דילמה קלה \:

גרף1989

New member
דילמה קלה \:

אני בן 17 וחצי, וקיבלתי זימון ליום סיירות, ואני כן רוצה להיכנס ליחידה טובה לתרום את החלק שלי והכל. וממש לא אכפת לי לשרת 4-5 שנים בתפקיד קשה מאתגר מסוכן ככל שהיה, אבל אחרי שאני ישתחרר אני ירצה ללמוד ולהתחיל את החיים, ורציתי לדעת מה יהיה עם המילואים? הרי אם נניח הייתי בסיירת צנחנים את המילואים אני גם יעשה שם, והסיכון נשאר גבוה, אבל אני כבר לא יהיה בן 18 עם מוטיבציה גבוה וכושר "וגישה" שמתאימה לשירות כזה, אני בטח ירצה לסיים לימודים לעבוד להקים משפחה אנא ערף. אני כן ירצה לעשות מילואים, אבל לא להסתכן כמו בשירות הסדיר, מישו יכול להגיד לי מה קורה במציאות?

josie1986

New member
אני אנסה לענות

יחידות המילואים אינן בנויות כלל כמו היחידות הסדירות. במידה ותשרת ביח"טיות/בגדודים - תשובץ במילואים באחד מהגדודים הלוחמים בהתאם לשיוך החיילי (חי"ר, חה"ן, חת"ם, חש"ן ומוד"ש). במידה ותגיע לשרת בסיירת - תלוי בהקצאות לאנשי מילואים ביחידה (לדוגמה - מרבית לוחמי אגוז כלל אינם מגיעים לשרת במילואים ביחידה), למרות שברוב היחידות יש צוות שמורכב אך ורק מאנשי מילואים. לגבי הפעילות במילואים - גדודים במילואים כיום מבצעים אימון פעם בשנתיים-שלוש ותעסוקה מבצעית גם, בערך פעם בשנתיים-שלוש, כאשר יש גדודים שעושים יותר ופחות. תעסוקה מבצעית זה פשוט לתפוס קו (שמירות וגם יציאה לפעילות מבצעית אם יש בגזרה). אימונים, כששמם כן הם, אמורים להכין את הגדוד לייעודו בלחימה. צוותי מילואים בסיירות - לא יודעת ספציפית, אני מאמינה שממלאים את הייעוד שלהם כמו בסדיר. לגבי רמת הסיכון אני לא יודעת להגיד. אני מניחה שבימים כתיקונם לא מדובר בסיכון חיים גבוה יותר מבסדיר (הקווים הם אותם קווים), אך כמובן שלפעמים יש מקרים יוצאי דופן, כמו הלחימה בלבנון... זהו ניראה לי, בהצלחה.

אוסיף על דבריה של ג'וסי,

שכוחות סדירים, מעצם היותם סדירים, נמצאים בכושר ורמת אימון יותר גבוהה, ולכן יועדפו על פני כוחות מילואים. מה שאומר שכוחות מילואים "יכנסו" רק במצב חמור, אם אפשר לומר ככה. מה גם שביחידות המיוחדות המילואים במתכונת הכוחות המיוחדים מוגבלים לגיל 38, או משו בסגנון.

josie1986

New member
שאולי יעדיפו לקחת אותו ליחידה

"מיוחדת" כי הוא צמח ביחידה. כמו שאמרתי, תלוי בתקנים.

אני רק רוצה להעיר לג'וסי בקטנה..

זהו.

Fishil

New member
קיבלת זימון ליום סיירות?!!?!?!?!

לשל ינואר הקרוב?! מתי קיבלת?!

למעלה