דילמה בגיבויים

ScrollLock

New member
דילמה בגיבויים

שלום, בעקבות בעיה של מחסור בנפח איכסון על שרת הגיבויים, התחלתי לבדוק "מה בדיוק מתגבה, למה ואיך". הגיבויים שלנו מתחלקים לשלושה sessionים עיקריים: Profiles של משתמשים - גיבוי יומי שאמור להישמר יום אחד לאחור. קבצי עבודה של מפתחים (תכנתים) - גיבוי יומי שמתחלף אחת לשבוע (אמורה להיות היסטוריה של יום אחד אחורה). שרתים - גיבוי יומי שאמור להישמר יום אחד לאחור. כדי לקבל מספרים נכונים על כמות החומר שמתגבה מדי יום, בניתי עוד שרת גיבויים חדש,שייתן לי אינדיקציה עדכנית על הנפח היומי האמיתי של הגיבויים ונתתי לו לרוץ שבוע (כדי לייצר את כל הספריות + חומר של המפתחים). מ-ס-ת-ב-ר שהנפח האמיתי של הגיבויים היומיים, הוא כמחצית ממה שכבר קיים לאורך זמן, משמע - לא נשמרו גיבויים של יום אחד אחורה אלא של הרבה יותר. גם הגיבויים שאמורים להישמר שבוע אחורה, הם בנפח כפול מהנפח שהתוכנה מגבה מדי יום. ושאלת השאלות - האם כדאי להעיף את כל הגיבויים הישנים ולהתחיל מחדש (להרוויח עוד הרבה ג'גות של מקום) ולהסתכן בזה שיום אחד מישהו ישאל "אולי מישהו יודע איך אני יכול למצוא את הקובץ שלי מלפני חודש" או שאולי שווה להשאיר את כל הג'אנק שהצטבר ופשוט להשקיע בדיסק נוסף (250GB יספיק בשלב זה)? דילמה. כל תשובה תוערך... אני.

gregp

New member
כמה שאלות:

1) האם אתה מגבה לדיסקים או לטייפים? אם לדיסקים - מה לגבי שמירה לטווח ארוך? 2) האם יש מדיניות גיבויים בצורה של FULL אחת למספר ימים (כל סופ"ש בד"כ) ו-INCREMENTAL מדי יום? 3) "לשמור יום אחד לאחור" - נשמע לי מוזר ביותר - כלומר אם האיש חולה יום אחד, מגיע לעבודה למחרת ורואה ששלשום מחק קובץ - מה איתו? תנסה לתת יותר פרטים על המערכת שלך זה יעזור לייעץ.

ScrollLock

New member
עוד פרטים

1. אנחנו מגבים לדיסקים (hard disks)! פעם בשבוע (בסופשבוע), יוצא החוצה מהחברה דיסק (hard disk) שמכיל את ה-profiles של המשתמשים מהלילה שלפני, את הגיבוי של השרתים מהלילה שלפני ואת הפרוייקטים של התכנתים מהלילה שלפני. כמובן שהדיסק שיוצא הוא רק עותק של מה שנשאר... שמירה לטווח ארוך - החבר'ה אצלנו הם כבר ילדים גדולים. מי שרוצה גיבוי לטווח ארוך, צורב את החומר על DVD והמדיה יוצאת החוצה (עם הגיבוי השבועי) למקום מוגן מחוץ לחברה. כנ"ל לגבי אנשים שעוזבים - כל החומר שלהם נצרב על DVD ויוצא החוצה (למקרה שיום אחד נצטרך משהו מזה...). נסיון העבר שלנו עם אמינות של hard disks מראה שדיסק ממוצע חי אצלנו בין 3 ל-3.5 שנים. בדרך כלל, מי שהדיסק שלו מגיע לזמן הזה, דואג לעשות גיבוי שיוצא החוצה (על מדיה) פעם בשבועיים או חודש). 2. מדיניות הגיבויים - אין גיבוי שהוא FULL. פשוט אין צורך. יש גיבוי incremental יומי ל-source code של התכנתים שנשמר שבוע אחורה (וכיום אין על השרת מחיקה של קבצים שנמחקו מהמחשב שממנו בוצא הגיבוי), כנ"ל לגבי גיבוי של profiles של משתמשים, רק שכאן הגיבוי נשמר יממה אחת אחורה ואז מוחלף בגיבוי חדש, כנ"ל לגבי גיבוי של שרתים (יממה אחורה בלי מחיקה של קבצים על השרת גיבוי). 3. לשמור יום לאחור זה אכן יכול להיות בעייתי, אבל כשמשתמשים בגיבוי כזה ל-profiles או לגיבוי של שרתים, זה לא נורא. שוב - יכול להיות שאני טועה, אני מאוד אשמח לשמוע דיעות שונות. צירפתי קובץ שמתאר את העץ הרלוונטי בשרת הגיבויים (כמובן שפרטים מסויימים נמחקו, מסיבות ברורות...)

למעלה