דילמה אישית.

motyp2

New member
דילמה אישית.

רוקד אני פעמיים ולעיתים שלוש בשבוע, יוצא לי לרקוד ריקודי זוגות עם מגוון רחב של נשים-בוגרות,צעירות, נשואות ופנויות, אך טאבו אחד קבעתי לעצמי, לא להתמיד ולרקוד לאורך זמן עם בת זוג נשואה, זאת מהטעם(יש עוד "טעם" אך מעדיף אני לא להעלותו)ובמידה ואני מוצא בחורה המסבה לי הנאה מרובה מהרקוד איתה,השהייה במחיצתה, מחיבוקה והצמדתה אליי(בריקוד), אך טבעי הדבר שעם הזמן אשאף להסיט את ה"שותפות" הנ"ל לפסים אישיים יותר ואני כאדם פנוי אינני מעוניין מראש לחסום מעצמי את האופציה הזו. על כן כאשר מזמין אני מישהיא ומתברר לי כי נשואה היא, לרוב, בפעם הבאה אינני מזמין אותה שוב. אלא מה? כמו תמיד בחיים, יש יוצאים מהכלל. לפני כחודש הזמנתי בחורה (חדשה בהרקדה) ולשמחתי, התברר לי ש"נפלה" בידי עיסקה נהדרת מבלי להוסיף אגורה לתשלום הכניסה קיבלתי, בחורה נאה מאוד, מקסימה,חייכנית,רקדנית מעולה וכצ´ופר קיבלתי אחת שמלווה את מרבית הריקודים בשירה. ההנאה נשפכת ממני מכל הכיוונים, מה צריך בן אדם יותר מכך? אמה מה? כמו תמיד בחיים,אין דבר טוב ללא רע, לבחורה יש "מגרעת" רצינית-היא נשואה. מה עושים? שתי אפשרויות עומדות בפני, האחת, שוברים את הטאבו שקבעתי לעצמי וממשיכים לרקוד ומה יהה שיהיה? השניה, מנתקים מגע ומוותרים על תענוגות הריקוד וזאת על מנת למנוע תסבוכת עתידית. לעת עתה ומזה חודש ימים אני מתמיד לרקוד איתה ומידיי פעם מחמיא לה על היותה רקדנית מעולה,על זימרתה וכו´ והנה מוצא אני עצמי גולש למחמאות על ריחה המשכר,על שיערה המשגע ועל חיוכה הכובש, וזאת כפי שאני נוהג בד"כ לעשות עם נשים פנויות שמוצאות חן בעיניי. כאן מתעוררים בי מספר סימני שאלה: היכן להניח גבולות? האם הבעת התפעלות משיער,עיניים,חיוך,גוף חטוב, זה בגדר הבעת מחמאה לגיטימית או שמא הדבר גולש ל"הטרדה"? האם לאשה נשואה המתענגת למשמע אמירות מהסוג הנ"ל אין בזה סוג של "בגידה"? או אם להקצין במעט, האם הדברים(בתנאים מסויימים) אינם עלולים להביא עד כדי פרוק זוגיות?. איך אתן הנשואות מפרשות מחמאות מהסוג הנ"ל? האם תמיד אתן עומדות על המשמר,נמצאות "בכוננות ספיגה" ותוהות שמא מאחרי המחמאות מסתתרות כוונות זדון?. השאלות שהעלתי מופנות בעיקר לנשים הנשואות שבינכן ולכם הגברים שאלה לי אחת, האם גם אתם נוהגים להחמיא לבנות זוגכן הנשואות ועד להיכן אתם "יורדים" במחמאות? ט"ו בשבט שמח מוטי

מוטי - אני מברכך, שבגעת לפירקך

מי שמגיע לפירקו - מתחיל להתאהב. ובאהבה אין עצות, התגובה מאוד אישית. חשוב עד היכן אתה "יורד". בידידות יענקלה.

יענקלה יקירי!!!

מלאכתם של צדיקים נעשית בידי אחרים!!!!!!!!!!! רצית לדעת עד להיכן מוטי יורד??? ובכן הוא מדגים לך את הדבר במכתבו התחיל במילים : " סיסי שלום". עכשיו לא תיוכל לומר שלא צדקתי במכתבי אליך בקשר לתופעה המגעילה המכונה מוטי. מי שמוציא שם רע לריקודי העם הם אנשים בדמותו של מוטי ואותם צריך להקיא מקרבנו. שלך בהוקרה ששי

לששי - כמוני כמוך, כסוסי כסוסיך

אפילו לא חשבתי ש"התכשיט" הזה , מתכוון אלי. אם כן - לא ראוי לתגובה. הוא בספירה אחרת - לא מתאים לי. ואצטט לך כמה משפטים רלונטיים מהמקורות: אל תען כסיל, כאיולתו -פן תשוה לו - משלי כו/4 לא נאוה לכסיל כבוד - משלי כו/1 פגוש דוב שכול... ואל כסיל באיולתו - משלי יז/12 נאחל לכולנו חברים יותר טובים.

דילמה

אני רוצה להציג בפניך דילמה מהעבר האחר. גם לי, כגבר נשוי, יש דילמה. כשאני רוקד עם בחורה/אישה, והיא גורמת לי לעונג בנוכחותה ובחיוכה, בנוכחותה הכובשת, בהתייחסותה לריקודים כאל אירוע חשוב, כמובן שאני מחמיא לה, ולצורך העניין לא משנה אם רווקה או נשואה, אם היא יודעת את כול הצעדים אם לאו. וזו כהגדרתך, תסבוכת, עבורי ועבורה. מה עושים? רוקדים ונהנים, מחמיאים כשיש מקום לכך, מקפידים כחוט השערה לא לעבור את הגבול בין מה שקורה ברחבת הריקודים, לבין משהו מעבר לה, ומתפללים שזה יצליח. כמובן, שאם הייתי יכול לרקוד עם מישהי שרוקדת יפה, אבל מספיק דוחה, זה היה אחלה (סתאאאם, לא התכוונתי ברצינות, לא להשחיז סכינים).

../images/Emo184.gif ../images/Emo184.gif../images/Emo53.gif

אולי מישהו מחברי הפורום יכול להסביר לי למה אני מקבל בחילה למקרא דבריו של זה שיש לו דילמה אישית? אפילו כבדיחה הדבר נשמע רע מאד! לנשים הפמיניסטיות שבינינו: איך הדבר עובר לכן כך ליד האוזן ללא מחאה? ששי

הסבר קצר

אני רק מקוה שיש לך צואר מספיק ארוך כדי לטמון את הראש עמוק בחול. או שמא שפר עליך מזלך ולא נתקלת מעולם בבעיה כזו. אשריך ואשרי חלקך, ואני מקנא בך ( לא ממש).

אני דווקא חושב שמוטי

כתב בכנות ומהלב והוא אפילו ראוי ל
על אומץ ליבו להתבטא כך בכנות ולספר משהו אישי. אולי, אם נחשוב שאותה דילמה קיימת, כנראה, גם אצל אי אלו "בנות המין השני" והרי גם הן עשויות בשר ודם - אולי אם תראה זאת כך לא תצטרך לקרוא לעזרה את הפמיניסטיות שיאמרו: "איזו התבטאות שוביניסטית. מגעיל..." לא! אני דווקא מוצא הרבה כנות ואמת בהודעתו של מוטי.

לירון - גם אני חושבת שמוטי כתב בכנו

בכנות וישר מן הלב, אך לדעתי כבר נושא של "בעיות עם בני זוג" הועלה בעבר על ידי ומצאתי אותך ואת מירי לוי מתנגדים או מגדפים נושא זה שהועלה על ידי בעבר, לכן חשבתי שאולי לא כדאי לפתח את הנושא ולהרחיבו בהתאם?

לרקוד עם נשואות

דעתי (ורק דעתי) מנסיון אישי, יותר "קל" לרקוד עם תפוסות כאשר אתה תפוס ויותר "קל" לרקוד עם פנויות כאשר אתה פנוי. לדעתי, חבל שכל דבר שמישהו אומר מתפרש כאילו יש לו מטרות נסתרות (האשמה טמונה במצב שקיים היום). מי שהגון ולא מתכוון לפגוע סובל מכל הלא הגונים שחושבים על עצמם. אני אישית אין לי בעייה להחמיא לבנות זוג שלי חופשי (ללא מגבלות) כי אני רק מוכן לרקוד עם בנות זוג אשר יודעות שאני נובח ולא נושך (מי שלא יודעת, או שיש לה בעל קנאי - אני נוטש). לפי התיאור שלך (בלי לפגוע חו"ח), אתה נושך (ואין בזה רע אם אתה פנוי), ולכן רצוי שלא תרקוד עם נשואות.

מתחרט

אכן השתדלתי להגיב לעניין, אך לאחר מסר מסויים החלטתי שגם המסר שלי לא היה במקום. אני מתנצל ומתחרט שהצטרפתי לשרשור הזה.

הכרת בן/בת זוג מריקודים לחיים

ריקודי עם מהנים אותנו מאוד. אבל הם יכולים להוות אמצעי להשגת מטרות. למשל - הכרת בן זוג לחיים . הכוונה - להכרות טבעית, נורמטיבית, בלי שום קונטציות שליליות. השאלה , איך להשיג מטרה זו בעזרת הריקודים. לדוגמא - הצטינות בביצוע נכון של הצעדים, הוא קטליזטור לפיתוח קשרים טובים עם בת זוג. רקדן ,שיודע את הריקודים ולא מפסיק את שטף ההרקדה עם בת הזוג, מעלה את "ערכו" , כפרטנר. ההתחלה היא בחוג הריקודים אבל יכולה להמשך גם הלאה. עוד הצעה. הופעה נאה. לריקודים באים אחרי מקלחת ותגלחת. מסודרים בלבוש. לא חייבים להיות מהודרים, מוטב , בצורה הטבעית. אבל נקיים, ורעננים. שיחה עם בת הזוג. אני מציע לא להתחיל בחקירות ושאלות אישיות. מוטב לשוחח על הריקוד הנלמד, על המדריך, על ההרקדות השונות. על אירועים עתידיים. בשום אופן לא להציע הצעות לפגישה אחרי הריקודים - מיד בתחילה. אחרי שהקשרים נמשכים , אפשר לרמוז בעדינות על שתית קפה בהפסקה, במזנון של אולם ההרקדה או בסמוך. אלה שלבים מובנים מאליהם , אבל תתפלאו - כמה חברים טועים, ומתקשים למצוא את דרכם ללב זולתם. מותר לכם לחייך ולצחוק על דברי אלה. אבל מניסיוני בחיים ובהרקדות, למדתי שלא כולם יודעים איך להתנהג. יוצרים בעיות, ומכפישים עקב כך את תנועת הריקודים. הפניתי הצעותי לבנים, אבל זה נכון בוריאציות שונות גם לבנות. כלל חשוב. תנו לבן/בת הזוג חופש להחליט אם אתה /את ראויים להמששך הקשר. בהצלחה יענקלה

ליענקל´ה - הצחקתי אותי - עוד הצעה -

או מתכון בנושא השידוכים? מה זה מדור לחיפוש שידוכים? למרות שיש איזשהו קשר כמובן לריקודי עם אך דחילק למה אנו הופכים את הפורום הזה?

עדה - מה מצחיק, אני גם רוצה לצחוק

אבל הצרה, שצריך לבכות , לפעמים, ולשאול - למה יש לנו בעיות חברתיות בהרקדה. אולי, כבר באולפנים , צריכים ללמד קצת פסיכולוגיה ולו על קצה המזלג. בכל זאת - אנו עובדים עם אנשים, ומי שלא מבין תהליכים פסיכולוגיים , עושה טעויות. למשל אשאל אותך , כמי שעברה כבר אולפן. מה תעשי בחוג, אם יזדמן לשם, בן בליעל, מטרידן וגס רוח, שיציק לבנות . יבקשו את עזרתך - תגידי להם : "מצטערת , כאן ריקודי עם , ולא פסיכולוגיה ?" תדעי לך, הרבה מדריכים , שאת אוהבת ומעריכה , מצליחים לא רק בגלל הריקודים, שהם מלמדים. אלא בגלל אישיותם, והכוחות הפסיכולוגיים , הטמונים בהם. מאחל טו בשבט שמח והצלחה בחיים.

ליענקלה - אתה לא רוצה לדעת מה

אעשה לבן בליעל, מטרידןן וגס רוח שיציק למי? לבנות? ואלה שאני מעריצה ואוהבת אכן מצליחים גם בזכות אישיותם ולא רק בזכות היותם מדריכים דגולים המדריכים היטב את הריקודים, עלי הכוחות הפסיכולוגיים שלהם באם קיימים אצלם לא עובדים - כנראה שמשהו אחר עובד עלי - תנחש?

עדה אני כבר מבובל

לנחש מה עובד עליך ? קשה. אולי - יופי? - כסף? - אוכל? - ביגוד? - ונטלטור? - אבל יכול להיות גם..... אינסטלטור ! למה ? ככה ! להתראות, בשעשועון הבא

למעלה