דיכאון פילוסופי

דיכאון פילוסופי

לפני שנתיים נכנסתי לדיכאון ובפעם הראשונה הצלחתי להגדיר לעצמי שלא מדובר במצב נפשי מעורער אלא בדיכאון פילוסופי שגורם לעירעור ריגשי עמוק, כשניסיתי להסביר את עצמי לחבר שלי הוא הציע שאני אלך לפסיכולוג ואני התעקשתי שפסיכולוג לא יוכל לתת לי את מה שאני צריכה באמת, הוא לא ממש הבין ונראה לי שכבר לא ממש ידע איך להתמודד איתי. אחרי שבועיים ניתקלתי בספר "אפלטון במקום פרוזאק" ואורו עיניי, בדיוק מה שחשבתי והרגשתי לגבי מצבי, כתוב שחור על גביי לבן. אבל אחריי קריאה של הספר אני עדיין לא ממש יודעת איך לבצע את השינוי הדרוש או מי יכול לעזור לי? איך אני מוצאת לי יועץ פילוסופי וכמה אמור לעלות יעוץ כזה? אשמח מאוד להפניה

hilabarak

New member
שירה היי, אני מאוד מבין את מה

הדברים שעוברים עלייך. לפני שהתחלתי את דרכי בנושא המודעות הייתי די תקוע ובעיקבות הספר "שיחות עם אלוהים" (שהוא פילוסופי לחלוטין בהגדרה) עשיתי שינוי מאוד מהותי בחיי. מה שהתגלגל לימים לעיסוק בתחום המודעות בצורה מלאה של כתיבה וייעוץ והרצאות. חשוב לי לומר שעם הניסיון שנצבר הבנתי שהרבה מאוד פעמים אנו תקועים במימד הפילוסופי. אנחנו בעצם לא "יודעים" לאן ללכת. אבל ה"הליכה" עצמה היא אלמנט הרבה יותר רגשי מאשר פילוסופי. אם אני אקח 3 אנשים שתקועים במדבר בגלל חוסר יכולת למצוא את דרכם (חוסר הבנות פילוסופיות) ואני אנחה את שלושתם בדיוק בדיוק איך לצאת משם. אחד מהם יכול להישאר בכלל במקום כי הוא אדם חסר אנרגיות מטבעו. ולא משנה אם הוא יודע בדיוק מה לעשות או לא, הוא פשוט לא זז. השני יכול למצוא עצמו מחוץ למדבר תוך חודש כי יש לו סיבולת אדירה ויכולות ביצוע, ומספיק שאומרים לו לאן ללכת הוא ישר מגיע. והשלישי אולי יילך לאיטו ויגיע אחרי 3 שנים. בקיצור אין ספק שלהבנה יש משמעות מאוד גדולה, כי ללא ידיעה איך לצאת מהמדבר גם אדם אסרטיבי עלול להסתובב במעגלים ללא תוחלת. אבל גם צריך לגעת ברגש, במוכנות ללכת ולהתנסות. ומוכנות כזו היא רגשית יותר מאשר פילוסופית. אדם יכול להיות מוכן "בראשו" ללכת, אך כשיגיע לרגע לא יוכל לזוז מפחד משתק. אם את מעוניינת באמת לקדם, את יכולה לפנות אליי דרך הכרטיס שלי כאן, אני בטוח שנוכל לקדם לא מעט. ברק

מולוקו

New member
מה פתאום דיכאון פילוסופי ?

מי קבע , דרידה ? ואם את בדיכאון פילוסופי אז "אפלטון במקום פרוזאק" זה הפתרון ? תראי, אני לא יודע מראש אם זה סוג של שאלה חד פעמית שלאחריה היעלמות. אני מקווה שלא.

yariv10

New member
אני יגיד לך איזה ספר עזר לי

אני אוהב פילוסופיה מאוד,ואכן גם ההיתי בדכאון וזה עודד אותי לחפש תשובות לשאלות פילוסופיות,שלאחר שמצאתי תשובה עליהן ההרגשה הרעה לא עזבה אותי.לכן בטעות אפשר להגיד,נתקלתי בספר הפסיכולוגי(אכן הבנת המחשבות נדרשה לי לפני הבנת העולם בעזרת המחשבות,שזה מה שאני חושב שאת צריכה כי גם אני לא חשבתי שאני ימצא תשובה דווקא בפסיכולוגיה)לעבודה עצמית,"בוחרים להרגיש טוב" ד"ר דייויד ד.ברנס,שהוא מסביר לך מה זה הדיכאון ואיך אפשר להתמודד אם משבר זה.אני חייב לציין שספר זה הוא לא בלבול מוח ולמי שיש לו דיכאון ומי שאין לו לפי דעתי אני ממליץ שירחיב את אופקיו לא רק לעולם הפילוסופי אלא גם לעולם הפסיכולוגי. כי אין הגיון בדבר.

למעלה