דיי כבר!

Gloria_Nathan

New member
דיי כבר!

שהתסריטיאם יעשו משהו עם החובבנות הזאת שמה! אני יכולה לכתוב תסריטים יותר טובים! הסיפור הכללי היה יפה, בעצם בכל הפרקים מאז תחילת העונה הסיפור היו יפים מאוד אבל התסריטים, ויכול להיות שגם חלק מזה זה במאים ועורכים פשוט הורסים את זה! בואו ניקח את שני הנושאים החביבים עליי הפרק- גרייס והשוטר הזה ששחכתי את שמו. בואו נעשה סוויץ´ קטן וניתן לקרטר לטפל בשני בהחולים. מה שאני חושבת שהיה קורה זה קרטר מתחיל לחשוב על כל הקטע של ההתאבדיות, מאוד הגיוני שגם הוא חשב על זה בעצמו אחרי המוות של לוסי והדקירה, וכל הקארביים שפה אפשר גם לתת לאבי לסיע לו בכל המקרים האלה, ומאוד הגיוני שגם לה היו נטיות כאלה אם ילדות קשה כמו שלה ואמא שיש לה מחלת נפש ובסוף היום שניהם היו יושבים על הספסל שלהם או בכל מקום אחר מדברים על הנושא ומתקרבים אחד לשני. בתור מישהי שכל הזמן מוחה נגד האפליה הנוראית שעושים למחלות נפש (להבדיל מאנורקסיה ובלימיה כי זה "אין")- בכלל עצוב לראות שעד איזו שהיא תכונית דרמה פחות או יותר איכותית שמשודרת נראה לי בכל העולם המערבי- עד שתוכנית כזאתי מתעסקת בנושא ההתאבדיות- למה נותנים לזה כ"כ מעט זמן? למה אף אחד לא קולט שהתאבדיות ומחלות דפרסיה נפוצות כמעט, ואולי אפילו יותר מסרטן (והרי סרטן יש בכל תוכנית שמכבדת את עצמה) ומנסים לעשות משהו בנושא! ואיפה קרי??

kiticat

New member
פעם ראשונה

שהיה ממש דיבור על פגיעה עצמית. אבל גם כן, לא התייחסו לזה כפי שזה, וטענו שיוכלו לאשפז אותה, על סמך של "סיכון". למרות שפגיעה עצמית לבד, היא לא מספיק עילה בשביל אישפוז. ועם האיומים והכל, בכל זאת, השאירו אותה לבד, בסוף כשהסטודנט ישב איתה. לא מדברים על פגיעה עצמית, ובטח של בדפרסיה. אבל בסכיזו? בטח שכן. זו גם כן מחלה "פופלרית". בכלל. מאוד קשה לגשת לנושאים האלה מבחינת התסריטאים, מכיוון שהעולם עצמו לא יודע עדין הרבה על הנושאים האלו, לכן קשה לגבש דעה. כי בכדי להראות את זה בתוכנית הם צריכים דרך להראות- בשביל דרך, צריך דעה, או לפחות ידע בסיסי שאין. ההצגה של השחקנית, ואיך שהיא הציגה את ה"בעיה" הייתה מעולה מבחינת הסברים. לא עושים בשביל להתאבד, אלא לשחרר לחץ. בדרך כלל הם מצלחינים ושאפתנים, וזה בדרך כלל מתלווה למחלה נוספת- הייתה לה גם בעיית אכילה. מה גם, שבית החולים (בעיקרון, רק עכשיו קרטר ה"גואל" ואבי העוזרת שלו, עשו שם, אלא שמקודם לא היה ייעוץ ממשי, אלא רק תמיכה מרופאים ואחיות בבתי חולים במקרים קודמים שהיא כנראה הגיעה לבית החולים), לא ממש דחף קודם לכן, לקבלת טיפול פסיכאטרי או פסיכולוגי. הם ישר הזריקו לה משהו, שעם כל הכבוד, במציאות, זה די נגד זכויות החולה. הם לא יכלו לתת לה כלום נגד רצונה, ועדין לא הוכיחו את הפגיעה עצמית. כאמור, יש כאן חורים רבים מידי, ורק כאשר נכנסים לפרטים מגלים אותה. בעיה אחורנה. אנשים שעוברים את זה, הם מכורים. חתיכה עצמית, ממכרת. ומאוד קשה להתגבר על זה. אבל בסדרה זו, הם התמקדו על החתיכה, החתכים ברגלים, ואילו בצלקות שהם הצד המכוער של החתיכה הם לא, דבר זה מהווה טריגר לצופים שעברו או עוברים בעיה דומה. ובכל זאת, פרק משובח. אין לי תחושה יותר נהדרת ומשביעה מאשר פרק של אי.אר.

Gloria_Nathan

New member
אני את כל הדברים האלה ידעתי...

אבל אני לא בן אדם ממוצע בנושא הזה ואני יודעת יותר מרוב האנשים. אבל אני בהחלט לא יודעת כמו שיודעים פסיכולוגים ורופאים ולאיאר יש מספיק יועצים כאלה בנושא. זה ברור שאם אנחנו, שתי צעירות, יודעות הרבה יותר ממה שסופר בפרק התסריטיאם יכלו להתייחס לזה יותר בכבוד ולתת לנו סיפור יותר שלם ויותר נכון. אבל זה לא מעניין את תהסריטאים כי הם יודעים שיש לסדרה הזאת יותר מדי מעריצים שלא משנה מה יקרה בפרק הם עדיין יגידו שזאת הסדרה הכי איכותית שיש רק בגלל שפעם היא באמת הייתה כזאת! אני גם נהנתי לראות את הפרק, אבל אני באמת חושבת להפסיק לראות את הסדרה, זה פשוט כבר לא שווה את זה. העצבים שלי על החובבנות של התסריטאים בכל הנוגע לפיתוח סיפורים, לשימוש באלמנטים נכונים (היום לדוגמא היה נכון להראות זוויות שונות של אנשים שונים, כמו בפרק הראשון, שהמשותף הוא שלכולם יש זוג כזה או אחר של איזו שהיא מחלת נפש דיכאונית) להכל! את איאר רוצים לקבל הכרה כדרמה האיכותית ביותר- שיתנהגו בהתאם! זה שהם פעם היו לא מספיק!

guy15

New member
אני מסכים

בעיקר עם החלק של זכויות החולה... היא לא יכולה פשוט להרים לה את החצאית רק בגלל שהיא חושבת שהיא חותכת את עצמה בירך, כי אם היא טועה, והיא יכלה לטעות, דבר כזה יכול להחשב בתור הטרדה מינית אפילו! בכלל, היו גם חורים בעלילה גם בקטע שאליזבת´ פרצה למשרד של בבקוק... קודם כל הקור רוח שלו כשהוא גילה אותה שם היה די מפתיע, וגם היא פתחה את הכל יותר מדי בקלות... היא לא הצליחה לפתוח את המקרר, ואז במגירה הראשונה שהיא פתחה נמצא המפתח, מתוך המוני הארוניות והמגירות שהיו שם...

ssmink

New member
כמה עניינים -

קודם כל, באמת כמעט לא שמתי לב, אבל באמת איפה קרי הייתה? חוצפה! מה שכן, היה פיצוי הולם בצורתו של רומנו...שניהם מרתקים בשילוב של הקשיחות האנושית, הרכות האטומה וכו´.... רציתי להעלות את סוגיית התרגום....זה פשוט נורא. אני יודע שזה תמיד ככה אבל בכל זאת....אי אר זאת אחת התכניות שאין הרבה ברירה וצריך להשלים חלקים מהתרגום, ובכל אופן אני נוהג לקרוא מתוך הרגל, יותר מאשר מתוך צורך, ונדמה לי ש - "God is Love" (רומנו לאליזבט ובבקוק אחרי העימות במשרדו) לא מיתרגם ממש ל - "תשתדלו לאהוב אחד את השני". אני פשוט מרחם על מי שלא מבין אנגלית או לא שומע, ופשוט לא מקבל את האישיות של רומנו! (וזאת רק דוגמה אחת קטנה, יש עוד...) בקשר לקרירות היחסית של בבקוק בתופסו את ד"ר קורדיי - יש בזה היגיון מסוים. מה הוא יעשה? יתן לה מכות? יצרח עליה? לשניהם היה ברור שהם בסיטואציה מאוד מאוד לא נעימה מבחינת אליזבט, ולשניהם היה ברור שהנושא לא יפתר בינהם....כמה טוב שיש ביפר רוטט ואפשר להמציא קריאות מהמיון מתי שנוח.... ובקשר לאמינות הרפואית של המחלות, הנפשיות ובכלל - גם אלו מאיתנו שמכירים תחום מסוים באיזה צורה (אחרת מלימודי רפואה) - אל לנו לפקפק באמינות היחסית (!) של הסידרה...אנחנו אולי מכירים סימפוטמים כללים, מהיכרות או למידה עצמית וכ´ו...אבל מן הסתם יש אינספור וריאציות וחריגויות ואב-נורמליות, ואלו הם המקרים שמובאים לעלילה. מובן, מכל מקום, שישנן גם הקצנות קטנות שנובעות מהצורך בתימצות או/ו בהעצמת האפקט הדרמטי. מצטער שיצא ארוך... והחלטתי - קרטר וסוזן! זה מקסים! (ובבקשה בבקשה שסבתא של קרטר לא תמות!!!)

איך אפשר להשוות?!

בין קרי הנאצית לרומנו הנשמה??? ועכשיו... בניגוד לדרכי אני מחפשת ספויילר- מישהו יודע מה יקרה עם הניתוחים של אליזבת? זה בגלל בבקוק???

ל3

New member
סוף טוב הכל טוב

וכמו בסדרות אליזבת תוחזר לחדר הניתוחים ( ניחושי הוא שזה מה שיקרה). במציאות היא בוודאי הייתה מושעת מבית החולים ולא רק מחדר הניתוח, אבל טוב זה סידרה ואיך אפשר בלי אליזבת?

~*~gaL

New member
לאורה..

ביימה את הפרק. יכול להיות שהיה לה יותר נוח לא להופיע בו :) (למרות שזה לא ממש קשור, אבל שיהיה). "God is love".. חחח.. אין, אין, על רומנו. פשוט אין (טוב, יש, אבל אתם יודעים למה אני מתכוונת..). התרגום באמת יכול לאכזב. אבל לדעתי אי. אר. נמצאת במצב טוב יחסית מבחינת תרגום. "של מי השורה הזאת בכלל?", לדוגמא, נהרסת הרבה פעמים בגלל התרגום. ומישהו גם ציין פה את זה שהכתוביות מופיעות בהתחלה על רקע שחור ומונעות מאיתנו לדעת מי ביים/כתב/וכו´ את הפרק (למרות שניתן לראות את זה באינטרנט). לדעתי זה גם נורא, וזה חייב להיפסק. אני זוכרת שבפרקים הישנים זה לא היה, והכתוביות היו מעל לקרדיטים האלו. אליזבת´ ובבקוק - בהחלט סיטואציה לא נעימה. לדעתי הם לא היו מגיבים אחרת מאיך שהם הגיבו. ולא היו חורים בעלילה. היא ניסתה לפתוח את הדלת בהתחלה ולא הצליחה, לכן היא חיפשה מפתח. ובכלל, לא מראים לנו את *כל* מה שהיא עשתה שם. ראו שהיא חיפשה קצת, ואחרי זה ראו שהיא מצאה מפתח ופתחה את הדלת. יכול להיות שהיא ניסתה לפני זה עוד מפתחות, או ניסתה לפתוח דברים אחרים, או פתחה דברים אחרים.. בקשר ל"אפלייה".. - איזו אפלייה יש? מה היה פול סובריקי? ומה קרול ניסתה לעשות בפרק הראשון של הסדרה? (להתאבד) - ואילו השלכות היו לזה? (היא לא יכלה לאמץ את טאטיאנה). קרטר וסוזן לדעתי זה רע. רע. רע. רע. רע. רע. רע. רע. ולא משנה כמה פעמים אני אגיד את זה - זה ישאר רע. עוד דברים שאהבתי בפרק: מייקל גלאנט! וכל מילה נוספת מיותרת. היחס של אבי לניקול - זה פשוט משעשע. רומנו. You´re scaring me, Peter. you´re not your usual jolly self today. you haven´t developed a drug addiction or a drinking problem like the rest of your misfit buddies in the ER, have you?

Gloria_Nathan

New member
בקשר לאפליה...

התכוונתי יותר למחלות שקשורות בדיכאון, לפול הייתה הפרעה אחרת. ולא ידעתי על קרול. אבל דיין סדרה על בית חולים שרצה 8 עונות (כמו שהרבה מכם מתגאים) רק פעמיים הייתה התייחסות רצינית לנושא הזה? חוץ מזה שהפרק לא היה ממש רציני בנושא. והאפליה היא בהרבה מאוד תחומים:
כמעט בכל תוכנית נוער אפשרית בסגנון של בוורלי או צעירים לנצח יהיה תמיד לפחות פרק אחד שעוסק בבלימיה/אנורקסיה, אני עוד לא ראיתי פרק אחד בסדרות כאלה שעוסק בהתאבדות או פציעה עצמית. זה לא קורה? בטח שזה קורה, זה קורה כמעט כמו ואפילו יותר באנורקסיה/בולימיה, פשוט יותר קל להתעלם מזה. למה קל להתעלם מזה? כי...
העיתונות מתעלמת מזה- לא מפרסמים בעיתונים יומיים חדשות על הנושא, בעיתוני סופשבוע לא מתעסקים בנושא ועיתוני נוער שכל שבוע שני שמים עוד מכתב מרגש מאנורקסית עושים פעם בשנה כתבה של שתי שורות על הנושא. ולמה העיתונות לא כותבת כי...
לחברה לא אכפת. מאז שנות השמונים ותחילת התשעים שהתאבדות הפכה להיות מגפה של ממש לציבור לא אכפת מזה! אני בטוחה שאם היה לכם ילד בכיתה שחותך לעצמו את הורידים כמו גרייס והייתם רואים את זה לא ממש הייתם עושים משהו, מצד שני אם תראו בת שאתם שונאים מקיאה את כל ארוחת הצהריים ישר תתחילו לעשות בלאגן בכל העולם כדי שיעזרו לה. אבל הכי נורא
משרד החינוך- אנשים שיש להם הפרעת דיפריסה כל שהיא לא יכולים להתרכז בלימודים, יש ימים שהדיכאון כל-כך חזק הם לא יכולים בכלל ללכת לבית ספר. יש כאלה שמגיעים לשלב הטיפול וצריכים להפסיד שיעורים או ימים מסויימים כדי להגיע לטיפול, ויש מקרים של אשפוז בזמן הלימודים שמאוד פוגע ברמה הלימודית. למישהו אכפת במשרד החינוך? הדרך היחידה לקבל איזו שהיא הקלה או דחייה של בגרויות זה אם יש סרטן או בולימיה/אנורקסיה. בנוסף משרד החינוך משקיע הרבה ובהסברה נגד אלכוהול וסמים כשהם שוכחים למה כל-כך הרבה בנינוער פונים לשימוש והתמכרות באלכוהול ובמיוחד סמים- כי קשה להם, כי הם בדיכאון או צורה אחרת של דיפרסיה והסמים עוזרים להם לברוח. אכפת להם? לא! אז הם יגידו לכם שזה לא טוב ואל תקחו את זה, לא יחשוב בכלל שאולי יותר יעיל לטפל בסיבה, וככה רק יגרמו למדוכאים לרצות יותר לנסות כי אחרי הכל בני נוער אוהבים לעשות דווקא. אז אל תגידו לי שאין אפליה רק בגלל שהכתבים של איאר חשבו בעונה הראשונה לגרום לאחת הרופאות שלהם לחשוב להתאבד. כבר כמה פעמים הוזכר שם סרטן לסוגיו? אני בטוחה שהרבה יותר.

~*~gaL

New member
אבל זהו - שאלו תוכניות נוער.

מה הקשר לאי. אר.? אז אולי יש אפליה בתוכניות האלו, אבל באי. אר. אין. (למרות שכן הייתה התאבדות בדגראסי) ומה הקשר לעיתונות? ולחברה בכלליות? ולמשרד החינוך? אם הם אשמים לא צריך להוציא את זה על אי. אר.. אז טוב, הם עושים אפליה. בסדר. אבל אי. אר. לא עושה אפליה. איך הצלחת לקשר בין משרד החינוך לאי. אר., ג´ן?.. :) אבל אני מסכימה איתך. באמת לא נותנים במה להתייחסות לדיכאון ו/או להתאבדויות. למרות שאני יודעת, שאם חברה שלי/קרובת משפחה שלי תחתוך לעצמה את הורידים או תעשה משהו בסגנון אני דווקא כן אנסה לעזור לה. ונחזור לאי. אר. - אני לא זוכרת *כל* מקרה רפואי שהיה שם, לכן אני לא יכולה להתחיל לספור לך את מקרי ההתאבדויות/מחלות נפש שהיו שם, אבל אני יכולה להגיד לך שגם אם לא היו הרבה, יש עוד כמה עונות לדאוג לכך. אני זוכרת את אמנדה לי, וניתן להחשיב גם את האנסים - כי אחרי הכל הם גם חולי נפש, וכל המקרים האלו קיבלו במה נכבדת בסדרה וראו איך הם השפיעו על הצוות הרפואי. אה - וכמובן - סאלי פילד.

ST

New member
תסבירו לי איך אתם זוכרים... ../images/Emo29.gif

משפטים שלמים באנגלית... אני לא זוכרת גם בעברית...

למעלה