דיכאון קליני

Nonymous

New member
דיכאון קליני

שלום,

לפני מספר חודשים התפרץ אצל חברתי הטובה ביותר דיכאון קליני. יש לה היסטוריה משפחתית של מחלות נפש, שלמרבה הזעם לא פסח עליה. היא מתמודדת עם זה באופן ראוי להערצה ממש, היא נאבקת על השפיות שלה וכמי שמכירה אותה טוב יותר מכולם אני רואה בעצמי שכמעט שלא חל בה שום שינוי דרסטי, לפחות לא כלפי. מההתחלה היא הסבירה לי בדיוק מה עובר עליה בראש וממשיכה לשתף אותי כל הזמן בתחושות ובהרגשות ובדברים שעוברים עליה, שאיך שהוא היא מצליחה להלחם בהם. העניין הוא שלאחרונה אני מרגישה שאני מאבדת אותה; בקרוב אנחנו מתחילות את שנה"ל האקדמאית וכבר עכשיו היא נמצאת במצב של חרדה תהומית והרעה במצבה הכללי. אני לא מתכוונת לוותר עליה בשום פנים ואופן ואני שוב ושוב קוראת מאמרים על דיכאון ואיך אפשר לעזור לאנשים הסובלים מהמחלה הארורה הזאת כדי לדעת איך אני יכולה לשפר ולו במעט את ההרגשה שלה, אבל לאט לאט אני מרגישה שאני מאבדת אותה.

מחר היא צריכה לבחור את התזה שלה למהלך השנה וכמה מהקורסים וכרגע היא נמצאת בחרדה ומותקפת ע"י מחשבות מזוויעות. כבר כמה שעות שאני מדברת אתה ומנסה להרגיע אותה ואפילו קבעתי אתה סדר יום לבוקר כדי שתהיה רגועה ותרגיש יותר ביטחון עם ההרשמה, אבל זה שוב תקף אותה ואני מרגישה אובדת עצות. אני לא מתכוונת להשאיר אותה לבד אבל היא חייבת לישון וזה לא יקרה אלמלא תצליח להשקיט את המחשבות שלה. במידה ומי מכם ער בשעה הזו, בבקשה, בבקשה תעזרו לי למצוא איזו שהיא דרך שאוכל להרגיע אותה...

תודה מראש!!

Nonymous

New member
אני מצטערת במידה וההודעה שלי לא ממש מובנת,

דיברתי (ואני ממשיכה לדבר) אתה במקביל...

היי

אם נשמע לך שהחברה שלך במצב כל כך גרוע, ודחוף, כדאי שתדברי עם מרכזי הסיוע לעזרה ראשונה נפשית: ער"ן או סה"ר.

כל הכבוד לך שאת תומכת בחברה שלך. זו משענת חשובה בזמנים כאלה.
אבל כנראה בשלב הזה היא לא מספיקה.

אם המצב ממש חמור ומאבד שליטה, תמיד אפשר לקחת אותה לחדר מיון. שם ידבר איתה פסיכיאטר.

Nonymous

New member
תודה!

אני לא חוששת שהיא תפגע בעצמה בזמן הקרוב ולמען האמת הצלחתי למרות הכל להרגיע אותה והיא הולכת לישון עכשיו, לטענתה היא אפילו מרגישה טוב יותר.

תודה רבה על העזרה! אני מעריכה את זה מאד!!

נסי לכתוב ביחד איתה

שלום לך וכל הכבוד על העזרה שאת נותנת לחברתך,,

נראה לי שאפילו כדאי שתשבי איתה ותכתבי (אפילו בעצמך) את ההצעה שיהא צריכה לכתוב - בשאיפה שבזמן הלימודים מצבה יהיה יותר טוב אבל היא לא תפסיד את האפשרות לכתוב את התיזה השנה,,
כל פעם תשאלי אם זה בסדר לכתוב כך? או אחרת? וכו'
ממש תכתבו ביחד
גם זה נותן תקווה שהיא לא סוגרת לעצמה את הדרך כרגע ויכולים להיות ימים יותר טובים,,

יש מצב שהיא פרפקציוניסטית - וזאת חלק מהחרדה שלה??

ד.א. כל דבר שאת מצליחה "להזיז" אותה - אפילו שני תרגילי התעמלות - זה מצוין, ירידה במדרגות, מה שתצליחי - מאד עוזר לדיכאון

יש עוד מישהוא שיודע מה מצבה? משפחה?
לא נראה לי שזה מצב שהיא יכולה להישאר בו לבד,, וגם את לא!

בהצלחה,,
דנה שלמון
תרפיסטית באומנות

לקח לי כמה ימים

לחשוב מה לענות לך
בעיקר כי אני באי נחת מהשורה האחרונה שכתבת: "בבקשה תעזרו לי למצוא איזו שהיא דרך שאוכל להרגיע אותה"

ולמה באי נחת? שלוש סיבות
1- אין רצפטים.
2- זה לא תפקידך
3- זו אחריות כבדה מדי לחברה שאינה איש מקצוע

כחברה, תפקידך לא "להרגיע" חרדות אלא להמשיך להיות חברה ולתמוך עם ולמרות החרדות. מקסימום את יכולה לוודא שהיא עושה כל מה שהיא אמורה לעשות מבחינת הטיפול שלה - לקחת תרופות בזמן, לנוח, לצאת להליכה... לשוחח - או דווקא אם לא עוזר לשוחח ומגביר חרדה, לשתוק ביחד.
הנוכחות שלך חשובה, לא טכניקות הרגעה ולא אחריות על מצבה הקליני.
לדעתי בכל אופן.

למעלה