דיירים חמדנים

הקוצם

New member
דיירים חמדנים

בבניין שלנו אנו מתוכננים לבצע חיזוק מבנה ע"פ תמ"א 38 ,והוספת מעלית ע"י יזם קבלני חיצוני בתמורה לתוספת קומה על הגג. התעורר ויכוח בין דיירי הקומות הגבוהות (שערך דירתנו אכן עולה) לבין דיירי הקומות הנמוכות (שערך דירתם אינו עולה באותו יחס כמונו) לגבי רמת הפיצוי המגיעה. לטענתם דיירי הקומות הנמוכות זכאים לקבל פיצוי נוסף ומוגדל ,כגון חניה נוספת/הנחה במיסי ועד/וכיו"ב מאשר דיירים הקומות העליונות. האם הם צודקים בטענתם ?

פולספגן

New member
כן

תחשוב על זה שבלי מעלית, הרבה לא ירצו לקנות דירה בקומה 3 ומעלה בעוד בקומות הראשונות כן יקנו. ברגע שתהיה מעלית, יתחלפו היוצרות והערך של הדירה שלכם תהיה שווה יותר. לכן, לפי דעתי, חניה נוספת או/ו מחסן היא בהחלט פיצוי הולם. אני לא קורה לזה חמדנות, אלא הוגנות!

קוף1000

New member
מצטרף לפולספגן

מעלית גם מרעישה, גורמת להעלאת מיסי ועד בית, תחזוקה, ביטוח ומי שלא משתמש בה - לא רוצה את הכאב ראש הזה. הסיבה היחידה שמסכימים לזה, הוא עליית ערך הדירה, אך אם הוא שולי ולא משמעותי, אז עדיף לוותר. לכן,
שלי תסתכל, איך אתה היית מגיב, אם אתה היית גר בקומות התחתונות לפני שאתה שופט אותם ותחשוב על פיצוי הולם, אם אתה לא רוצה שיפילו את הפרוייקט

חמדנות

שלום רב, אין המדובר בנושא משפטי כי אם בנושא מסחרי גרידא. יחד עם זאת, תרשה לי להביע את דעתי האישית. חשוב להבין מהי המהות של ביצוע הפרויקט - חיזוק הבניין כנגד רעידות אדמה. לפיכך, גם הקומות הנמוכות נהנות מחיזוק זה. זאת ועוד, הוספת המעלית, שיפוץ הבניין, הגינה, החלפת אינסטלציה, חשמל לובי הבניין - כל אלו מעלים אף את ערך דירתם של כל הדירות בבניין. נכון, הוספת המעלית תורמת יותר לדירות הגבוהות, אך מדוע להסתכל על הצלחת של השכן ולא על הצלחת שלך??? האם לא די בכך שערך הדירה עולה ושאיכות החיים עולה???? כמו כן, בל נשכח, שביצוע העבודות על הגג מטרידות יותר את הקומות הגבוהות (רעש, לכלוך וכדומה). האם הם זכאים לפיצוי נוסף בגין כך??? אשר על כן, עצתי היא כי כל אחד יסתכל על הרווח שלו כאשר מעל לכל - חיזוק הבניין.

למעלה