דייסת קורנפלור

meytab

New member
דייסת קורנפלור

מישהו יודע איך מכינים ? יש לי בבית קמח תירס (טוב להכנת פולנטה), זה יכול להחליף את הקורנפלור או שצריך לקנות במיוחד ?

כך מכינים:

קודם כל: פולנטה שונה לחלוטין מקורנפלור. משני הקמחים האלה אפשר להכין דייסות - אחת מתוקה והשניה מלוחה: דייסת חלב+קורנפלור - מלבי: 1. מרתיחים ליטר חלב: לפני הגלישה מנמיכים להבה מאוד כדי למנוע גלישת החלב. 2. מוסיפים סוכר/סוכרזית להמתקה ומערבבים. 3. מערבבים בכוס מים עם 5-6 כפות גדושות של קורנפלור ו4. מוזגים לאט לאט תוך כדי ערבוב אל החלב החם. תוך כדי ערבוב התערובת מסמיכה מאוד. אם אינה מסמיכה מאוד - אפשר לדלל שוב קורנפלור במעט מים בנפרד ושוב למזוג לחלב החם והסמיך. 4. מורידים מיד מהאש. 5. מוסיפים תמצית ורדים וזה כל הסיפור. אני אישית מקרר את המלבי בקעריות במקרר, וכשהתערובת מתמצקת יותר, אני מציף אותה בכמה כפות של סירופ (לימון+סוכר שמוכן אצלי תמיד מראש בפריזר) ומעל פיסטוקים כתושים, קוקוס גרוס וסירופ אדום מיוחד למלבי שקניתי בשוק הכרמל (אפשר ניתן להשגה בכל מיני חנויות תבלינים). דייסת קמח תירס - ממליגה: 1. מחממים ליטר מים בסיר עד להרתחה ומנמיכים את עוצמת הלהבה; ממליחים מעט. 2. מוסיפים למים החמים 2 כוסות קמח תירס ומערבבים כל הזמן ללא הפסק - כדי למנוע התגיישות. אם עדיין הדייסה לא מספיק עבה ועבותה - מוסיפים כמה כפות פולנטה עוד ועוד עד להגעת הצמיגות והסמיכות הרצויה. 3. מוסיפים: 2 כפות חמאה משובחת, חצי גביע של גבינת שמנת, גביע שלם קוטג' ושני חופנים של פתיתי גבינה צהובה. טעים במיוחד כשעוד חם מהסיר.

shavririt

New member
דיסת קורנפלור- גם בטעם וניל.

למי שלא אוהב בטעם ורדים- יש אבקה להכנת פודינג וניל, תוצרת "גלעם" או שמכינים עם קורנפלור רגיל ומוסיפים תמצית או סוכר וניל.

nuev

New member
תנסו

להשתמש בקמח תירס הגס "פלונטה" , כסולת....אפשר לעשות בדיוק אותו דבר דיסה...אצלנו אהבו....אפילו על בסיס חלב...עם סוכר ...וקנמון

ואללה???

ינוסה לאלתר. נשמע בשמיעה ראשונה דוחה (אולי בגלל שאצלי, כרומני בדם, פולנטה מתקשרת לדברים מלוחים), אבל... סקרנות ואתגר קולינרי מעולם לא הרתיעו אותי. יא, אני מקווה שיהיה לי טעים!

nuev

New member
יש מתכון "רשמי" לקמח תירס מתוק..

לא זוכרת את השם אבל הרומנים מכינים ...עם צימוקים וכו'....נדמה לי שנקרא "מלאי" המם מנוקדת בסגול....נשאל את הרומנים מחר בארץ נהדרת !

גוטה מורצי קוריצה!!

(בהמשך להודעה של nuev עם הרומנים בארץ נהדרת...
למאכל שהזכרת קוראים malay וזה מעיין עוגת-קמח-תירס-מתוקה... אפש רלשים צימוקים, אפשר גם לוותר עליהם, כל אחד והטעם שלו... בעיקרון יש בדבר הזה קמצ תירס (כמובן), כמה גבינות לבנות (אשל, קוטג'), קצת קמח, סוכר, ביצים וכו'... אם יהיה ביקוש, אני יכול להעלות מתכון (אבל רק אם יהיה ביקוש...)

רות ש

New member
גיל אפשר מתכון אם אופציה ללא גבינות

לאלו ש"בורכו"ברגישות גם למוצרי חלב......

להלן "המתכון" - מאלאי

הכמויות מתייחסות לתבנית חד פעמית בינונית.. 2 אשל 1/2 קוטג' 2 ביצים 1 כוס סוכר 1 כוס קמח תירס 1/4 כוס שמן 1/2 כוס קמח נ"ג אבקת אפיה סוכר וניל (או תמצית) קמצוץ מלח לערבב את כל החומרים בקערה, לתת לתערובת "לשבת/לנוח" קצת, להעביר לתבנית משומנת ולאפות עד להזהבה.. לגבי הגבינות - נאמר לי שאי אפשר לשים מים במקום, אז אולי לנסות חלב סויה ושאר תחליפים, כי המאפה הזה מבוסס על הגבינות פחות או יותר... בהצלחה ובון אפטיט

shavririt

New member
וטוב לאכול את המאלאי בעודו חמים.

ואפשר לשים על הפרוסה בצלוחית- מעט שמנת חמוצה. אגב גיל ואחרים- היכן אתם מוצאים קמח תירס אינסטנט? לא פגשתי בו או שלא זיהיתי.. מכירה את הרגיל בלבד.

shavririt

New member
ועוד הערה לגיל- חצי כוס סוכר תספיק.

חמותי הרומנייה אומרת שלא מתאים לשים כוס שלמה סוכר למאלאי כזה קטן. וכל הכבוד לגברים הבשלנים כאן בפורום.

simonaran

New member
:-מצא את ההבדלים...

יש גם ממליגה וגם מלאי. אילו שני דברים נפרדים, כפי שאני מכיר ממטבחה של אמי.

גילוש6

New member
מקמח תירס (פלונטה) אני מכינה עוגת

סולת ממולאת בממרח תמרים.

גילוש6

New member
עוגה מקמח תירס

במקור זוהי עוגת סולת שבעדה הטריפולטאית נקראת "ספרה" ונדמה לי שגם המרוקאים מכינים אותה לא יודעת איך הם קוראים לה. אני כותבת את המתכון כמו שהוא כתוב אצלי ואת השינויים שלי בסוף. 1. ק"ג קמח תירס 2. ביצים שלמות 1. כוס סוכר 1. כוס שמן 1. כוס מים 2. א. אפיה 2. סוכר וניל. 1. חב' של תמרים בוואקום (אני שמתי ממרח תמרים). ללוש הכל ביחד לבצק, הבצק לא ממש נהיה בצק אחיד וזה בסדר מניחה בצד ל-10 דקות. חצי מהכמות לשטח ולהדק עם היד בתבנית של תנור משומנת. לחמם את התמרים עם קצת שמן ולערבב שלא יהיה גוש. 1. כף קינמון ולערבב טוב. למרוח על שכבת הבצק שבתבנית ועל זה שמה שכבה נוספת של הבצק משטחת ומהדקת. לעשות חריצים כמו פרוסות עוגה. מכניסה לתנור בחום בינוני-גבוה כ-15 דקות ולהנמיך לבינוני. להוציא את העוגה וממש לחתוך אותה לפי החריצים להכניס לתנור וכשהיא מזהיבה להוציא. כשהעוגה חמה לשפוך הסירופ. סירופ 2. כוסות סוכר 2 כוסות מים קצת קינמון מקלות 1/2 לימון סחוט כשהעוגה בתנור להרתיח על אש גבוהה כ-5 דקות ולהנמיך. הסירופ מוכן כשנוגעים בידיים ורואים שזה דביק ביד לשפוך על העוגה חם. השינויים שלי אני מכינה בתבנית של טוסטר אובן ועושה חצי כמות מהרשום לעיל אפילו לא שמה את כל הבצק משטחת שכבה דקה של הבצק ככה המילוי יותר טעים. על הממרח תמרים אפשר וטעים להוסיף אגוזי המלך חתוכים גס קצת קינמון לפזר לא הרבה. ומעל השכבה השניה של הסולת לפזר שומשום. אני משמתמשת בקמח תירס (האינסטנט) עשיתי אותה גם מקמח תירס שקניתי במשקל וזה לא יצא אותו טעם. היה טעים יותר עם האינסטנט. במקום תמרים בואקום אני עושה עם ממרח תמרים. אבל אני מורחת על הסולת קצת שמן. ואז קל למרוח את הממרח. בתיאבון.

למעלה