דילמה מוסרית

mshahar

New member
דילמה מוסרית

שלום לכולם, קראתי מעט בפורום ואני חייב לומר שכולכם נשמעים אנשים עם נפש אמיצה ואני מביע הערכה רבה לאומץ ליבכם. הדילמה שלי הנה מאוד מורכבת והיא שהביאה אותי לפורום. אני מתנדב בארגון ציבורי ושם פנתה אליי משפחה עם מקרה מאוד קשה. בת המשפחה אישה כבת 40 סבורה, כי כל העולם קשר כנגדה קשר, היא אינה אוכלת כמעט דבר מחשש כי מרעילים אותה, היא עזבה את דירתה כי לטעמה מסריטים אותה כל העת במצלמות, והיא רבה עם כל אדם במשפחתה תוך שהיא מאשימה אותם בשיתוף פעולה. בנוסף, האישה אוספת באובסיסיביות "ראיות" בכתב המפלילות כל אדם שאי פעם פגשה, ובונה לעצמה קונספירציות מרחיקות לכת. היא נראית נורמלית לחלוטין בתחילה ואולם, ככל שמדברים איתה יותר מתבררת התמונה , מה גם שבסוף השיחה, אפילו איתי, היה ברור שהיא חושבת שגם אני, נוסף על כל רשות ממשלתית, מצוי בקונספירציה נגדה. המשפחה רותה לאשפז אותה, אך אף אחד מהם לא מעוניין לשאת זאת על מצפונו ולכן היא משוטטת חסרת אונים ברחובות, תוך שהיא מתחמקת מכל מיני עוקבים מדומים. העניין הוא שהאישה מאוד נחמדה, רק שהיא כל כך רדופה שממש כואב לראות אותה כל כך מפוחדת מדימיונות שלה עצמה. המשפחה מנסה לגלגל את האחריות ואת ההחלטה אלי ו/או לארגון שאני עומד בראשו והם התנערו מכל אחריות לשלומה ויותר לא דואגים לה. היא, כמובן, אינה עובדת ואינה ישנה או אוכלת והיא פוגעת בעצמה מאוד בדרך זאת. ועדיין איני יכול להביא עצמי לבדוק אפשרות של אישפוז. יצויין, כי משפחתה מכנה אותה מטורפת וניסיתי לומר לה שנוכיח לכולם שהיא לא אם נלך לרופא רק לבדיקות ואולם, היא בטוחה כי מבקשים לאשפזה ואינה מסכימה להיבדק בשום פנים ואופן!

sharpantie

New member
מדובר כנראה בצורה כל שהיא

של פראנויה. יש אפשרות לבקש מהמשפחה לפנות לפסיכיאטר המחוזי שיכול להורות על אשפוז כפוי. אשפוז כפוי אפשרי רק כאשר האדם גורם נזק לעצמו או לסביבתו. למשל מאיים בהתאבדות או ברצח. המצב שאתה מתאר מוכר בפסיכיאטריה אבל יש בעיה לאשפז אדם נגד רצונו אם אינו מהווה סיכון.

דילמה מוסרית

כמי שמקורבות מאוד לנשוא אין בתחום האישי והן בתחום העבודה שלי הריני לציון כי אותה אישה סובלת מהתקף פסיכוטי חזק המלווה המחלת רדיפה מחובתך האישית והמוסרית כלפי אותה אישה להתיעץ עם פיסיכיאטר מחוזי ואף לדווח על המיקרה לידעתך מצבה עללול להתדרדר יותר ואף להסתיים באובדנות

למעלה