דילמה חשובה:

Bruce L

New member
דילמה חשובה:

אז בואו נהיה ישרים ונענה באמת מה עושים ומה מחליטים?.. אופציה ראשונה: לסיים צבא כרגיל וללכת לאונברסיטה המועדפת בחו"ל ולפתח את הקריירה. אופציה שניה: לעבור כבר בגיל צעיר לחו"ל למשפחה או ממש לפני צבא וללמוד באוניברסיטה. אופציה אחרת לא שלישית: מה קורה אם יש מלחמה...כדאי לעבור לפני המלחמה למקום בטוח אחר בעולם כדי לא להפגע פיזית במקרה של מצב חירום?.. נושאים אלה מדאיגים אותי במיוחד ויכול להיות שעוד כמה מאיתנו, בבקשה לענות ברצינות.

gaily

New member
מה שנראה לי הכי עדיף

זה לעבור לפני הצבא או כמה שיותר מוקדם כדי לא להסתבך עם הםפרוצדורות של הצבא... כי א. ללמוד בקולג בלי לחיות כמה שנים בארהב זה ממש קשה גם מבחינת האנגלית וגם מבחינת המנטליות... וב. הרבה הרבה הרבה הרבה יותר קשה לנהתקבל אם אתה בא מארץ אחרת... בהצלחה...

sivani

New member
למען האמת..

אם תעבור ממש לפני הצבא,זה ייחשב עריקות\השתמטות, ולא ייתנו לך לעזוב את הארץ אלא אם כן תקבל פטור,שאותו אני בספק אם קל להשיג.

טוהב אז...

נמאס לי כבר לכתוב את זה (זה עכשיו פעם שלישית נראה לי...
) אבל אם אתה לא הולך לצבא זה כמו בגידה במדינה
אז צבא ברור שצריך להיות (אלא אם כן בא לך לבגוד במדינה שלך...
) אז צריך למצוא את הזמן לזה ולדעתי הזמן הוא לפני הלימודים באוניברסיטה.... וזה בדיוק מה שאני מתכוונת לעשות - עכשיו אני גרה בארה"ב כשאני אסיים ביצפר אני אבוא לארץ לצבאורק אז אני אלך לאוניברסיטה (שבהחלט יתכן שהיא לא תהיה בארץ...
) וזהו זאת דעתי האישית ובקשר לשאלה איפה עדיף להיות במלחמה? אז אין לי מושג במקרה כזה יכול להיות שבאמת עדיף לעבור למדינה קצת יותר שקטה אבל לא על חשבון הצבא סתם כדרך אגב מי שלא עוזה צבא עושים לו אחרי זה גם הרבה בעיות... אבל זה סתם שתדעו....

gaily

New member
i disagree

what did this country give you except of troubles? why do people think that going to the army is the best thing you could do for israel? i think they have enough soldiers to fight for their ideals or whatever they fight for... any way i think that you can contribute much more by doing other things whether you're in israel or not but do whatever you want... and beside if you live before you're 16 no one gives you any problems so it's bullshit... that's what i did and i can do whatever i want right now BTW i think you're asking the wrong questions, the questions you should be asking are: 1. do u plan on keep living in israel 2. what you wanna do in life because there are things that are better to study in israel and about the war i think that it is better to live in a more peaceful place...

eb182

New member
איך שאני רואה את זה

אני הולכת לצבא בשביל עצמי ואם אני ארפא כמה חיילים בדרך(אני רוצה להיות חובשת) אז אני לא חושבת שזה דווקא יעזור למדינה, זה יעזור לחיילים מצד שני אם כולם ישתמטו אז לא ישאר כל החיילים שכאילו "מספיקים" כדי להגן על המדינה

gaily

New member
bullshit...

there are many people that have a lot of motivation to go to the army with or with out the law... the only thing i think you should be a pacifist for is not going because of concience and stuff like that but never mind...

eb182

New member
נכון שהרבה הולכים

זה סתם מצב תאורטי אם כולם היו חושבים כמוך

SeanZoR

New member
המדינה בוגדת בעצמה

המדינה נותנת פטור לכל החרדים , היא בוגדת בעצמה. למה לי לעזור למדינה כזאת? למה אני צריך לצאת פראייר , ומה אני כבר יכול לעזור בצה"ל? ד"א , לא מזמן הייתי בשבוע הכנה לצה"ל (aka גדנ"ע) והיה ממש קשה (הרגליים עדיין כואבות לי שבועיים אחרי) - אבל כיף! הגדנ"ע מבוססת על הטירונות הבסיסית שכל הבנים עוברים . הדבר העלה לי מעט את המוטיבציה , ורק בילבל אותי יותר ... להתגייס או לא להתגייס.

Bruce L

New member
ok:

דבר ראשון רציתי להגיב על התגובה של סתם מישהי ויש לי להגיד על זה שזו דעתך וזכותך האישית לעשות צבא ואם את חושבת שלא לעשות צבא זה בגידה במדינה אז אני לא אסכים עם זה כי לדעתי לא. אני חושב בצורה שונה ואם תרצי לקרוא לי "בוגד" אוקי זכותך אבל יש אנשים שבוחרים את דרך חייהם בצורה אחרת מהדרך שאת חושבת. דבר שני תגובה ל-Gaili רציתי להגיד שלא אני לא מתכוון להמשיך לגור בישראל כנראה וברצוני לפתח את הקריירה שלי במקום אחר בעולם. אני כרגע בן16 בכיתה יא' ויש סיכוי קטן שאני אקבל צו גיוס רק כשאני אסיים יב', ואז אני לא אקרא כעריק.

gaily

New member
אוקי תגובות לכמה מכם...

א. לדעתי הצבא לא מתאים לכולם, כך שאם משהו בוחר לא להתגייס זו זכותו אבל אם הוא מחליט לבלות את חיו בישראל אז שלפחות יעשה כמה שנות שירות... ב. אם אתה רוצה לעזוב לפני הצבא תתחיל עכשיו למלא מסמכים ולברר עם השגרירות כי הכל פה לוקח טונה זמן וזה גם לא קשור לאם קיבלת צו ראשון או לא... ג. משהו אמר שאם מדברים מבחינה תאורתית בלה בלה בלה... אל אני מדברת מבחינה מציאותית. יש הרבה מאוד אנשים חדורי מוטיבציה שישמחו להרוג כל ערבי שיקרה בדרכם (ציניות לא להבהל...). אם הייתי חושבת להשאר לגור בישראל הייתי עושה צבא, אולי לא קרבי אבל היתי עושה צבא.

eb182

New member
מה שעצוב שיש כאלה שיהרגו כל ערבי

שנקרה בדרכם

eb182

New member
אני יודעת

בגלל זה אמרתי שזה עצוב שאפשר אפילו להגיד את המשפט הזה ברצינות

Flying Camel

New member
try everything but the army

choose as u like but dont do the army tov lihiyot pachdan shechay measher gibor shemet o im lo met az meshoamam batsava ! chchc ktsat hevdel but hey...who cares?? any way i wish no one would have to do the service in the army im dieng to get out of it i`ll see what happens and trust me , creer now day is much more inportant then any army just go learn and start a good job so u vil get money !! yaa money thats what i want!! chchchchc mishu makir et hashir hamatschik haze?? shel ha Flying Lyzards... I Want Money anakkkkkkk

Flying Camel

New member
and another point

why? huh stop thinking that if you dont serve in the army u dont "give" israel a part from you !! me?? i planted a tree i dont mind building a house or a road lislol kvishim moil lamedina kmo kol davar aher !! and siriously ? what did the country give me?? home? no ! we give ourselves homes !! and not just ourselves but also the dosim!! we pat their bills !! we give them money ! so if thats not enough (to give someone money over and over again)than i wont go back to israel and again i dont mind doing shnat sherut !! i think i`ll go for that to help people who need help work on a kibbutz ?!?! i dont know !! but i NEVER wabt to hold a gun !! never ever !!! i will not hold a gun ! only in purim

SeanZoR

New member
:CONFUSED:

we held an M16 in the week training day in IDF (all my shichva were together) , which is a week funded and endured by the educational system... the week was hard , running shouting and doing push-ups in the rain for most of the day (6:00-22:00). but in the end there was that feeling of accomplishment ,that feeling together with the brotherhood in the camp , (and showers(j/k :) )) made the diffrence between spending your 3 years in something that i used to think as jail , and to spending your time while having a good time , more or less :) . and that is why im SO confused right now , to serve or not to serve , that is the question.

Flying Camel

New member
ANAK to serve or not to serve?heh

To serve or not to serve ?!? that is the question.... i say nooooo plant some trees build home for the poor !! do shnat sherut or something but try not to get too involved with guns ! plese with lots of love

eb182

New member
קודם כל

אני לא מנסה לשכנע אותך ללכת לצבא, אני חושבת שמי שלא רוצה להיות שם עדיף שלא יהיה וגם תרומה של מישהו אחד לא עוזרת למדינה במילא אבל...לא צריך ללכת תפקיד קרבי בצבא(אז הטענה של עדיף להיות פחדן חי בלה בלה לא קשורה כי גם ככה רוב האנשים בצבא לא נלחמים) וגם לשרת בצבא ממש לא סותר את זה שאתה רוצה ללמוד ולהרוויח כסף להפך זה נותן לך כמה שנים שבהן אתה עדיין לא חי בעולם האמיתי ולא צריך הרבה כסף, שזה מזכיר לי את הקולג´ בארה"ב קצת

למעלה