דילמה קשה

דינהלה1

New member
דילמה קשה../images/Emo201.gif

שלום לכן, אני חדשה כאן אם כי לא חדשה בתפוז...בחודשים האחרונים אני מחפשת משרה חדשה לאחר שהתפטרתי מעבודה הקודמת בעקבות הולדת התאומים. בנוסף להם יש לי עוד ילדה בת 5. מאז ספטמבר אני עוברת על לוחות הדרושים. בכל פעם שאני רואה משרה במקצוע שלי ושמעניינת אותי אני שולחת קורות חיים. ואז כשמתקשרים אלי אני חוטפת פיק בירכיים...רובן של המשרות האלה הן משרה מלאה ומרוחקות מאוד ממקום מגורי. המשמעות מבחינתי היא בקושי לראות את הילדים. אני ממש לא יודעת מה לעשות...מצד אחד קשה לי לראות את עצמי עובדת במשרה חלקית בתחום שלא מעניין אותי לאחר שחרקתי שיניים כדי ללמוד ולהתמקצע ולהגיע לשכר נורמלי. מצד שני הייתי רוצה להגיע הביתה בשעה סבירה ולבלות עם הילדים. אני ממש בדילמה ובכל יום אני משנה את דעתי...

לדעתי, דילמה של רוב האמהות העובדות ../images/Emo201.gif לא יודעת עד אילו שעות את אמורה לעבוד, אבל גם לי קשה עם העובדה שביום יום אני רואה את הילדים שלי מעט מאוד. מגיעים הבייתה מהגן רק בחמש (אני אוספת), ובשבע וחצי כבר מקלחות ולישון. נטו נשאר מעט מאוד זמן, שלא לדבר על לבלות עם כל אחד מהם בנפרד. הפתרון שלי הוא שבשישבת אני 100 אחוז מהזמן איתם - בלי שום דבר שקשור לעבודה, בלי נקיונות, בישולים וכו וכו. כביסה עושה כשהם ישנים, וכשהם ערים אני באמת פשוט איתם - ביחד (טיולים משפחתיים למשל, ארוחת בוקר משפחתית בבית קפה בשבת בבוקר), או בהחלפות עם בעלי משחקים עם כל ילד (יש לנו שניים). אין מה לעשות, צריך למצוא את הפשרה. הלוואי שהייתי יכולה לשבת בבית בלי להשתגע, להוציא אותם מהגנים בצהריים וכו. אבל אני פשוט אאבד את שפיותי, כך שנכון להיום זו דרך הביניים שלנו.

sy sy

New member
מזדהה איתך לחלוטין../images/Emo70.gif

הקטן שלי בן 5 חודשים, לפניו הייתה לי קריירה ועבדתי שעות לא שעות, והיום אני חושבת על לחזור לעבודה רק כשיהיה בן שנה כי אני מבינה את החשיבות בשביל שנינו, גם אם לפעמים יוצאת מדעתי בבית ומחפשת עיסוקים בנרות. גם אותי מטריד מאוד מה יהיה בעוד כמה חודשים- האם לחפש במקצוע ולחזור הבייתה בשש, או למצוא פרנסה כלשהי במשרה חלקית לטובת גידול הילד. אני חייבת להודות שאני כל הזמן מנסה למצוא פתרונות יצירתיים, אולי להמשיך בקו עצמאי שיצאתי אליו, למרות שזו תקופה לא פשוטה וללכת על זה בכל הכוח... אם זה מנחם אותך, גם אותי זה מעסיק ימים כלילות
לצערנו, אנחנו בשוק ובחברה שהיא מאוד לא פרו-אמהות, מה שאבסורד לאור העובדה שגם לבוסים הפוטנציאליים יש אישה/ אחות/ בת שנתקלת בדיוק באותם קשיים...

בהחלט דילמה לא פשוטה

שאיתה מתמודדת כמעט כל אמא עובדת. אם אין ברירה, וכל המשרות במקצוע שלך הן לא בקרבת הבית, כנראה שתצטרכי לבצע שינויים בתוכניות שלך ולהתאים את סדר היום והשבוע כך שתוכלי לצאת לעבודה. כמו שאמרו לך, אפשר להסתדר. אפשר לעשות את כל הבישולים, הכביסות והנקיונות במהלך השבוע, בשעות הערב, אחרי שהילדים ישנים, ולהקדיש להם את כל סוף השבוע, כך שהזמן איתם הוא זמן איכות נטו, בלי הסחות דעת והפרעות. ברור שלפעמים יהיו חריגים, אבל אם תסדרי לך את סדר היום כך שאת יודעת שברגע שהם חוזרים מהמעון - את נטו איתם, תראי שבשלוש השעות האלה אתם מרוויחים הרבה יותר מאשר אמא עצבנית, שרוצה לצאת לעבוד ומטפסת על הקירות כי היא לא מצליחה לסדר את העניינים לשביעות רצונה.

דינהלה1

New member
דוגמא לגבי משרה שהציעו לי

מדובר בשעות עבודה מ 8:30 עד השעה 4 ועוד 4 שעות עבודה ביום ו' אחת לחודש. אצתרך למצוא סידור לילדה אחרי הגן לאיזה חצי שעה ואם לא תהיה ברירה אז זה יהיה בתשלום, היתרונות שזה קרוב למקום מגוריי כך שאחסוך זמן נסיעות ושעד השעה 5 אני כבר בבית עם הילדים. החסרונות הם שיום שישי אחת לחודש אני צריכה לעבוד מה שלא עשיתי בחיים עד היום. השכר לא משהו בכלל אבל מכסה את עלות הגנים ומשאיר לי קצת דמי כיס מה שזה יותר מהיום. חוץ מזה אני צריכה למצוא מטפלת שתהיה מוכנה להשאר עם הילדים במידה והם יהיו חולים, כרגע יש לי קרובת משפחה שיכולה לעזור אבל היא מחפשת עבודה כך שלא תהיה לרשותי לנצח. אמנם אף אחד בכלל לא אמר לי שהתקבלתי אבל אני כבר מתחילה לחוש פרפרים בבטן...

שעות נהדרות יחסית לאמא עובדת! שעת ההתחלה ממש סבירה, תוכלי להביא את הילדים בעצמך לגן וכך לפגוש מדי בוקר את הגננת והמטפלות, לעדכן ולהתעדכן. להגיע בשעה חמש זה גם סביר, ופעם אחת לחודש ביום שישי זה לא באמת כזה נורא. נכון שזה מבאס מאוד לעבוד בימי שישי, אבל עם פעם אחת לחודש אפשר להסתדר. אז באותו סו"ש תאכלו בחוץ או תקנו אוכל מבושל או תחממו שניצלונים. הכול פתיר. לגבי למצוא מטפלת - לא מכירה הרבה אמהות עובדות שיש להן גם מטפלת שמחכה למקרה שהילדים חולים. מאחלת לך שבאמת תצליחי למצוא, אבל ילדים חולים זו באמת בעיה מוכרת. בשביל זה יש תורנויות בין אמא ואבא, ומגייסים את כל מי שאפשר, כולל סבתות סבים דודים דודות שכנים מכרים וסתם אנשים מהרחוב ../images/Emo6.gif והעיקר שגם תהני בעבודה! ../images/Emo24.gif

הגעתי לפה במקרה...או שלא..

כשחיפשתי עוד אתרים שמתעסקים בשאלה הבלתי פתורה (עדיין) של אמהות ועבודה מקווה שזה לא יראה פרסומת, ואם כן, אז תמחקו :) אני פשוט קוראת את שכתוב פה, ומאוד רוצה לצעוק - בנות, יש עוד אפשרויות! מתוך הצורך שלי כאמא, להאר נוכחת בגידול המהממות שלי, הקמתי ארגון אמ"א שפ"ע-(ראשי תיבות: אמהות מלוות אמהות , שתוף פעולה עסקי) ואנו מציעים שירות, שאין כמוהו (לצערי) בארץ- אנו נותנות מענה גם לאמהות שמחפשות עבודה כשכירות (שת"פ עם ALLJOBS) גם כאלה שרוצות להיות עצמאיות אך אין להן רעיון/ כיוון או כסף להשקיע בפתיחת עסק, וגם מענה לנשים, אמהות - שרוצה להיות עצמאית אך לא לבד. והכל באווירה של אמהות שמבינות, מפרגנות, תומכות ומעודדות. אם המידע הזה יכול לעזור למישהיא, מוזמנות לפנות. טל מזור- אשמח לעזור!

אשמח לספר!

מה מעניין אותך? אני ערה לכך, שהארגון שלנו הוא חדשני, אחר במיוחד הקטגוריה שמציעה אפשרויות להקמת נטול סיכון.. ובגלל זה כל פעם אנשים נשארים עם מבט של ???? בעניים. מכיוון שאני כ"כ חיה אותו..אשמח אם תכווני אותי, מה הכי מעניין אותך, כשתשאלי, אשמח לענות, על כל שאלה. ד"א באתר שלנו יש מידע נוסף, מוזמנת להכנס... תודה, נעים להיות פה, טל מזור- אשמח לעזור:)

ngנוצה1

New member
אכן דילמה לא פשוטה ,בה אנחנו צריכות לבחור

בין גידול הילדים לבין קריירה/סיפוק מהעבודה או להיתפשר על משהו באמצע, אני לחושבת גם שהעבודה שסיפרת אליה נשמעת אחלה. מצטרפת להפוך עם ראש כפול , לאה קל אבל הכל פתיר , צריך פשוט לעשות את הצעד ולהכנס לרוטינה חדשה , שיהיה המון בהצלחה.

נשמע כאילו הכל מסתדר לך נהדר

גם עבודה קרוב לבית, גם שעות נהדרות, גם מסגרות לילדים... יום שישי פעם בחודש זה לא נורא בכלל. עשיתי את זה במשך 3 שנים. זה קצת ניג'וס אבל לא סיפור. שיהיה בהצלחה! מחזיקה לך אצבעות

Tammy52

New member
שעות מעולות

הייתי לוקחת בשתי ידיים גם אני עובדת שישי פעם בחודש מתרגלים ועוד יומיים מסימת מאוחר מזלי שהבעל משלים

למעלה