יכולה לייעץ

אבל חושבת שמה שאתם צריכים לשקול זה את האפשרות (טפו טפו טפו) של לידת ילד חולה לעומת האפשרות (יורקת שוב) של אובדן ההריון ניקר. כשהפונדקאית שלנו היתה בזמנו בהריון לא היה לי ספק שנעשה מי שפיר אפילו אם כל שאר הבדיקות יצאו תקינות כי אותי אישית הדבר שהכי מפחיד זה ילד חולה, אבל זו החלטה רק שלכם. בהצלחה

קלייאו

New member
מי שפיר?!

הי טל, גם אני עמדתי בפני הדילמה לפני 5 שנים בדיוק עם תוצאה של חלבון עוברי זהה (בדיוק אותו יחס!) אחרי הריון יקר ש"עבדתי" עליו יותר משנה וחצי והתיעצתי עם כל העולם ובסוף עשיתי בדיקת מי שפיר (ומרוב לחץ דימיינתי כל הלילה אחרי שיש לי צירים), ונולדה לי ילדה בריאה. כל מי שהתייעצתי איתו (והיו המון רופאים ומומחים מכל הסוגים) אמרו לי שאם הסריקת אברים תקינה, בהנחה שעשית אצל מומחה לסריקת אברים, הסיכוי לילד פגוע יורד מאוד. בדיעבד הבדיקה היתה מהירה, לא הרגשתי כלום, עשיתי אצל מומחה (במימון קופת חולים) תחת אולטרא סאונד בבית חולים והמשכתי הלאה. לדעתי הבדיקה אם נעשית אצל רופא מומחה, תחת אולטרא סאונד בתנאים סטריליים אינה מסוכנת. מצד שני אם לא תעשי אותה ותסתמכי על הסקירה אני מרגישה די שקטה להגיד לך שאת יכולה להיות רגועה. הבדיקה של החלבון עוברי היא בדיקה סטטיסטית, הסף נקבע לפי חישוב כלכלי בלבד! שמתבסס על ההוצאה שהיתה למשרד הבריאות בגין טיפול בילדים פגועים בלי קשר לסיכוי ללידת ילד פגועוביננו אם הייתי אומרת לך שיש לך סיכוי של 1:327 לזכות במיליון דולר היית צוחקת עליי....... אני אשמח לענות לך אם יש לך עוד שאלות. שיהיה בהצלחה (יהיה).

טל249

New member
תודה לכולכם |פרח ושאלה קטנה לקלייאו

הרופא שעשה לי את השקיפות והסקירה הראשונה (ד"ר תדמור) אמר שבגלל ההידבקויות התמונה באולטרסאונד לא יוצאת הכי ברורה, גם אצלך היה משהו כזה ?

למעלה