דיטאת פחמימות

Catalyst

New member
דיטאת פחמימות

לפני שלוש שנים משקלי היה 103 ק"ג והתחלתי דיאטה ללא פחמימות, לאחר כשמונה חודשים ירדתי למשקל של 86 ק"ג. במשך שלוש השנים האחרונות אכלתי ללא כל בקרה של דיאטה והתחלתי לעלות במשקל עד שהגעתי למשקל של 99 ק"ג. לאחרונה העלתי את רוב המשקל ולפני חודש וחצי התחלתי את הדיאטה ללא פחמימות שוב וכרגע אני שוקל 94 ק"ג . תפריט יומי ממוצע שלי נראה בערך כך: אכילת פירות ללא הגבלה בכל שעה שהיא ארוחת צהרים – חזה עוף על האש וסלט ירקות או מרק ארוחת ערב – חביתה שתי ביצים עם נקניק או גבינה בשילוב ירקות וקוט'ג או מנת בשר וסלט מבנה גוף שלי רחב גובה 1.83 שאלתי היא האם בזה שאני נמנע מלאכול פחמימות אני פוגע במערכות הגוף ואם כן האם יש מה שנקרא פחמימות טובות ופחמימות לא טובות כמו בכולסטרול? אשמח לקבל הערות לגבי שיטת הדיאטה שאני משתמש וגם לגבי התפריט היומי תודה לכל העונים

רון ו

New member
נשמע טעים

האדם התקיים לפני גידול התבואה בעיקר על ציד, ירקות, שורשים ופרי, כך שאתה למעשה חוזר למקורות... הייתי מגוון את הפירות בין הארוחות בירקות כולל מבושלים (האהובים עלי) שעועית ירוקה ובטטות מוסיף מקורות שומן כמו אגוזים שקדים שמן זית ומגוון את החלבונים במוצרי חלב. לגבי פחמימות מתיחסים לערך הגליקמי שלהן (משך ההתפרקות והשפעה על רמת הסוכר בדם) וכן כמה סיבים וויטמינים הן מכילות. קמח לבן למשל הוא פחמימה נטולת סיבים-קליפה ורק הודות לתיסוף בויטמין B הוא לא רעל ממש (להל"ן רמדיה) כמזון עיקרי. פירות עשירים בפרוקטוז שמתעכל באופן שונה (בעייתי לפעמים) אבל האכילה השוטפת של פירות מהווה דרך לשמור על רמת סוכר יציבה חילוף חומרים מהיר ומונעת התפרצויות רעב. בשורה התחתונה נסה לסגל דיאטה שתוכל להפוך להרגל ולא שנוי זמני.

דיאטה ללא פחמות

בעיקרון הדיאטה הבריאה ביותר זו שמכילה את כל אבות המזון בצורה מבוקרת ומאוזנת. בנוסף חשוב מאד לעשות פעילות גופנית ע"פ היכולת הזו. פחמימות חשובות מאד לתחושת השובע ושביעות הרצון. מומלץ- להגיע לייעוץ פרטני עם איש מקצוע ע"מ שיקח בחשבון את הצרכים האישיים שלך ויאפשר לך לחיות בנוחיות עם התפריט. מעבר לזה קשה להתיחס לשאלה שלך על בפורום זה.

למעלה