דילמה מוסרית

דילמה מוסרית

אוקי, אני אקצר כי אני חייב ללכת מצד אחד טיבעול יש אלבומן בימה, מצד שני טופו טבע הוא של זוגלובק שמיצרים בשר. אם עושים חרם על שניהם, חוץ מפולי סויה (או איך שלא קוראים להם), אין מה לאכול. אז במי לבחור? ואיפה אפשר לקנות פולי סויה

Weird Eyal

New member
טבעול גם מייצרים בשר.....

פשוט השם שונה.....הוד לבן נראה לי...לא?

Neta558

New member
הפרחת שני מיתוסים בהודעה אחת

ראשית, כמו שנכתב בשרשור זה ופעמים רבות בעבר, טבעול קשורים ליצור בשר באותה מידה כמו זוגלובק. לפחות זוגלובק לא מנסים להסתיר את זה מהצרכנים בשום צורה. בקצרה אחזור על דברים שנכתבו פה רבות בעבר-קניה של מוצר טבעוני מחברה בשרית לא מגדילה את צריכת הבשר ולא גורמת לחברה ליצר יותר מוצרי בשר. צריכה מוגברת של מוצרים טבעונים תגדיל אך ורק את היקף המחירות של המוצר הטבעוני ותגדיל את יצורו. באשר למיתוס השני-בהחלט אפשר לאכול טוב בלי טופוטבע וטבעול! למעשה, זאת תהיה תזונה טובה יותר. אל תבנה את התזונה שלך על בסיס מוצרים מוכנים מעובדים. טוב ונחמד שיש אותם למקרה שאין כח להכין כלום, אבל להגיד שאי אפשר בלעדיהם? פולי סויה אפשר לקנות בחנויות טבע, אבל שם זה מאד יקר. אני ממליצה לערוך ביקור קצר בשוק, בו אפשר למצוא פלאים שונים מתחום הקטניות
נטע

מצד שני

כשאת קונה מוצר טבעוני של חברה שמייצרת בשר, הכסף לא הולך ל"קופת המחלקה הטבעונית של טיבעול", אלא לקופה הכללית של טיבעול, אותה קופה שמממנת, למשל, שיווק מוצרים בשריים.

Neta558

New member
למה להיות פסימי?

כמו שאני רואה את זה, ברגע שזוגלובק מייצרת מוצרים טבעונים, כל רוכשי הבשר עוזרים לממן חברה שמייצרת מוצרים טבעונים -) בקיצור, זה עובד לשני הכיוונים. אי אפשר להמנע ממימון של חברות שמייצרות מוצרים לא טבעונים, כי כמעט שאין כאלה. כמו שציינו פה בעבר, גם הירקות שאנו קונים הם לרוב של תנובה. מה עושים? מחייכים
נטע

שמעתם אנשים?

קנו נקניקי זוגלובק. בכל פעם שמישהו קונה זוגלובק, עגל מקבל את חייו בחזרה.

TheFinalCow

New member
בוא לא נגזים....

הרעיון הוא שאם הרבה אנשים יקנו מוצרים טבעוניים, ייוצרו עוד מוצרים כאלה.... ואז תהיה דרישה....ומודעות לפלח השוק.... אם אף אחד לא יצרוך מוצרים של טופו טבע או טבעול, לא יהיו כאלה מוצרים, וידיעת הציבור תהיה הרבה יותר רחוקה..... אבל לא הייתי מגזימה עד האמירה של נטע ש"כל אוכלי הבשר שתורמים לזוגלובק עוזרים לממן מוצרים טבעוניים".... אלא אם כן זוגלובק הולכת לפשוט את הרגל - ואני בספק.....

למעלה