דייאטה סנסורית

א רויטל

New member
דייאטה סנסורית

בעקבות ביקור ואבחון במכון טומטיס עלה בי צורך להבין ולהשוות בין גישה זו לבין הדיאטה הסנסורית בעיקר בנושא מטרות הטיפול והדרישות הטיפוליות המחייבות. שרון-שני גונן אודה לך אם תרימי את הכפפה ותעזרי לי להבין את ההבדלים והדמיון תודה

השוואה

אם תביאי סקירה של טומטיס המכסה את כל הנקודות העיקריות שאת מנסה להשוות, אשמח לספק את הצד של טיפולים סנסורים אחרים, במידת האפשר.

א רויטל

New member
התחלת השוואה

תודה שרון על הרמת הכפפה, ביקשתי משריד שיתקן במידת הצורך לגבי הטומטיס

המשך ההשוואה

שימי לב שהתייחסתי הן לשיטת וילברגר, הן לדיאטה סנסורית ככלי נפרד והן לטיפול בעזרת וסט משקל. מקווה שלכך התכוונת.

א רויטל

New member
ראשית המון תודה

קלעת בדיוק לבקשתי. גם המחיר מטריד אותי אך לא חשבתי שזה יאה כאן בפורום כמו כן הנגישות לטיפולים השונים באיזור מגורי.

שריד

New member
רויטל אני מצרף לך את השלמת הטבלה

אני מקווה רוויטל שהטבלה תעזור לך לקבל החלטה אולם הרשי לי להקשות ומדוע... כיוון שההשוואה שביקשת כאן היא לא ממש "אקדמית" אלא נועדה כדי לקבל החלטות אישיות. לצורך קבלת החלטות אישיות יש צורך בקריטריונים אישיים ומשמעותיים רק לך... והשאלה היא מה היית רוצה להשיג בהתערבות ואלו מהכלים הכי מתקרב להשגת המטרה... אם חסר לך עוד מידע אשמח לעזור במסרים אישיים. ערב טוב
שריד

בחירה בטיפול

מסכימה עם דברי שריד, ומוסיפה. לא הבנתי שאת מחפשת מידע לצורך החלטה אישית, חשבתי שמטרת הטבלה היא הבנה קלינית. החלטה על דרך טיפול בעצמך או בילדייך נובעת ממקום הרבה פחות "אקדמי" לדעתי,שמעורבים בו רגש, אינטואיציה ומשתנים שאינם בהכרח מודעים או הגיוניים. כך גם אומנות הטיפול, עד גבול מסויים מדובר בידע, ומגבול מסויים זו אומנות, התכוונות, אמונה, הקשבה, והיכולת לעזור לאדם לפתוח את הדלת שמתאימה לעכשיו. ממה שאני יודעת ,מבינה ומרגישה בקשר לתרפיה בצליל לסוגיה, היא בהחלט יכולה לפתוח דלתות חשובות ומועילות עבור אנשים עם קשיים "סנסורים". אני משתמשת בטיפול בצליל בעזרת קולנים, ובויברואקוסטיקה, ככלים מסייעים, אך ברור לי שכל אחד מכלים אלה יכול לעמוד בפני עצמו ככלי טיפולי ראשי. וכך, אני מאמינה, גם טומטיס. מאחלת לך בחירה מועילה ומוצלחת שרון

א רויטל

New member
קבלת החלטות../images/Emo35.gif../images/Emo5.gif../images/Emo36.gif../images/Emo26.gif

כדי לקבל החלטות מתאימות אני משתמשת גם בקריטריונים "אקדמיים" בתחומים שקרובים אלי וגם כמובן ברגשיים, באינטואיציה , באמונה (שחלק מבסיסה הוא ידע )וכו, וכמובן במשתנים נוספים כמו שציינתי קודם נגישות לגבי , משתנים כלכליים . אז המון תודה לשניכם על המידע "האקדמי" .

למעלה