דילמה ופחדים

avinoni23

New member
דילמה ופחדים

אני לומד עיצוב שיער סוג 1
מה לדעתכם ההיתרון אם יש בין ספרות נשים וגברים לבין עסק של פלאפל או פיצה וכול השאר
כי עיצוב שיער קצת יותר מפחיד אותי כי עדיין לא באמת עסקתי בזה צריך לצבור תביטחון .אתם יודעים מבחוץ התחום ניראה מעניין מאוד אבל במעשי זה קצת מפחיד מה דעתכם ?
לאומת זאת ופיצה או פלאפל או מה שלא יהיה זה פחות מפחיד
עד כמה באמת שווה לי להתאמץ בתחום של העיצוב שיער ולוותר על האחרים? כי ברגע שאני יחליט מה באמת אני רוצה ב100 אחוזים אני מתאבד על התחום!! אבל הפחדים עוצרים

דילמה בבחירה

שלום,
אם אתה מזהה פחד שמלווה באיזה שהוא עניין ורצון שלך, זה עשוי להיות סימן ל"פחד מהסוג הטוב".
בוא נשאל שאלה תאורטית:
נניח שהפחד לא היה קיים, מה היית עושה? היה לך ברור יותר במה לבחור?

התשובה לשאלה מה עדיף, היא מאוד אישית ומשתנה מאחד לשני, זה תלוי בך, וזה תלוי בשאלות -
מה אתה מאוד אוהב, למה אתה מאוד מתחבר ומה היה ממלא אותך בתחושה של משמעות וערך לעצמך ולאחרים.
איפה היית רוצה לראות את עצמך בעוד 5 שנים מהיום ומה היה נותן לך תחושת סיפוק.
לפעמים קשה לדעת את התשובות האלה בלי לנסות ולהתנסות, ולהתגבר על פחדים חששות וגורמים מעכבים אחרים.

המון הצלחה

אפרת.

avinoni23

New member
תודה אפרת

אחת הסיבות שהלכתי לעיצוב שיער כי שאלתי את אותה שאלה ששאלת
וכמובן הייתי הולך על עיצוב שיער.. זה ניראה מעניין עם הרבה אקשן ולא חיים אפורים... אבל גם עסק אחר זה לא רע בכלל
הבעיה הגדולה שהבנתי שצריך תאכלס לעבוד בתחום ואז להחליט
כי בין התאוריה לבין המעשי זה ניראה לא שונה ...
&nbsp
אפרת אני כרגע לומד תתחום ואני מאוד מתחבר זה מאוד מעניין למשל לעשות תסרוקת כלא ...
אבל עדיין תמיד עוברת לי מחשבה האם זה הייעוד שלי האמיתי? אולי אני הצטער על זה מבחינה דתית בעתיד(כי אני קצת מתלבט עם התורה נכונה או לא )? אולי יש משהו שיותר טוב ? אולי עדיף לי למצוא תחום של למכור מוצר מסוים בלי לעבוד רצוף למכור ולשבת בכיף... בזמן שאני יושב ללמוד או לשמוע כול דבר שאני רוצה .......... (אם הייתי מוצא כזה דבר אולי באמת הייתי הולך על זה :) )

דעתי היא כזאת:

מכיוון שאתה כבר לומד, וגם מעניין לך ואתה מתחבר לזה, שווה ללמוד עד הסוף והנה יש לך גם מקצוע ביד.
מדובר בכמה חודשים סה"כ אם אני זוכרת נכון (?)
והיה, ובהמשך תגיע למסקנה שזה לא זה, לא איבדת שום דבר. תמיד תוכל להשתמש בידע הזה להנאתך,
לספר משפחה, חברים וכו' או אם תצטרך הכנסה נוספת.
כלומר ממה שאתה מספר, אני לא רואה איך אתה מפסיד מזה

עוד משהו, לפעמים לימודים של תחום מסויים יכולים לשרת אותנו בהמשך בהקשר אחר.
למשל (רק דוגמה להמחשה) אם תרצה למכור מוצרים כמו שכתבת, ותכיר את עולם הספרות,
זה יתרום לך אם תרצה לשווק מוצרים לשיער.

בכל מקרה, כשעולים חששות, פחדים, תהיות וכיו"ב ורוצים לדעת באופן ברור מה הכי יתאים, אפשרי לגשת ליעוץ או להכוונה מקצועית,
ואז ניתן לעשות בירור מעמיק יותר.

למעלה