דייי.. נמאס לי

קליבר 11

New member
דייי.. נמאס לי

שלום !!
התרופות אותם אני נוטל במיוחד הלפונקס מאוד מגבילים אותי .
לדוגמא איני יכול להרשות לעצמי לישון מאוחר כי למחורת קשה לי לקום .
איני יוצא בלילה . סובל מעצירות חזקה .
פשוט נמאס לי .
אשמח לרעיונות ..
תודה ולילה טוב

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי קליבר

מבינה אותך לגמרי.
אני מציעה לקבוע פגישה עם הפסיכאטר או המטפל שרשם לך את התרופה ולומר לו את זה.
יש היום המון תחליפים שלא עושים תופעות לוואי כאלו.
פשוט לדבר ולבקש משהו אחר.

קליבר 11

New member
שלום כהנא ..

תודה על תגובתך ..
יש לי פגישה עם הרופאה שלי בעוד כשבועיים וחצי
איך אסביר לה שתבין שהתרופה גורמת לי לבעייה קשה
כעצירות מאוד חולנית .
היא כזאת ענינית אין לה זמן לכל מיני דברים שהיא מחליטה
היא המילה האחרונה .
אני מאוד מעוניין להפחית מינונים ..
תודה ושבת שלום לכולנו..
אגב ניסתי לשלוח אלייך מסר אך לא הצלחתי .
בייי

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי קליבר

עינינית או לא, וגם אם היא אוהבת לומר את המיחה האחרונה, זכותך בתור מטופל לעמוד על זכויותך, אחרת הטיפול לא יעיל.
פשוט לדרוש זאת, כי זה פוגע בשיגרת היום יום שלך.

קליבר 11

New member
תודה לך כהנא על תשובתך...

איני רוצה לחשוב מה יהי באם היא לא תסכים להפחית מינון ..
רציתי לשתף .. יש לי הורים מקסימים אין מילים ברוך השם.
לאחרונה אבי שיהא לי בריא עומד איתי על קטנו ת הערות פה ושם וכ"ו.
ואני מסביר לו שאני יש לי קשיים ואני מספיק מתמודד עם כל מיני בעיות אלו ואחרות .
אך הוא אומר עד מתי א ני אבין אותך ולוקח לך זמן להשתפר אתה כבר בן 50 . העניין גורם לי להילחץ ממנו .
שוב אציין שהוא אבא ממש אין כאלו היום .
אני והוא חברים טובים אך הוא לא שם לב שהוא טיפה מלחיץ .
תודה ושבוע טוב לנו אמן

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי קליבר

אני מבינה אותך.
גם לי היו בעיות כאלו עם דודתי.
אבל הסברתי לה, גם בעזרת מאמרים ואינפורמציה שלבעיות שכאלו אין גיל, הסברתי על הבעיה עצמה ובנוסף אמרתי לה מה אני זקוקה ממנה כדי להקל עלי
"כמו שלא תלחיץ בדברים מסוימים או תעזור בדברים אחרים" והיא הבינה לחלוטין.
בנוסף בקשר לרופאה, אם היא לא עוזרת לך אז תעבור לרופא אחר.
זה לא חתונה קטולית וזכותך לבקש עזרה.

Gameboy4

New member
רעיונות...

היי
לגבי העצירות אפשר להתייעץ עם רופא גסטרואנטרולוג בנוסף. ההמלצות השגרתיות הן להרבות בצריכת סיבים- באכילת ירקות ופירות, לחם מחיטה מלאה, בנוסף, להרבות בשתיית מים ולעשות פעילות גופנית קבועה.
בנוסף, יש תכשירים שיכולים לעזור לעצירות. ממה שידוע לי יש תכשירים על בסיס סיבים כמו בנפייבר. חשוב לשתות איתם הרבה, להתחיל בהדרגה, ולהרחיק לפחות שעתיים מנטילת תרופות.
בנוסף יש תכשיר שנקרא נורלמקס/פגלקס, שזה מה שאני משתמש ומאוד עוזר לי ונחשב יותר מומלץ, עם פחות תופעות לוואי ויותר יעיל מהבנפייבר ותכשירי סיבים לפי ידיעתי. את הנורמלקס והפגלקס (זה אותו מוצר רק של חברות שונות) ניתן לקנות ללא מרשם בבית מרקחת, וניתן לקחת 1 עד 4 מנות ליום, לפי הצורך (עד 2 מנות בבוקר ו2 מנות בערב), לוקח לו לעתים יום-יומיים עד שמתחילה ההשפעה. מומלץ להרחיק נטילת תרופות לפחות שעתיים.
לגבי עייפות, האם התייעצת עם הרופא לגבי תוספת של תרופה מעוררת? יש 2 תרופות דומות, אחת בשם פרוביג'יל והשניה בשם נוביג'יל שניתן לעתים להוסיף. אתה צריך להתייעץ עם הרופא לגבי זה, והאם זה יכול להחמיר את מצבך (כי אולי זה יכול להחמיר פסיכוזה ממה שהבנתי אצל מי שרגיש לכך)- אולי ניתן לשלב אותן בזהירות תחת פיקוח ומעקב רפואי. יש גם תרופות ממריצות כמו ריטלין, אטנט וויואנס אבל למיטב ידיעתי הן פחות מומלצות כי יותר יכולות לעורר פסיכוזה לעומת פרוביג'יל ונוביג'יל שהשפעתן עדינה יותר. בעבר רשמת שהלכת לפרופ' להתייעץ לחוות דעת שניה. מה הוא אמר ומה הוא המליץ לך?

קליבר 11

New member
שלום לך

ותודה על התגובה היפה ...אז הרופא משפחה שלי הפנה אותי לגסטרו לבדוק ....התכשירים "המלאכותיים " שהמלצת לי לא עוזרים לי .
בעבר נורמלקס גרם לי לגירוד חזק .איני מבצע פ. גופנית לצערי למרות שאני יודע ומודע לחשיבות שבעניין .
אשמח לקבל טיפים ועזרה כן לבצע . תודה .
ולגבי העייפות אני נוטל תכשיר טבעי בשם ביוויט .
תודה רבה לך ואשמח לשמוע וקרוא דבריך היפים .
כל טוב

Gameboy4

New member
עוד כמה דברים לגבי עייפות

לגבי עייפות יכול לעזור בנוסף פעילות גופנית, בעיקר פעילות גופנית אירובית כמו הליכה מהירה/ריצה/שחייה/מכשיר סקי בחדר כושר. בנוסף, קראתי בעבר שיש מחקרים שמראים שעודף משקל/השמנה הם גורם לעייפות בפני עצמו בגלל שזה גורם למצב דלקתי ברמה נמוכה בגוף. אז אם יש עודף משקל/השמנה אז כדאי לנסות להוריד במשקל.

Gameboy4

New member
לבדוק רמת ויטמינים

בנוסף לכך, אם יש לך רמה נמוכה של ויטמין B12 למשל זה יכול לגרום לעייפות. כמו כן, קראתי לאחרונה שרמה נמוכה של ויטמין D יכולה לגרום לעייפות.

למעלה