דילמה לא פשוטה

חזוז

New member
דילמה לא פשוטה

אתמול הייתה לי שיחה עם המק"ק אצלנו בקן, רציתי להדריך את כיתה ט' שנה הבאה, אבל כרגע חשוב שיהיה מלווה מדצי"ם ומישהו שיהיה פעיל בשמו"צ גם כלפי חוץ (מזכירות ארצית, מזכירות איזורית, ועדת מעורבות והנהגת קן) וכרגע אני צריך להחליט אם להדריך את הקבוצה שתמיד רציתי להדריך בגיל שתמיד רציתי להדריך, או לקחת חלק פעיל וכללי מאוד בקן, מה שהקן מאוד צריך. המצב בקן הרי אפריים לא מאוד טוב, המודעות לשומר הצעיר מאוד נמוכה, מס' החניכים אמנם גבוה אך הוא חסר משמעות ללא כיוון והכוונה, הקן עצמו לא נתפס כחלק עצמאי שעומד לבד, אלא נתמך במוסד החינוכי וזקוק לו כדי להתקיים. חשוב לי לציין שלפני שנה ניסיתי את שני הדברים, בשניהם לא הצלחתי להתרכז ולבסוף הנהגת הקן הוזנחה, ועדת מעורבות שאפה לאפס, מזכירות איזורית לא התקיימה, ולמזכירות הארצית רק חניך אחד הלך. מה אתם הייתם עושים?

אם יש מישהו אחר שידריך את אותה קבוצה,

היתי מלווה מדצצים ולהיות פעילה במזכירויות השנות וההנהגת קן,גם כי הדברים האלו באמת חשובים..ובכללי חשוב ששכבת יב' תעשה את זה..יש מי שידריך קבוצת ט'..אין מי שיהיה בהנהגת קן-והנהגת קן זה ממש ממש ,ותאמין לי מניסיון עדיף שמישהו מהקן ילווה מדצים מאשר מקקים[בכיתה י' יבניקית ליוותה אותה והיה אחלה..בגלל שהיא מהקן היא כבר הכירה את כל הרקע של הקבוצות] ברור שעדיף לעשות את הכל, אבל כבר ניסית את זה וראית שלא הצלחת,וחבל לקחת יותר מידי אחריות על דברים ושלא יצא כלום..תתמקד בדבר או שניים ..אני בטוחה שמה שלא תעשה תהנה מזה..ויהיה מצוין;]

כמה שגיאות כתיב../images/Emo122.gif

הנהגת קן זה ממש ממש חשוב,וביב' יש לנו המון כוח והשפעה על שאר הקן!יב' זו ה-שכבה שמובילה את הקן. ובכיתה י' יבניקית(רינה
) ליוותה אותי* ,והיו המון ליווים ..מה שהשנה לא קרה עם הקומונרים שלי.. ויואו זהר, אני לא יודעת מה אני עושה שנה הבאה בכלל.. והקומונרים לא דיברו איתי וזה..והרשמה נסגרת ב15.7 למדריך למדריךך..ואוח איזה עצבים שההרשמה נסגרת ממש מוקדם..

הנהגת קן.

ט' יצא לך להדריך כשתצא ליג'. ובכלל, לדעתי כדאי ביב' לקחת שנה "חופש" מהדרכה, ולהיות פעיל בקן בשביל שלא יווצר מצב של יותר מדיי שחיקה וביג' כבר לא יהיה לך כוח לחניכים... זאת דעתי לפחות.

אני מסיכמה עם אלונה...

גם אני ממש רציתי להדריך ט' ביב.. גם ביא... חחחחחח בסופו של דבר לא הדרכתץי אז ט'..ועכשיו אני מדריכה ט' ביג. אני חושבת שכל עוד יש מי שידריך אותם בקן אז עדיף שתעשה דברים שיקדמו את השומר הצעיר במוסד! הנהגת קן זה דבר מאוד חשוב ולא תמיד מוערך מספיק וזה חשוב לעשות אותו ולהתץמקד בו. תחשוב טוב. האם יש מישהו אחר שיעשה את זה? שיהיה בהנהגת קן ושילווה מדצים?? תאמין לי שליווי מדצים הוא כלכך משמעותי, לא פחות מהדרכת ט'...

abusername

New member
אני לא יודע מה איתכם

אבל אצלנו לא זכור שי"בניקים ליוו מד"צים.. הקומונרים או הרכזת קן שלנו תמיד מלווים אותנו. ושוב כמו שאנשים אמרו פה אם יש מי שידריך ט' אז תלך למזכירות ארצית,מזכירות איזור...

יוווווו הולך להיות אצלך מישהו אדיר מצפית!

אופי המלך. תשאל אותו כשהוא יגיע איך מכינים רובה תפו"א

abusername

New member
אני לא צריך עזרה שלו :)

אל תגידי לי עליו כלום... אני אוהב קומונרים בהפתעה(בלי לדעת עליהם מקודם, קצת לקבל בעצמי מסקנות עליהם)

אמן סלע

New member
לדעתי,

כל אחד אומר לפי המצב שלו בקן מה עדיף לך, תסתכל טוב על הקן שלך, מה הצורך שלו, וגם חשוב מאוד שתסתכל על עצמך, האם אתה מוכן לעוד שנת הדרכה, האם זה יכול להיות לך משמעותי, והאם אתה רוצה את זה... ואז אתה תגיע להחלטה לבד לדעתי.

למעלה