דילמה מוסרית...

reutchen

New member
דילמה מוסרית...

שמי רעות ואני שדרנית ברדיו קול ישראל אני עורכת תוכנית שתעסוק בשאלה האם זה מוסרי לשכור בלש פרטי( בזוגיות או בכלל)? האם כשיש חשדות(ולעתים עומדת משפחה שלמה על כף המאזניים) , האם כדיי להיות בטוחים, הייתם נעזרים בבלש שיביא ראיות? שתדעו מה קורה כשאתם לא שם?? שיהיה לכם בטחון במערכת שאתם נמצאים בה? מה אתם חושבים על הנושא? אשמח לשמוע את דעתכם!!

yosef 30

New member
למה זו דילמה מוסרית../images/Emo35.gif

מי אמר שלרכוש בלש פרטי זה לא מוסרי
לכל אדם יש את הזכות לבדוק את חששותיו בכל אמצעי שייבחר, כל אחד ומה שהוא מוצא לנכון. את שואלת אם זה מוסרי לרכוש בלש פרטי בזוגיות או בכלל. נלך רגע על הבכלל.... אם תלכי בקניונים תראי הרבה מצלמות סביבך, זה סוג של בלשות. האם זה מוסרי לצפות באזרחים בזמנם החופשי
כמעט בכל מקום שבו אנו נמצאים יש מצלמות סוג של "בלש פרטי". אני לא חושב שזה לא מוסרי. מוסרי לבגוד
...גם כאן אפשר להתפלסף (ואני לא אומר את זה בציניות). הכל תלוי איך שנבחר לראות את הדבר באותו רגע. מתי תהיה התוכנית שנוכל להקשיב ואולי גם להחכים מתשובות של אנשים מגוונים
בהצלחה בתוכנית יוסף.

reutchen

New member
היי יוסף (=

הרעיון של התוכנית הוא להביא באמת דעות שונות מיוחדות ומגוונות לכן היא דורשת תחקיר מעמיק כל כך , סקרים, ראיונות וכו'.. אני אפרסם גם את השעה והתאריך שתעלה התוכנית לאוויר אם תהיה מעוניין (= השאלה אכן דנה במוסריות כי חדירה לפרטיות היא לא בהכרח דבר ש"זכות כל אחד לעשות" לא מדובר על המצלמות בקניונים אלא גישה לחייך האישיים כמו ההודעות בפלאפון/ האימיילים... אפילו בפירט חשבון כרטיס האשראי אפשר למצוא "פרטים מעניינים" שיהוו חדירה לפרטיות. זכותו של בן זוג לפעול כך ולבדוק את חששותיו בכל דרך?

yosef 30

New member
היי רעות

אני מאמין שאם בני ובנות זוג חושדים בבני ובנות זוגם כי הם מנהלים רומן מאחורי גביהם, הייצר של הבדיקה הוא מאוד חזק. ישנם כאלה שייבחרו בלבוא ולומר בצורה ברורה וישירה כי הם חושדים וכו'וכו'. ישנם אחרים שכן, יבדקו הודעות בפלאפון - ייקרא מכתבים. ינסו לחפש בעיניים כל מיני סימנים למשהו שאולי שונה אצל בני הזוג. אני לא יודע אם זה זכותו או לא זכותו. אולי זה טבוע בטבע האדם
החשדנות, הפחד, הדאגה וכו' יכולים להוביל את האדם לעשות הרבה מעשים שיכול להיות שהם יצטערו על כך אחר כך. אשמח לדעת מתי התוכנית שלך. נשמע מעניין
יום נעים יוסף.

מלבורו 1

New member
בעיניי זה לא ממש

לעניין... בדיוק כפי שאני לא מאמינה בחיטוט בהודעות טקסט או במיילים. כל אדם, בכל זוגויות, יכול לצערינו, למצוא את עצמו נבגד. אבל - בדיוק בגלל זה אנחנו לא יכולים להיות מנוהלים מתוך זה. לא נראה לי בריא או הוגן להצמיד על אדם שאתה אוהב בלש פרטי...נראה לי יותר הגיוני להעלות את החשד בפני חבר קרוב ולתאר לו את ה"ראיות" או הסיבות לחשדות כדי לקבל, לפני הכל, דעה אובייקטיבית, ולוודא שאנחנו לא עושים מזה סרט סתם . אם באמת יש סיבה - אז פשוט לפנות לבן הזוג ולשאול ישירות. אם בן הזוג משקר, הוא זה ש"אוכל אותה" והוא הקורבן הכי גדול של עצמו. גם ייסורי מצפון, גם חי בשקר, וגם...מבזבז את הזמן עם מישהו שהוא פחות מדהים ממך...:) נכון שזה נשמע כמו קלישאה, אבל זה באמת נכון. אם חיים בזוגיות בה חוסר האמון כל כך גדול שמחייב לשלוח אחריו בילוש - נראה לי שעדיף להגיד לו שלום... זו, בכל אופן, נקודת המבט שלי.

מתקתק99

New member
אהבתי ומזדהה עם תגובתך מלבורו 1...

כפי שכבר ציינתי בעבר, באחד הדיונים כאן. עלינו לא רק לשמש כשחקנים במערכת יחסים, אלא גם 'להבדיל' ולשים את עצמנו מהצד... לבדוק, לראות, להסתכל ולהביט מהצד על הנעשה בזוגיות, כמו בכל מצב אחר בחיים. תמיד צריך להיות עם היד על הדופק והכוונה לא בצורה אובססיבית, אלא במינון הנכון. מנסיון, זה לא נכון לשים את ליבנו ואת האמון שלנו באחר\ת במאת האחוזים. אם זה בחברות רגילה, במקום העבודה, עם בני המשפחה ועל אחת כמה וכמה במערכות יחסים. אנו מודעים למערכות יחסים מדהימות שלנו ושל אחרים, שסופם נגמר בבגידה... אז אל לנו להתמסר 'כאילו אין מחר'... סוג של מנגנון חיובי הקיים בנו...השומר עלינו מ...ואסור לנו להתעלם ממנו. כך אני נוהג כיום...פשוט מנסיון...שלי ושל אחרים... יש להפיק לקחים מהחיים להחכים ולהתנהג בהתאם... סופ"ש פורה ומהנה שיהיה לך, א-ו-פ-י-ר.

מלבורו 1

New member
../images/Emo24.gif גם

גם לדעתי כל דבר שהוא בצורה קיצונית או אובססיבית הוא לא נכון. מילת הקסם היא בהחלט איזון, אני מאד מאמינה בכך. לדעתי - חשוב, גם לא צריך "להיזהר" יותר מדי ולחשוש בצורה קיצונית מן ההתמסרות, כי אז אנחנו לא חווים באמת. אבל בהחלט חשוב שתוך כדי ההתמסרות לבן הזוג נמשיך ונשמור גם על חיינו שקדמו לו - התחביבים, החברים שמחוץ לזוגיות. חשוב שנזכור גם את ה"אני" שלנו, קודם כל כי הוא חשוב, וגם כדי שלא נישאר "עירומים וקרחים" במקרה וחלילה קשר נגמר.

yosef 30

New member
קצת גלשתם לרובדים אחרים....

כי כאן מדובר האם זה מוסרי לשלוח בלש פרטי או לבדוק הודעות ומיילים של בני זוגנו. מצד אחד אני מסכים שזה לא לעניין. מצד שני כאשר בני זוג נשואים / גרים ביחד, ופתאום כל המערכת זוגיות משתנה, הבעל או האשה מגיעים מאוחר הביתה, אין כוח לסקס, פחות אמירות של אהבה או פינוקים מצד בני ובנות הזוג יכול לעורר את המחשבה או את הפחד שמה יש משהו מאחורי כל זה. נכון מותר לבוא ולומר בצורה ישירה, ומן הסתם לרוב נקבל תשובה שלילית, כי מי יירצה ל"צאת מהארון" שהוא בנה לעצמו ונהנה ממנו
לכן אני חושב שברגע שיש ממון משותף ואמון מלא, יש לי את כל הזכות המלאה לקחת את שירותיו של בלש פרטי ולבדוק באמת מה עומד מאחורי האיחורים והקרירות ה"חדשה" שנכנסה לזוגיות. יכול להיות שנגלה שאין שום דבר והבני ובנות זוג שלנו באמת עובדים - אולי זה רק יישפר את הזוגיות
מצד שני נראה שאנחנו חיים עם שקרנים, וחלק מכספנו המשותף הולך לכל מיני מאהבות ומאהבים, ואולי נרצה לפרק את החבילה. כשיש בית, רכוש, חסכונות וכו' המצב יותר מורכב. ואף אחד לא היה רוצה למצוא את עצמו - נעזב בלי כלום. אני יצאתי עם בחור שדיי האמנתי לו שהוא עייף, תשוש מהעבודה, הולך לישון מוקדם וכו' וכו'. כאשר הייהת יל תחושה פנימית שיש כאן מישהו נוסף שאלתי אותו האם הוא נפגש עם אחרים הוא אמר מה פתאום, בשום אופן וכו' וכו'. יום אחד כשחבר שלי הלך בסביבת העבודה של בן הזוג שלי יחד עם חבר שלו, שאל אותו החבר "מהיכן אתה מכיר את הבחור?" אז הוא אמר הוא חבר שלך יוסף - ואותו חבר התפלא כי הוא פגש את "בן הזוג" בסאונה יומיים לפניי. אז לא מסתכלים ולא בודקים, אבל גם אי אפשר להיות פתאטיים ולהישאר בחשכה כשאתה מרגיש שמשהו כאן לא כשורה. אני מאמין שלכל אחד מאיתנו הייתה את החוויה של המציצנות הזאת בפלא של החבר. יוסף.

מתקתק99

New member
הנושא מורכב...ולא שאלה אמריקאית...

יוסף, הרובדים האחרים שגלשנו אליהם, די קשורים לנושא. כדי להימנע מפתאטיות או להישאר בחשיכה, יש תמיד, במינון הנכון, להיות עם היד על הדופק ותמיד לבחון את התנהלות הקשר, מהצד. (כפי שכתבתי בהודעה הקודמת). נכון, שבמשפחות רגילות, כשמעורבים ילדים ונכסים הענין מורכב וחמור יותר, אבל עדיין...בעיניי...אפשר להימנע מבלש פרטי. אין לי נסיון בסיטואציה של זוגיות עם ילדים ורכוש משותפים...יתכן ואני טועה.. א-ו-פ-י-ר..

למעלה