דילמה אגואיסטית

anastasia27

New member
דילמה אגואיסטית

הדילמה שלי אגואיסטית מאין כמותה...אבל אין לי מקום אחר להציף את הבעיה הזו ולכן אני מעלה אותה על דפי הפורום, לשמוע אולי מישהו הרגיש משהו כזה. אני מצאת בזוגיות שנתיים וחצי, סה"כ הזוגיות טובה ויציבה. מדובר בגבר עם לב טהור, נאמן, איש של בית, רגוע, נעים הליכות. ושנתיים הייתי הבחורה הכי מאושרת בעולם בערך...אבל לאחרונה התחילו להתגנב לראשי כל מיני מחשבות שאני שונאת עת עצמי עליהן – העובדה שאני מאוד לא מסופקת איתו בתחום המיני ויש בינינו פערים מאוד גדולים העובדה שהבחור, על אף היותו איש מדהים...הוא קצת, "עילג"...לא יודעת להסביר את העניין אבל אני יודעת ששיעורי בית עם הילדים שלנו אני תמיד אעשה, אני זו שאכתוב את כל המכתבים, אני זו שאקבל את כל ההחלטות העובדה שהוא לא יודע להתנהל כלכלית ברמה הכי בסיסית ביקום (יש לנו חשבון משותף שאני מנהלת אחרי שנכנסו בזכותו לחובות על חובות על חובות) העובדה שהוא לא מסוגל לקבל אף החלטה מבלי לשאול אותי – הוא לא שואל בשביל להתייעץ, למרות שכך הוא טוען, הוא שואל על מנת שהוא יקבל הוראות ממני כיצד לפעול, ולי נמאס לנהיות הג'י פי אס שלו במרחבי החיים. אבל – הוא אדם עם נאמנות מסירות וטוב לב נדיר, הוא אוהב אותי מאוד מאוד חזק, הוא מוכן לעבוד 24/7 אם צריך ולהביא כל גרוש הביתה, הוא לא בליין, לא סאדיסט, לא אכזרי. ואני רואה את כל הדברים האלה יחד, הטובים והרעים, וכל מה שאני מרגישה הוא שמצד אחד אני אוהבת את הבן הזה הכי חזק בעולם ומפחדת לחשוב על לחיות בלעדיו ומצד שני כל כולי צועקת מבפנים שאני רוצה עוד לצאת לדייטים, רוצה עוד לחוות אנשים שונים, גברים שונים, רוצה שעוד מישהו ירצה אותי בטירוף, רוצה מישהו להקשיב לו בעניין רב ולהיות זו שמתייעצת, רוצה לפלרטט, רוצה להרגיש יפה ומחוזרת... אם הזוגיות הזו הייתה מגיעה עוד 3-4 שנים כנראה שהייתי קופצת עליה בשמחה ענקית ולא היו לי ספקות לרגע אבל היום, אחרי שנתיים אני מרגישה שאולי לא מיציתי...ושאם נתחתן כל החיים אסתכל ימינה ושמאלה וארגיש שחבל שלא חוויתי עוד. מצד שני יש כמובן את הפחד שאני אשאר בלעדיו, אאבד אותו ואצטער על זה כל החיים. שנתיים לא הסתכלתי לצדדים לרגע, לא רציתי אף אחד בחיים ולא חשבתי שיש סיכוי שיבוא גבר שיעשה לי משהו חוץ מבן הזוג שלי, והיום אני מחזיקה את עצמי בכוח. מישהו פה היה בזוגיות והרגיש את הגעגוע לרווקות? האם זה סימן אזהרה מבחינתי? איך מקבלים החלטה במצב כזה שבו בכל מקרה אני אפסיד משהו? מה אני צריכה לשאול את עצמי בשביל לקבל תשובות?

מריוס זכריה

Member
מנהל
מה את צריכה לשאול את עצמך

את צריכה לשאול את עצמך:
1. האם זהו מצב זמני, הנובע ממצב רוח או משבר בחיי, שעשוי לחלוף?
אם התשובה היא כן, אז ההמשך ברור: עליך לטפל במצב רוח או המשבר שעובר עליך.
אם התשובה היא לא, השאלה הבאה היא:
2. האם אני מוכנה לחיות ככה כל חיי?
אם התושבה היא כן, נפתרה הבעיה.
אבל אם התשובה היא לא, עליך להפירד ממנו, ולא משנה מה הסכנות, החלופות, או כל שאלה הגיונית אחרת. כשיש מצב שלא מחזיק מים, אז הוא לא מחזיק מין, נקודה. זה בסדר לפחד, לחשוש, לשאול - אבל לחיות כל החיים בפחד במצב בלתי אפשרי מבחינתך זו לא אופציה.

seeyou

New member
מישהו פה היה בזוגיות והרגיש את הגעגוע לרווקות

לדעתי כולנו רוצים להיות עם אך להרגיש בלי(מחויבות)

לא כולם בנוים למסגרת של זוגיות ועדיף לדעת מה טוב לעצמך ולא מה שמקובל לאחרים

אם את בשלב זה של החיים רוצה לפלרטט, רוצה להרגיש יפה ומחוזרת..אז ברור שעדיין את לא מתאימה לזוגיות למרות שישנם נשים עם הרבה שנות נשואים וכמה ילדים שמרגישות אותו דבר גם אם הן כפולות בגיל מגילך

"את הפחד שאני אשאר בלעדיו, אאבד אותו ואצטער על זה כל החיים."?

ייתכן שכן וייתכן שלא

יש ביטוי שאומר:

לא רצים אחרי אוטובוס או גברים-תמיד יש עוד

יוסי

anastasia27

New member
זאת אומרת שאם אני מרגישה

את מה שאני מרגישה זה בוודאות אומר שהאהבה שלי לבן אדם הזה נפגמה?

איך זה יכול להיות? הרי הכל היה בסדר, לא השתנה שום דבר, רק אני השתניתי

shirael

New member
שלב ההתאהבות מסתיים..

לכל קשר יש כרונולוגיה מוגדרת, כל שלב יכול להיות ארוך או קצר יותר, אבל הם פחות או יותר זהים אצל כולם: ההתאהבות שמחזיקה שנה, שנתיים, שלוש, אחריה ההתפכחות שבדרך כלל מלווה במשברים ומאבקי כוח גלויים או סמויים, ואם צולחים את זה בלי להיתקע שם תמידית או להיפרד, לפי האגדות מגיע שלב האהבה האמיתית, זו שמחוברת לקרקע ולא לחלומות, וכמובן שגם עליה צריך לעבוד תמיד.

נראה די ברור שההתאהבות שלך פגה, הכימיקלים יורדים ואת מתחילה להסתכל סביבך ולשאול אם זה מה שיש וזה מה שאת באמת רוצה. זה תהליך טבעי ולא "נפגם" כאן שום דבר. העיקר שתהיי כנה עם עצמך (ואז איתו) ותעשי את העבודה כדי לגלות אם את שם כדי להישאר או שהגיע הזמן להמשיך הלאה.

אה ואת האשמה וה"אני בנאדם נוראי אוי ואבוי" תשאירי מאחור. זה רק כיסוי למצפון שלך - לבן זוגך זה בטוח לא יעזור ולך זה רק יערפל את הראייה.

הדילמה שלך לגיטימית

וכמו ששירה אמרה - אחרי שלב ההתאהבות בא שלב ההתפכחות וגילוי החסרונות
של בן הזוג וזה רק טבעי שתתגעגעי לחיי הרווקות נעדרי המחוייבות ומלאי הריגושים ועם כל זה את צריכה להתמודד.

את צריכה לערוך לעצמך רשימה (כמו שכבר עשית) של יתרונות מול חסרונות וגם על מה את מוכנה להתפשר ועל מה את לא מוותרת .
מה נדרש וידרש ממך להביא לזוגיות (עזרה בשיעורי בית, ניהול כלכלי, קבלת החלטות וכו') ולשאול את עצמך אם את יכולה ורוצה להתחייב לכך.

להגדיר לעצמך את בחירת סדרי העדיפויות. למשל- האם את יכולה להתעלם מהפער ההשכלתי הקיים לטובת האהבה והיציבות שהוא מעניק לך. את יכולה לשאול האם יש לכם תחביבים משותפים וחולקים ערכים זהים ? .

תפעילי גם את הראש וגם את הרגש ובעיקר תהיי כנה עם עצמך .

lucyjordan

New member
צריך לעשות הפרדה

בין הצורך שלך להיות רווקה ומחוזרת לבין התחושה שאולי הוא לא הבחירה הנכונה עבורך. אם את רוצה להפרד ממנו האם זה בגלל שאת צריכה חיזור וריגוש, או בגלל שהפגמים שמצאת בו נראים לך עכשיו ככאלה שאינם ברי גישור? עשי חשבון נפש (וכמו תמיד מומלץ ללכת למטפל/ת שיעזרו לך בתהליך שבו תביני באמת מה את רוצה וצריכה), ותחליטי לאן פנייך מועדות. ולגבי האגואיזם, אני מאמינה שכולנו אגואיסטים ותמיד מחפשים את הטוב ביותר עבורנו, עשי מה שטוב לך ולא מה שטוב לאחרים .

סטנגה Joe

New member
דילמה

את נמצאת בזוגיות שבה נפל עליך תפקיד הניהוג.
זה מתאים לך?
או שהיית רוצה גבר אחר שיוביל ולא יהיה מובל כמו זה שיש לך היום?

את לא מסופקת בתחום המיני.
תהיה מסוגלת לבגוד בו ואז לחזור הביתה?

את צריכה לעשות חושבים עם עצמך אם המצב הזה מתאים לך.
האם הפחד להיות לבד הוא זה שמדריך אותך להישאר או שבאמת את רוצה אותו.
האם הפשרה הזאת מאימה לך או שאת מוכנה לקפוץ למים הקרים, להסתכן ולחפש משהו אחר שאולי יהיה טוב יותר.

ברגע שמתגעגעים לרווקות זה סימן שזהו זה!

כשאני הייתי בזוגיות הרבה פחות בעייתית מזו שלך* שמתי לב שאני כל הזמן מסתכלת במודעות להשכרת דירות שמתאימות לאדם בודד. ואז הבנתי שאני רוצה החוצה. בזוגיות שיש לי היום, אולי נורא נחמד לי לפעמים להיות לבד בבית, אבל אחרי שעה לבד אני מתה שהוא יחזור הביתה. ואנחנו ביחד כבר איזה 3 שנים.

* מותק, השתגעת להישאר עם אחד שלא יודע להתנהל כלכלית ומכניס אותך לחובות?! גם אם הכל היה דבש חוץ מהעניין הזה, הייתי אומרת לך להעיף אותו).

newron26

New member
מצאת משהו בטוח, ואת מחפשת משהו מורכב יותר ...

מצאת גבר שכל החיים קדימה ידועים, גבר שלא ינענע אותך - לא מינית ולא רעיונית, ולא כלום, - אבל יהיה אבא טוב ויכניס משכורת ... אבל ...

אנחנו בנויים בצורה כזו שאנחנו רוצים יותר - יכול להיות שבגבר הבא תמצאי יותר, מישהי שיחזר אחייך, שיטרוף אותך במיטהף שתרגישי נחשקת בטירוף ... אבל אני מניח שגם לו יהיו חסרונות ... אולי לי יהיה משקיע בעבודה ואולי לא יהיה מסוגל להישאר על הילדים ....

נראה לי שאת מחפשת להתרגש, וזה לא הולך לעזוב אותך - תגידי לו שלום, ותיפרדו יפה.

לדעתי, הפרש גדול בתחום המיני זה משהו שקשה לגשר עליו, וזה משהו שלא ממש יתן לך מנוחה, כל הזמן.

dubizemer

New member
משהי שהייתה בדיוק במצבך

חמודה,
בדרך כלל אני לא כותבת בפורומים אבל הפוסט שלך כל כך נגע לליבי וזרק אותי שנתיים אחורה, עד שלא יכולתי להתאפק.
אז כמו שהבנת מהכותרת - כן, יש פה מישהי שהייתה בול במצבך.
זוגיות עם בחור חמד, נאמן, רגיש, איש רגוע ויציב, שאהב אותי מאוד והיה מוכן להתחתן איתי אפילו מחר.
אבל מה... ככל שהכרתי אותו יותר לעומק התגלו עוד ועוד דברים שהפריעו - ומדובר היה בדברים מהותיים, די דומים למה שאת מתארת. הבחור המקסים היה מאוד פאסיבי, לא ידע להתמודד עם קשיים, לקח כל הזמן צעד אחורה, שלא לדבר על כך שלא לקח כמעט שום החלטה לבדו... הכל היה "זורק" עליי, שאני אחליט.
בשלב מסוים הרגשתי כמו "האמא" במערכת היחסים, והרגשתי שהאהבה שלו כבר לא עושה לי טוב אלא חונקת אותי. הבחור שלי, עקב פאסיביותו, נטה לכרוך את חייו סביבי עד כדי שהרגשתי חנוקה וכבולה.
ההתלבטות הייתה גדולה, מה גם שהייתי כבר בת 28 ולחוצת חתונה.... אחרי חודשיים של עינויי נפש הגעתי להחלטה (הקשה) שהדברים שמפריעים לי בו הם לא דברים קטנים ושוליים אלא מהותיים. לקחתי כמה ימים חופשה ממנו ומהבית שלנו (שאהבתי מאוד!), הייתי אצל בבית הוריי ועשיתי חשבון נפש אכזרי, חד וממוקד. עשיתי רשימות של "בעד" ו"נגד", רשימות של תכונות בו שאני אוהבת וכאלו שמפריעות לי. חברה שעשתה בדיוק את הסטאז' בפסיכותרפיה עשתה איתי דמיון מודרך וממש כתבנו ביחד "תסריט" איך ייראו חיי הנישואין שלנו עוד כמה שנים ו2 ילדים....
בסופו של דבר הגעתי למסקנה שאומנם אני אוהבת אותו וקשורה אליו, אבל לא רואה את עצמי נשואה לו ומקימה איתו משפחה.....
זו הייתה תקופה מאוד קשה, מלווה בהרבה עצב, כאב וחרדות קשות (מה יהיה איתי? איפה אגור? מי ירצה אותי? למה אני מוותרת על מישהו שככ רוצה אותי, וכד'), אבל העבודה שעשיתי עם עצמי וגם - מודה - תמיכה רבה מחברות ומשפחה, עזרו לי. היום ממרחק של שנתיים אני יכולה לומר לך בפה מלא שההחלטה להיפרד ממנו הייתה ההחלטה הכי טובה שעשיתי.
לגבי המקרה הספציפי שלך - אני מאוד מבינה את המקום שאת נמצאת בו, לכן ממליצה לך בחום לקחת לך כמה ימים של "חופש", להיות אצל המשפחה או אצל חברה טובה, לשבת עם עצמך ולחשוב לעומק על הכל. הרשימות שעשיתי מאוד עזרו לי לשפוך אור על הדברים שהציקו לי ולא ידעתי לתת להם שם, ובכלל הבנתי שטוב לי בלעדיו! טוב לי להגיע הביתה בלי שיחכה לי שם פרצוף חמוץ שיתלונן למה אני חוזרת מאוחר, טוב לי לשבת בשקט עם עצמי, בלי שמישהו יפלוש לי למחשבות.... זה מאוד מאוד עזר.
עצה נוספת שאני רוצה לתת לך היא לא לתת לפחדים שלך לנהל אותך!!!! לא להישאר בזוגיות הזו מפחד שלא תמצאי משהו אחר או שתצטערי על זה בעתיד. הכמיהה שלך להרגיש מחוזרת, לחוות אנשים שונים ובכלל - לחיות - מאוד מובנת לי ולדעתי (רק לדעתי!!!) מעידה שאת לא מרגישה שלמה לגמרי בזוגיות הזו. מהמקום שאני נמצאת בו עכשיו, אני יכולה לומר לך בפה מלא שכשהבנאדם הנכון מגיע - לא רק שאת לא מרגישה כלואה, את מרגישה הכי חופשייה שאפשר.
מה שאת צריכה לשאול את עצמך זה - למה אני בזוגיות הזו? מה טוב לי בה ומה פחות טוב? האם אני רואה את עצמי מגדלת איתו ילדים? איך הוא יגיב עם המשבר הראשון שיתגלה? מה משאיר אותי בזוגיות הזו פרט להרגל ולפחד שלי שטוב מזה לא אמצא?
בהצלחה חמודה. את ראויה לטוב ביותר !

למעלה