דייל - ילד טוב? ילד רע?

loserontheloose

New member
דייל - ילד טוב? ילד רע? ../images/Emo58.gif

טוב, מכיוון שאין פה ממש דיונים ערים ומעניינים על הסדרה, חשבתי לנסות להחיות קצת את הפורום עם דיון. כל פעם שמישהו שאני מכירה מסיים לצפות בעונה 1, אני שואלת לדעתו על דייל. דייל התחיל את העונה כילד חנון שעובד בחנות מכולת, גר בקארוון עם אמא שלו, אבא לא בתמונה, האמא נוסעת עם החבר לאטלנטה ומשאירה אותו מאחור (שבדיעבד הציל את החיים שלו). הוא מחבב את סקיילר, בחורה פופולרית שלא ממש שמה עליו, והוא דיי לוזר. עד שהפצצות מגיעות, והכל משתנה. דייל הופך ליתום. מאוחר יותר שריפה שורפת את הקראוון בו גר אבל מכיוון שהוא כבר לא ישן שם, הוא ניצל. ואז, גרייסי נרצחת, והוא מוצא עצמו בעל חנות. אט, אט סקיילר מתחילה לחבב אותו והוא צובר עוד כוח (ועוד חוצפה) והופך לנער עצמאי ובטוח בעצמו. אבל האם כל השינוי שעבר בו היה חיובי? אנו רואים את דייל במספר מצבים מפוקפקים. הוא גונב ביריד למרות שהוא יודע שעונש מוות מרחף מעל ראש הגנבים, ובכך גם מונע מתושבי ג'ריקו להמשיך לסחור באותו מקום ומסכן את כל מי שבא איתו, הוא לוקח את החוק לידיים ורוצח את מיטשל כנקמה על מותה של גרייסי, הוא לוקח את כל המזון מהרכבת למרות שלא על כולו גרייסי שילמה ולא כולו שייך לה והוא מתעסק עם החבורה של ג'ונה בעסקים מפוקפקים. שלא לדבר על כך שהפיתרון שלו לפתירת סכסוכים (כמו, למשל, שאנשים סירבו למלא את חלקם בעיסקה איתו) תמיד היה לעקוף את שלטון החוק, לקחת את החוק לידיים, ולבצע מעשים שאינם חוקיים - גניבה, איום וכו'. השאלה המוסרים שבדבר היא - האם ניתן להצדיק את מעשיו של דייל ב"סדר החדש" שנוצר בעקבות הפצצות? לומר כי החזק שורד ושלעיתים עלינו לעשות דברים שהם לא הנורמה או לא בחוק רק כדי לשרוד? או שהאם ניתן לטעון שחלק ממעשיו עדיין לא מוצדקים ושהעובדה שהעולם שרוי בבלאגן, ושיותר אין לו אמא ומישהו שידאג שהוא הולך בדרך הישר, בכך שהוא בעצם איבד את הצפון והדרדר לפשע? והאם זה פייר שנער צעיר כמו דייל צריך בכלל למצוא את עצמו במצב כזה שבו הוא צריך לדאוג לגמרי לעצמו? האם לדייל אין ברירה אחרת אלא לפנות לפשע בגלל ש"צריך להלחם באש עם אש"? אני רוצה לשמוע מה אתם חושבים. אם יש משהוא שאני נורא אוהבת בג'ריקו, זה את העובדה שהיא מעלה שאלות מוסריות רבות שעליהן ניתן לחשוב ולדון בהן ולא תמיד להגיע להסכמה - וזה מה שמעניין בדבר...

אממ אין לי מושג אם טוב או רע אין ממש דבר כזה

ביריחו שכל העולם נופל עליהם והגבול בין הישרדות לרעות מתטשטש אבל מה שבטוח שהוא דמות נורא משעממתת ודי מעצבנתת אני ממש לא אוהבת תקטעים שלו ושל הילדה הזאת בסדרה...

OrenG2005

New member
לדתי הוא מנסה לשרוד

בעולם אחרי שכל אחד חושב שהוא יכול לעשות מה שהוא רוצה אין ברירה וצריך להפעיל כוח דייל כאשר הוא מאבד גם את גרייסי מחליט לנקום מה שלדעתי הייתה החלטה פזיזה וטיפשית,אבל כשאר הוא מנסה לקבל את חלקו בעסקות ומישהו רואה שהוא מנהל את העסקה עם ילד אז הוא לא שם ז*ן על העסקה ומקבל רק את חלקו,ודייל מראה שהוא בחור עצמאי שרוצה את חלקו שזאת בעצם דרכו היחידה לשרוד!

loserontheloose

New member
ובכל זאת...

בעולם מלא בכאוס, למה להוסיף על הכאוס? למה לא ללכת למשטרה המקומית ולבקש מהם לפתור את הבעיות? נכון, הם מתגלים כקצת לא יעילים ללא שריף ועם יותר תלונות מכוח אדם, אבל בכל זאת, זו העובדה שכל אחד לוקח את החוק לידיים כי "אחרים נוהגים כך" שיוצרת כאוס. עיקרון העדר. זה בעצם מעגל אכזרי שלעולם לא ייגמר. ואנחנו בכל זאת מדברים פה על רצח... נקמת דם היא עדיין רצח.

iii777

New member
ואפרופו שאלות מוסריות../images/Emo58.gif

מה אתם חושבים על שיתוף הפעולה של אנשי יריחו עם ג'ונה פראוס וחבורתו? מצד אחד-פושעים מוסוכנים שהוכיחו מספר פעמים שאי אפשר לסמוך עליהם. מצד שני-במערב הפרוע של ארה"ב שאחרי הפצצות הכל כשר כדי לשרוד, במיוחד במצבים המסוכנים שבהם נדרשו ג'ק והשאר לשתף איתו פעולה(התקפות של ניו-ברן ושל רייבנווד).

OrenG2005

New member
מה אפשר לעשות,הוא עם כוח רב

ג'ונה פראוס הוא בנאדם חזק בעל מוניטין גבוה בחבורה שלו,כאשר הוא חזק "צבאית",ויריחו צריכים את זה כאשר ג'ונה גנב את הגנרטור אחרי שהסינים הצניחו להם,החבורה שלו הרביצה לסטנלי אבל כאשר ג'יק והשאר מבקישים את עזרתו הוא מגלה חמלה וטוב לב ועוזר להם להגן על העייריה שבתו גרה שמה ובעצם זה כל עולמו אפשר להגיד!ג'ונה הוא לא יותר ממאפיונר שרוצה לצאת מהפשע אבל לא יכול בגלל שכולם תופסים ממנו בנאדם רע ועד שהוא לא יעזוב את יריחו הוא לי יצליח לסדר את חייו מחדש!

OrenG2005

New member
בכל זאת...

ברגע שהמשטר לא עושה כלום,אוטומטי בני אדם מתחילים להתגונן בעצמם ומגיעים למצב כזה,אין מה לעשות בני אדם הם אחרי הכל חיה תוקפנית לא משנה מה ושברגע שהם מותקפים את החיים להתגונן ואף אחד לא מקשיב לו אז הוא לוקח את המגיע לו בכוח

הו!

כל הכבוד על היוזמה המבורכת!
ובכן, לדעתי... דייל ניסה לעשות טוב, אבל בעצם לא הבדיל בגבול הדק של טוב ורע, הוא השתמש באמצעים רעים כדי להשיג את המטרה הטובה שלו. הגניבה - כי הם היו צריכים את זה. הרצח - כדי לנקום את מותה. הרכבת - לטובת הכלל שצריכים אוכל. בתור ילד/נער, את כל דבריו שהוא עשה - הוא עשה לטובת הכלל, אבל לגמרי לא חשב על ההשלכות שנוצרו עקב המעשים הרעים שהוא עשה. אני לא אומר שהוא ראוי לחנינה, אני אומר שיש להתחשב בו מתוך הבנה שהוא לא רצה לעשות רע לאנשים, הוא רק הלך בדרך התמימה שלו ולא חשב על ההשלכות.

loserontheloose

New member
לגבי הרכבת

השיקולים של דייל לא היו בכלל לטובת העיירה כי, כמו גרייסי וסטנלי, הוא דאג אך ורק לפרנסה האישית שלו (ושל גרייסי). עוד שאלה שעולה מכך האם סטנלי וגרייסי צריכים להכיר בזה שזה מצב חרום ופשוט לחלוק את הדברים שלהם עם העיירה או שהם צריכים להמשיך עם "עסקים כרגיל" ולדרוש תשלום להכול? בכל מקרה, דייל לא התעניין בעיירה - אלא בלעזור לגרייסי, שמצידה הפעילה ביצ'יות גדולה מהרגיל בעסקים שלה עם אותם מוצרים (ראו מקרה סקיילר ותיבת התכשיטים של ההורים שלה) בקשר לרצח של מיטש - הם לא נראה תמים מדי כשהוא לחץ על ההדק. בכל זאת אנחנו מדברים פה על לקיחת חיים ורובנו ימצאו רק את המחשבה על כך מטרידה. אני אוהבת להביא דוגמאות מהארי פוטר אז הנה אחת - דרקו מאלפוי, למרות שבחר באופן מודע לחבור ל"רעים", לא יכול היה לרצוח את דמבלדור, למרות שידע שאין לו ברירה אחרת. לדייל הייתה ברירה אחרת, אבל הוא לא היסס לפני שהוא לחץ על ההדק.

אני מסכים.

אמרת דברים באמת נכונים - ולכן, כמו שאמרתי, דייל צריך להישפט על המעשים שהוא עשה.

loserontheloose

New member
נכון...

רק חבל שזה לא נראה כאילו מישהו שם לב לכך שמיטש נרצח. הם לא מצאו גופה? דייל הוא כל כך מחוכם שהוא מצא דרך להסתיר את הגופה? אם הם לא מצאו גופה, איך יכול להיות שאף אחד לא שם לב שמיטש נעלם? ואם כן, למה לאף אחד לא אכפת מי הרג אותו?

OrenG2005

New member
נכון ב-100%

מותה של גרייסי עשה רק טוב לעיירה חבל שדייל הלך בדרכה ולא מבין את המצב החרום בעייריה למרות שאם עושים איתו עיסקאות אז שיעמדו שני הצדדים ב-100% ולא שרק הוא ימלא את חלקו.

הוליסטי

New member
דווקא סקיילר

הפכה להיות דמות יותר טובה. גרייסי "קיבלה עונש" על הדרך בה היא התנהגה. דייל הבין שרק בכח הזרוע הוא יחיה. והוא מצליח לחיות. מצד שני הוא כן עוזר בדרכו לשאר האנשים. לדוגמא העזרה שלו (עם אינטרס אישי כמובן) לניצולים הזרים. האמת, דווקא רוג'ר (הארוס , אני מקווה שאני לא טועה בשם) שכביכול היה טוב ורצה לעזור לפליטים. עד כדי איום בנשק, הפך להיות דמות לדעתי שקצת התחרפנה כתוצאה מהמצב. הוא לא חשב, הוא הפך לאלים עמ"נ להשיג מטרה (כביכול מוצדקת). הוא ניסה להשיג מטרות בכח הזרוע. הוא לא נקם לעומת דייל.

madamama

New member
לדעתי דייל סתם ילד קטן וטיפש.

כל פעם שיש לו אפשרות מוציא את האקדח,לא ממש אוהב אותו...תפס קצת תחת

OrenG2005

New member
סקיילר היא דמות פאטטית

עושה הכל לפי מה שאומרים לה עם דייל אומר לה בואי תעזרי לי היא באה אם ראש העיר או כל אחד אחר אומר לה משו אחר היא עושה,אין לה דעה בתוכנית בגלל זה היא פטטית,אבל השחקנית שמשחקת יפה מאוד!

traiNir

New member
בעיני הוא מאוד קיצוני

בעיני הוא מאוד קיצוני, הפתרונות שהוא מוצא לבעיות הם מאוד רדיקליים. הוא גם נראה לי רודף בצע ומנסה להתעשר ולצבור כוח בעולם החדש והאכזרי בו הוא חי.

למעלה