דיכאון פתאומי

sichi

New member
דיכאון פתאומי

היי, מזה שנים שתוקף אותי פעם בכמה חודשים דיכאון תהומי, לרוב לתקופות קצרות של כמה ימים עד שבועיים, לרוב נופל עלי פתאום, בלי סיבה ממשית. פתאום אני מסתובבת עם תחושת מועקה ועיניים לחות... בלי כוח לכלום ורצון לחדול... אף פעם לא לכדי מעשים... פשוט רצון להעלם קצת... למדתי לחיות עם זה, לדעת שכמה ימים מקסימום שבועות הכל יחלוף כלא היה, אני לא בטוחה כמה זה פוגע לי בשגרת חיי, אני רגילה לזה, אפילו בן זוגי מבין ומכיל את זה... חשוב לציין בלא כל קשר שאני ובן זוגי נמצאים בשנתיים האחרונות בטיפול זוגי בו נוצר מקום אמיתי המאפשר כנות וקבלה הדדית, בו שנינו מדברים על הקשיים של כל אחד מאיתנו בזוגיות ובחיים האישיים. האם כדאי לי לפנות בנוסף לטיפול פרטני? אני תוהה אולי יש סיבה לחשוב על טיפול תרופתי, מצד שני זה בשביל כמה ימים אחת לכמה חודשים... ובכלל האם מצב כזה באמת חריג.. תודה לעונים

דיכאון תהומי, פתאומי

שלום לך sichi ותודה על השיתוף
מה שאת חווה אינו ממש חריג, אבל זה לא צריך להיות קנה המידה לשאלה האם לטפל...
כבר התייחסו כאן קודם ל"תוגת הסתיו", וידוע שיש שינויי מצב-רוח עונתיים, בחילופי העונות. מי שרגיש לזה- יגיב בעוצמה רבה יותר. אפשר לשער שיש מרכיב פיזיולוגי, וזה לא שולל שהוא "מתלבש" על נקודות תורפה נפשיות.
אינני יודעת אם שמת לב למקצב כזה או אחר של הדיכאון, האם זה קשור למשהו מבחוץ כמו מזג אויר ושינויים בשעות האור, או לגורמים אחרים, מבחוץ או מבפנים. את כותבת "בלי סיבה ממשית", וייתכן שיש בכל זאת משהו, גם אם נראה קטן ולא ממשי, אולי התשה מצטברת שבעטייה שינוי חיצוני הופך להיות "הקש ששבר את גב הגמל", ואולי סיבה פיזיולוגית נסתרת (כדאי מאד לבדוק רמת ברזל וויטמינים מקבוצת B , חסר באחד מהם יכול להשפיע על דיכאון), ואולי משהו שנגע והציף חומרים נפשיים לא פתורים באופן שאינו נגיש כעת למחשבה.
שווה להתייעץ עם רופא פסיכיאטר, כדי לקבל פרספקטיבה, ולא בהכרח לקחת תרופות, רק לדעת מה האפשרויות כדי לשקול.
נשים פגיעות יותר לדיכאונות מכיוון שיש בגופן שינויים הורמונליים כל הזמן ,
משמח מאד לשמוע שנוצר לך מקום מכיל ומאפשר בטיפול הזוגי ואצל בן זוגך .
כשאת שואלת אם לפנות גם לטיפול פרטני- אשאל בחזרה- המחשבה עלתה מצידך. האם יש בכל זאת דברים שמעסיקים שלתחושתך נחוץ להם עוד מקום חוץ מהטיפול הזוגי? האם הדכאונות החוזרים מעוררים גם סקרנות להבין מה הם מבטאים ? זה יכול להיות השיקול אם לפנות לטיפול פרטני.

האם דכאון שמשתלט מידי פעם למספר ימים הוא סיבה לטיפול?

שלום לך sichi,

מחזקת כל מילה של נעמי, ורוצה להוסיף רק פרט קטן. המדד הסובייקטיבי.
אכן אנשים רבים חווים מידי פעם השתלטות של תחושת דכאון למשך מספר ימים עד מספר שבועות, ותכופות אכן מדובר ביציאה זמנית מאיזון הורמונלי, עם או ללא טריגר רגשי.
כל עוד לא מדובר בסכנה אבדנית, אלא בתחושות קשות, אותן את כבר מכירה, יכולה להכיל ולהתמודד עד עבור זעם - לדעתי ההחלטה אם להיעזר בטיפול תרופתי היא כמו לגבי כאב ראש. כל אדם מחליט עד לאיזו רמת כאב הוא מתמודד ללא טיפול תרופתי, והחל מאיזו רמת כאב הוא נוטל תרופה. בין שאר השיקולים: יכולת הסיבולת לכאב, עמדה כלפי כדורים, תופעות לוואי מטיפול התרופתי ועוד.
טיפול רגשי יכול לתרום, במידה שאת מזהה טריגרים שמעוררים את ההתקף, או קובעים את משכו.
נסי לזהות, ולרשום דברים שאירעו בחייך בסמוך להתקפים, גם אם אינך רואה קשר מיידי ביניהם לבין תחושת הדכאון. אם תגלי דפוס מסוים לאורך מספר התקפים - שווה להבין ולעבד אותו בטיפול רגשי. אם לא - להערכתי אין מקום כרגע להוסיף על הטיפול הזוגי גם טיפול אישי, ונשארת ההתלבטות אם לקחת טיפול תרופתי.
ובכל מקרה, אל תוותרי על בדיקות הדם. תוספי מזון מבוקרים הם ללא תופעות לוואי, ולעיתים מהווים תשובה פשוטה ומפתיעה למצבים דכאוניים.

ב-ה-צ-ל-ח-ה!!

למעלה