דילמה (גן של הילד)

your simba

New member
דילמה (גן של הילד)

הקטן הולך לגן ומאוד אוהב. אני מאוד אוהבת את המורה שלו ומכירה את הסייעת כי למדנו ביחד לתואר. המורה שלו נורא חייכנית ומזמינה, תמיד מדברת בטון נעים ובעיקרון אין לי תלונות. אני האמא הראשונה לבוא לאסוף את הילד מהגן ויוצא שלפעמים בעודי ממתינה שהוא יסיים פעילות, אני צופה במתרחש בגן. לפעמים הם רואים אותי ולפעמים לא. יצא לי לראות כמה מקרים בהם ההתנהגות של הסייעת פשוט היממה אותי ונשארתי פעורת פה. פעם אחת, אחת הילדות בגן צבטה ילד אחר והוא התחיל לבכות, היא הגיע מייד, ומבלי לשאול מה קרה מייד קבעה שהיא צבטה אותו והתחילה לצעוק על הילדה. מה את עושה, תפסיקי לעשות את זה, זה לא מקובל עלי, את עושה את זה כל הזמן, חכי חכי אני אספר לאבא שלך....הילדה התחילה לבכות, ואחרי שהיא סיימה עם הצעקות הילדה נשארה עם דמעות בעיניים. היום, הגעתי בדיוק לפני ארוחת הצהריים ואני מניחה שהיא ביקשה מהילדים לאסוף את הצעצועים לקראת האוכל, היא הגיעה אליהם וראתה שהם טרם התחילו לסדר ופשוט התחילה לצעוק ואז הגדילה לדחוף ילד אחד לרצפה (שמה יד על הכתף שלו עד שהוא נפל) בכדי שהוא יתחיל לאסוף את הצעצועים. היום הדלת הייתה סגורה ואני בטוחה שהם לא ידעו שעמדתי וצפיתי. אגב, אני צופה לא בשביל לעקוב, אלא בשביל לראות מה הקטן שלי עושה. אני לא אוהבת להפריע לו באמצע.
בכל מקרה, מה שאני רוצה לומר, אני אף פעם לא שומעת אותה אומרת בבקשה או תודה, היא תמיד מדברת בטון ציווי ותמיד יש הרגשה שהיא מביכה את הילדים. היא פשוט לא נעימה ולא מזמינה.
הדילמה שלי היא כזו, הקטן שלי מאוד אוהב את הגן. תמיד אומר לי שהוא אוהב ללכת לגן ואין לו תלונות. אני רוצה לומר משהו (למי?) אבל לא רוצה שיווצר מצב שבגלל שאמרתי משהו, שהילד שלי יסבול. הכוונה, שהיא תדע שאמרתי משהו ומשם היא תתנכל לילד שלי. מצד שני, ההתנהגות שלה פשוט מזעזעת ואם זה מה שאני רואה כשאני שם, מה הולך כשאני לא שם?

אני מכירה א האמא של הילד שהיא דחפה, לספר לה? מה אני אומרת ולמי? אני בדילמה.

בנוסף לסייעת בגן, יש עוד מורה בבית ספר (זה גן שנמצא בבית ספר פרטי), שתמיד, אבל תמיד צורחת על התלמידים שלה. תמיד מסתובבת עם פרצוף תחת (סליחה על הביטוי).

ברור לי שאף מקום לא יהיה מושלם אף פעם. אבל מה אני אמורה לעשות עם מה שאני רואה? מה הייתם עושים במקומי?

בינתיים אני חושבת על לדבר עם המנהלת. אבל מתלבטת נורא, כאמור, אני לא רוצה שהילד שלי יסבול מהתנכלות מצד הסייעת.

your simba

New member
התפתחות

עוד אמא בגן דיברה איתי והביעה דאגה. היא גם דיברה על הסייעת.

למעלה