דילמה. מה לעשות?

AdiGoldman

New member
דילמה. מה לעשות?

טוב אז ככה, בימי א-ה אני עובדת במשרד בחברה גדולה. אבא שלי מנהל שם ויש להם איזו תכנית לילדי עובדים שבעצם אנחנו עושים עבודה משרדית וכו'. העבודה שלי טיפה יותר רצינית אבל בשורה התחתונה, אני עובדת לבד, לא תלויה באף אחד ואן לי דדליינים וכו' כי אני עובדת בחומר מלפני שנה... העבודה ממש נחמדה. והכי חשוב - הבוסית שלי מקסימה.. היא בן אדם ממש נחמד. אוהבת לצחוק והיא מתה עליי. המשכורת גם ממש מכובדת אבל מה לעשוץ שאני נאלצת לחפש עוד עבודה לשעות הערב כי אני מנסה לחסוף כסך ל"טיול הגדול". סיפרתי לכם לא מזמן על ההתלמדות שהיתה לי ברשת חיפאית שבה אני הייתי אמורה לעבוד. עכשיו ככה זה הלך. המסעדה שהיית מיועדת לעבוד בה עדיין לא נפתחה אז נתנו לי לעבוד באחת ממסעדות הרשת, שם לא עשיתי יותר מדי (היה שקט והם יותר התמקדו על שירות מאשר החזקת מגש או לימוד תפריט) אבל האחראית מלצריות, שהיא זאת שלימדה אותי, מאד התלהבה ממני ואמרה שלהחזיק מגש, כל אחד יכול ללמוד אבל מראה וגישה זה משהו שלא לכולם יש. היא גם אמרה לי שאם לא מסתדר לי במסעדה החדשה מבחינת החבר'ה וכאלה אז שאני לא יהסס להתקשר אליה. היא לא מבטיחה כלום ולמשל כרגע היא לא ממש יכולה להעסיק אותי אבל יכול להיות שבעתיד היא תוכל. עבר שבוע והביאו אותי להתלמדות במסעדה אחרת ושם עשיתי קצת יותר וגם הבוסים של הרשת ישבו שם ונלחצתי. החזקתי בקבוקים פתוחים שזה מאד מלחיץ ובקיצור, הייתי חסרת ביטחון ובסיום המשמרת הבוסית העתידית שלי גם ציינה בפניי את זה ואמרה שאני אצטרך לעשות יותר התלמדויות ממה שהיא רצתה בהתחלה (3). היום אחה"צ האחראית מלצריות מהבית קפה הראשון התקשרה אליי ואמרה שהבוסית ציינה בפניה את הבעיה שלי עם המגשים. אני הייתי בטוחה שהיא פשוט אומרת לי מתי לבוא לעוד התלמדות אבל מסתבר שהעבודה במסעדה שטרם נפתחה ירד מהפרק בשבילי, לפחות מבחינת הבוסית. האחראית מלצריות פתאום צריכה עוד מלצריות ומתוך רשימה ארוכה של בנות שרוצות למלצר, היא התקשרה אליי ראשונה ורצתה לשאול אם אני יכולה. עכשיו שזה יהיה ברור, זה מקום מצוין, טיפים מצוינים ולדעתי ממה שראיתי גם האנשים מאד נחמדים ויש אווירה די משפחתית. כשחשבתי איפה אנ י רוצה לעבוד בתור מלצרית, זה היה המקום הראשון בסדר העדיפויות שלי. אבל בעיה אחת, היא רוצה שאני אתחייב למשמרת בוקר פעם בשבוע (ששי ושבת בוקר זה לא נחשב) אבל יש לי את העבודה האחרת בימי השבוע ואני בעיקרון רציתי לשמור את עניין עבודת המלצרות בסוד כי אני לא יודעת עד כמה אנשים יכולים להעריך את זה שיש לך עוד עבודה. (בדרך כלל בוסים מעדיפים שתהיה אקסקלוסיבי לעבודה שלהם) אבל אם אני אחסיר יום עבודה פעם בשבוע באופן סיסטמתי, הבוסית שלי במשרד תבין שמשהו קורה ולכן אני מעדיפה לספר לה את זה ולבקש ממנה את הראשות (אני לא חושבת שהיא תסרב בתכלס) האם לדעתכם מה שאני עושה זה בסדר? או שפשוט לוותר על זה ולחפש עבודה במקום אחר שלא ידרוש ממני בוקר פעם בשבוע (שאגבף יותר מאוחר יהיה אולי פעם בשבועיים)

blond ambition

New member
אני באופן אישי

לא חושבת שהייתי מספרת על כך לבוסית, אפילו שאני מאוד לא אוהבת להסתיר דברים כאלה. וגם לא חושבת שיש סיבה שתסתירי. אבל בעצם - את מכירה אותה ויודעת עד כמה זה עלול להפריע לה. ובאופן כללי, אני לא חושבת שכדאי שתתחייבי למקום שרוצה ממך משמרת בוקר בוודאות, בעיקר מהסיבה שאולי יקרה מצב בו יצטרכו ממך יותר ממשמרת בוקר אחת, ואם יהיה איזשהו חוסר בסידור עבודה ילחצו עלייך לעבוד בוקר וזה עלול ליצור מצב שילחיץ אותך בין שתי העבודות. באיזו רשת את אמורה לעבוד, אם אפשר לשאול?

AdiGoldman

New member
גרג

ובעיקרון יש להם הרבה סטודנטים והאחראית אמרה לי שגם להם קשה ולכן מסדרים שלפחות פעם בשבוע הם יעשו משמרת בוקר. תריך להתחייב לאחת. היא גם אמרה שיותר מאוחר אפילו רק פעם בשבועיים.. לא יודעת אם זה נכון או לא אבל אני מקווה שכן. הבוסית שלי ממש אחלה. היא באמת בן אדם נחמד. אבל שוב, זה בכל זאת דבר שלא מספרים ולכן אני בדילמה. אבל לא יזיק לשאול אותה נכון? מקסימום הי א תגיד לא ואז אני אאלץ לחפש עבודה אחרת :S

articulate

New member
שאלה חשובה: בת כמה את?

כי אם את כבר בגיל שבו את חייבת לשלם מס הכנסה, את פשוט לא יכולה להסתיר את הנושא, מבחינה חוקית, כי את צריכה לעשות תיאום מס.

AdiGoldman

New member
נכון

אבל זה מהעבודות שנחשבות ללא חוקיות ולכן כמו שלא מקבלים תלוש אז גם לא משלמים מס הכנסה, לא?

אם ככה

אני בכלל מציעה לך לוותר על העבודה השניה, אני לא ממליצה לאף אחד לעבוד במקום שלא מוציא תלוש היות שזה פתח לצרות. אני גם מסכימה עם מה שאמרו לך לגבי ההתחייבות לבוקר שדורשים ממך, את לא יכולה לרקוד על שתי חתונות בלי שיווצרו בעיות.

AdiGoldman

New member
איך אומרים,

זה כבר לא רלוונטי... הבוסית שלי הסכימה ללא בעיה ואפילו זה שמעליה הסכים. לא היתה להם בעיה בכלל. הודעתי לאחראית שאני יכולה והיא כבר אז ייבשה אותי ואמרה שיש עוד מועמדות אז שהיא תדבר איתי בימים הקרובים ואז התקשרה אליי אחה"צ והודיעה לי שכרגע זה לא אפשרי אז אם תהיה משרה פנויה, אני הראשונה שהיא תתקשר אליה... גררר...

למעלה