דילמה לגבי צהרון

רIני29

New member
דילמה לגבי צהרון

אני בדילמה בימים האחרונים ולא מצליחה להגיע להחלטה..
הבת שלי בכיתה א' נשארת בבית הספר בתום הלימודים לצהרון ששיך לעירייה. יש שם בעיקר בנים וכמה בנות.
היא מאוד התחברה שם עם ילדה אחת חמודה מכיתה אחרת. (נוצר ממש קשר יפה)
לעומת זאת קבוצה גדולה מבנות הכיתה שלה הולכת לצהרון פרטי שנמצא בקרבת הבית שלנו. היא בתחילת השנה ביקשה ממני ללכת לשם אבל לא היה מקום. לפני כמה ימים כאשר התקשרתי לצהרון הפרטי לברר לגבי הרישום לשנה הבאה נוכחתי לדעת שהתפנה מקום כבר השנה וביתי יכולה לעבור ממש עכשיו.
מבחינתי שני הצהרונים זהים, ההבדל היחיד וכאן בדילמה הוא מהבחינה החברתית.
בצהרון הפרטי יש ילדה מכיתתה, מאוד חזקה ודעתנית שכמה וכמה פעמים דיברה לא יפה לביתי (למרות שבעבר הן היו חברות), מצד שני יש שם הרבה בנות שהן כן חברות שלה (אבל גם חברות של אותה ילדה)
אני ממש לא יודעת מה לעשות.
אם אני שואלת מה היא רוצה היא אומרת שהיא רוצה לעבור. אבל אני מניחה שאם היא עוברת יש סיכוי גבוה שהקשר עם החברה החדשה ידעך מאחר והן לא באותה הכיתה והיא בטוח לא מודעת לזה
אציין שזו פעם ראשונה שיש לה ממש חברה טובה, עד עכשיו היא הסתובבה עם קבוצה של בנות ולא היה קשר מאוד חזק עם ילדה אחת מסוימת
מה דעתכם?

חמדת35

New member
שאלה קשה

בגדול אני מעדיפה קשר עם מספר בנות על פני קשר אישי אחד על אחד (למרות שהבת שלי דוקא אוהבת את קונספט ה "חברה הכי טובה"). וזאת כיוון שכשמתקבעים על ילדה אחת, כאשר הילדה הזו לא נמצאת, או אם חלילה היא פתאום מחזקת את קשריה עם ילדה אחרת ו"מעדיפה" את חברתה - נוצר משבר.
אני גם מעדיפה קשר עם בנות הכיתה על פני קשר עם ילדה שכל הקשר בינהן הוא בצהרון.

האם הילדה האחרת היא מכיתה א' אחרת? האם הן משחקות יחד גם בהפסקות הרגילות? האם לא תוכלי לשמור על הקשר הזה באמצעות פגישות אחה"צ? אני מניחה שאם זה כזה קשר עוצמתי, תוכלי לשמור עליו גם בפגישות פחות תכופות.

מצד שני - בגדול אני בחרתי לא לשלוח את בתי לצהרון עם ילדה בעייתית - אבל אצלנו הילדה מוכרת מהגן והיא לא יחד איתה בכיתה.

ועוד נקודה - היתרון הכי גדול, בעיני, של צהרון פרטי, הוא התזונה. האם יש הבדלים? האם בפרטי יש תזונה ביתית? בעיני זה יכול לתת לו נקודות.

פולספגן

New member
אם טוב לה במקום הנוכחי, לא הייתי משנה כלום

כביטוי הנפוץ "לא מחליפים סוס מנצח".

בנוסף, אני מאוד דוגלת באימרה הידועה מהשעשועון העתיק יומין "התחלתי ולכן אסיים", כי ברגע שתפתחי לה את האופציה לעזוב באמצע, זה יכול לחלחל גם לדברים אחרים שהיא תחשוב שהדשא של השכן ירוק יותר.

רIני29

New member
היא בסך הכל ילדה שרואה את הדברים באור חיובי

לא שומעים ממנה תלונות..היא כן טוענת שהאחראית בצהרון הנוכחי צועקת הרבה
קשה לי לראות בצהרון הנוכחי סוס מנצח, זה יותר בגדר פשרה. פתרון שהוא בתחום בית הספר כי בהתחלה פחדתי מהאיסוף של הצהרונים הפרטיים אבל אני רואה שמרבית הילדים הולכים על האופציה הזו -
6 בנות מהכיתה הולכת לצהרון הפרטי 2 אחרות ללא צהרון, 2 אחרות לצהרון פרטי אחר ואחת איתה בצהרון הנוכחי
אני מניחה שמלבד הענין החברתי מושך אותה מאוד לצאת מכותלי בית הספר

פולספגן

New member
בגיל הזה עדיין לא רוצים לברוח מכותלי בי"ס

אצלנו, הבנים היו חוזרים לבי"ס למשחקי כדור.

לא הייתי מעבירה

נשמע שטוב לה. אני גם התלבטתי, בתי בכיתה ב בצהרון של בית הספר ובדקתי צהרון פרטי קרוב. בסופו של דבר החלטתי להשאיר בבית הספר גם בגלל היבטים של פיקוח ואחריות וגם כי יש יותר אפשרויות חברתיות לעומת צהרון פרטי.

רIני29

New member
מסכימה לגבי הפיקוח

אבל במקרה הזה יש בבית הספר יש פחות אפשרויות חברתיות
רוב הצהרון מורכב מבנים, יש רק ילדה אחת מהכיתה
לעומת זאת בצהרון השני יש שש בנות מהכיתה
החלטנו לנסות יומיים ואח"כ נהיה יותר חכמים

טוב, עכשיו זה נשמע אחרת

אולי פשוט נכוויתי כי הצהרון שאני בדקתי היה ללא ביטוח, ללא פיקוח וללא יכולת להוכיח אפילו שהילדה היתה שם כי הם עבדו בשחור, במזומן

רIני29

New member
עד עכשיו בכלל לא חשבתי לכיוון של צהרון פרטי

גם אותי זה הפחיד, אבל השבוע העברתי את הבן שלי לצהרון פרטי בגלל הצוות בצהרון היה בכי בבוקר שהוא לא רוצה ללכת לגן בגלל הצהרון)
החלטתי שבגלל שלצהרון בבית הספר תמיד אפשר לחזור אני כן אנסה ואלך עם הרצון שלה

אצלנו המון ילדים הוצאו מצהרון בית הספר

לצהרונים פרטיים שנפתחו כמו פיטריות אחרי הגשם
וזה מאד שונה לטובה

למעלה