יוסטון, יש (לי) פה בעיה
חשבתי אם לכתוב תגובה, כי אני מעדיף לשמור דעות שליליות לעצמי, ולהפיץ אופטימיות וחיוב לכל עבר, אבל אני מרגיש איזה רגש קירבה (מזויף) לדייר סטרייטס, אולי להקת ההתבגרות מס' 1 שלי.
זה היה יותר מ20 שנה מהיום, אבל דייר סטרייטס היתה סמן "איכותי" בתקופה שבה המוזיקה הפופולרית השתדלה והצליחה לרדת נמוך יותר בכל יום, בכל שבוע.
Brothers In Arms שיצא ב 1985 הצליח לשבור שיאי מכירות מבלי לגרום ללהקה לאבד את האמינות שלה. המעריצים הותיקים, וגם החדשים לא קיבלו תחושה של פשרה אומנותית כלשהי, אלא לכל היותר שינוי והתפתחות, שאיפשרו ללהקה להיות מלודית ונגישה יותר.
מה שמיכה ניסה לומר בעדינות למעלה, הוא שזוהרו של האלבום הועם עם השנים. האלבום רך מדי, נימוח מדי, חסר עוקץ מדי, בטח בהשוואה ל4 קודמיו (אני סופר אלבומי אולפן). יש בו כמה רגעי חסד ששווה בגללם להחזיק את האלבום, הן מצד אוהדי הלהקה, והן מצד חובבי רוק בכלל. "Money For Nothing" בגירסת 8 הדקות שלו הוא שיר מצוין פשוט. גם "Brothers In Arms", וגם הגיבור האלמוני של האלבום, "The Man's Too Strong".
(וכאן אין לי ברירה אלא לחזור לנושא המקורי <אנחה>): לגבי השיר שקישרת אליו- מבחינתי, זה כמו לבלוע גוש של מרגרינה. כשהאלבום יצא אהבתי אותו מאד, ושמחתי לגלות שבתקליטור הוא מגיע בגירסה מורחבת. השנים עברו, והיום אני לא מסוגל לשמוע אותו. הנה, ניסיתי לשמוע את הוידאו שקישרת אליו, ורק אחרי 30 דקות קיבלתי את יכולת התגובה שלי בחזרה
כדי לא לסיים בנימה שלילית, אני מצרף שיר מצוין מאלבום מצוין של קנופלר, שמראה שכשהוא רוצה- הוא יכול:
http://youtu.be/3GIeOxMsSn8