רעיונות...
היי
לגבי העצירות אפשר להתייעץ עם רופא גסטרואנטרולוג בנוסף. ההמלצות השגרתיות הן להרבות בצריכת סיבים- באכילת ירקות ופירות, לחם מחיטה מלאה, בנוסף, להרבות בשתיית מים ולעשות פעילות גופנית קבועה.
בנוסף, יש תכשירים שיכולים לעזור לעצירות. ממה שידוע לי יש תכשירים על בסיס סיבים כמו בנפייבר. חשוב לשתות איתם הרבה, להתחיל בהדרגה, ולהרחיק לפחות שעתיים מנטילת תרופות.
בנוסף יש תכשיר שנקרא נורלמקס/פגלקס, שזה מה שאני משתמש ומאוד עוזר לי ונחשב יותר מומלץ, עם פחות תופעות לוואי ויותר יעיל מהבנפייבר ותכשירי סיבים לפי ידיעתי. את הנורמלקס והפגלקס (זה אותו מוצר רק של חברות שונות) ניתן לקנות ללא מרשם בבית מרקחת, וניתן לקחת 1 עד 4 מנות ליום, לפי הצורך (עד 2 מנות בבוקר ו2 מנות בערב), לוקח לו לעתים יום-יומיים עד שמתחילה ההשפעה. מומלץ להרחיק נטילת תרופות לפחות שעתיים.
לגבי עייפות, האם התייעצת עם הרופא לגבי תוספת של תרופה מעוררת? יש 2 תרופות דומות, אחת בשם פרוביג'יל והשניה בשם נוביג'יל שניתן לעתים להוסיף. אתה צריך להתייעץ עם הרופא לגבי זה, והאם זה יכול להחמיר את מצבך (כי אולי זה יכול להחמיר פסיכוזה ממה שהבנתי אצל מי שרגיש לכך)- אולי ניתן לשלב אותן בזהירות תחת פיקוח ומעקב רפואי. יש גם תרופות ממריצות כמו ריטלין, אטנט וויואנס אבל למיטב ידיעתי הן פחות מומלצות כי יותר יכולות לעורר פסיכוזה לעומת פרוביג'יל ונוביג'יל שהשפעתן עדינה יותר. בעבר רשמת שהלכת לפרופ' להתייעץ לחוות דעת שניה. מה הוא אמר ומה הוא המליץ לך?