אלימות זה רע
אוקיי להגדרתי לא כל הפעלת כח היא אלימות. להגדרתי אלימות זה הפעלת כח (או איום בכח) שמטרתו לפגוע ואו לכפות רצונות. מבין האלימויות אני הרבה יותר מתנגד לאלימות ארגונית ומתוכננת מאשר לאלימות אישית וספונטנית. זה לא הגדרה אובייקטיביסטית גורפת, כל מקרה ייבדק לגופו (או במילים אחרות, אין צורך למצוא לי דוגמאות שברור שהן אלימות אבל לא עונות להגדרה. כלומרת, בשמחה, אני אשמח לחשוב ולדון בזה, הכוונה היא שלמצוא דוגמה כזו לא מבטל את ההגדרה מבחינתי, אלא אם כן תביאי משהו ממש מערער). לאור האמור לעיל, מבחינתי הפעלת כוח במקרה של תקיפה היא לגיטימית לגמרי. אנינגד להחזיק נשק להגנה עצמית, אני נגד להתאמן בלהרביץ מכות, אבל אם נקלעת לסיטואציה שתוקפים אותך אני חושב שמחובתך להגן על עצמך. בסיטואציה של אונס למשל, אין לי בעיה עם לשבור כיסא על אנס, רק לשים לב שזה לשבור כיסא כדי לעצור אותו ולא מתוך כעס. אני גם לא חושב שבאותו רגע צריך להתמקד באלימות מינימלית, אם לשבור כיסא זה הדרך הכי טובה, על פניו, באותו רגע כדי לעצור אנס אז לשבור כיסא זה סבבה גם אם יש דברים אחרים שאפשר לעשות קודם. אחת הסיבות שאני לא אוהב את השאלות האלה היא שהן מטות את הפסיפיסם לנישה מאוד מסוימת של אלימות אישית והגנה עצמית. מבחינתי פסיפיסם זה קודם כל ובעיקר מניעה של אלימות ארגונית ומתוכננת. אי אפשר להמנע מאלימות, אי אפשר למנוע הפעלת אלימות, אי אפשר להיפטר מכל כלי הנשק האפשריים שיש, אז אני בעד צמצום האלימות למינימום, רק אלימות בין אישית, ורק אלימות ספונטנית.