דילמה ללא מוצא

NetFreak

New member
דילמה ללא מוצא

ברכות לכל לבאי הפורום, מזה כמה ימים אני נמצא בהתחבטות אישית על המשך דרכי בעולם התכנות. אז הבעיה היא כזאת: אני מעוניין לתפוס שפה אחת ולהמשיך איתה כמה שיותר - כלומר להתמקד בה ולדעת אותה על בוריה. אני מתלבט קשות בין ++C (וכמובן CV++.NET) ל-#C. אני נוטה ל-#C מפני שהיא שפה חדשה,חזקה, מאוד ידידותית ולא נותנת למתכנת כאבי ראש כמו חברתה למקצוע. לעומת זאת,CPP היא כיום השפה החזקה ביותר עם המון יתרונות - אך גורמת למתכנתים הרבה כאבי ראש. כדי להתאים את C++ ל-NET. ניתן לכתוב קוד מנוהל. אבל אז השפה מאבדת מעוצמתה, וכבר עדיף לתכנת ב-#C ל-NET. מה שמביא אותי לשאלה הבאה: מה השוני בין windows forms ל-MFC ב-VC++.NET? מה היתרונות/חסרונות? הבנתם את בעייתי? לתשובתכם אודה!

drorcohen

New member
שאלה מצויינת

פריק יקר. השאלה האמיתית שאתה צריך לשאול את עצמך היא, לאיזה צורך אני מעוניין לדעת לתכנת? אם התשובה היא "בגלל שזה מגניב ואני אוהב לתכנת" - אז תלמד את הסביבה שנראית לך הכי מגניבה. כן כן, כל-כך פשוט. אם התשובה היא - "בגלל שיש לי רעיון לסטרט-אפ ואני הולך לעשות מליונים", תעשה מחקר, תראה איזה סביבת פיתוח מספקת לך את הפתרונות המתאימים ותלמד אותה. אם התשובה היא - "כדי שאני אוכל למצוא עבודה טובה בקלות", אז פשוט אל תעשה כלום. אתה לא יכול לדעת איפה תיפול, ותכניתן טוב זה אדם שיכול בתוך שבועיים ללמוד שפה על בוריה. בינתיים תחזור לסעיף 1 ותלמד מה שבא לך. לגבי השאלה בקשר ל-MFC, אני לא מומחה גדול בפיתוח C++ managed, אבל נראה לי שלעבוד עם MFC כשיש לך את ה-.Net Framework, זה כמו לקנות פורש ולקחת אותה לסיבוב על הדיונות. פשוט בזבוז של זמן.

למעלה