דיזל

shay+

New member
דיזל

אני רוצה לשים מנוע דיזל בגיפ שלי (cj-7) אבל שמעתי ממישהו שזה לא חוקי אז מותר או לא?

-רוני-

New member
מבחינת החוק אם אתה משנה את

הנירת של הרכב והולך למשרד הרישוי בחולון או בחיפה שם בודקים את הרכב לאחר החלפת ההמנוע ומאשרים את הנירת, השאלה אם זה יהיה לך שווה בכלל מבחינה פיננסית איזה שנה הג´יפ? בכל מיקרה רצוי לבדוק במשרד הרישוי

teen17

New member
אכן כן

אבל הבירוקרטיה במקרה זה תהיה פחות מעיקה מאשר מה שהבחור רוצה לעשות.

rodas

New member
במקרה של

החלפת מנוע מ-1300 ל-1600 הביוקרטיה לא תעיק בכלל ואפילו לא תהיה קיימת כלל, פשוט יגידו לא ושלום. הדבר הזה לא עובר ולא יעבור רישוי גם אם המאכר הגדול ביותר. לגבי החלפה לדיזל, לא יודע. ביי גיל

teen17

New member
למה לא?

אם זכור לך עשו את אותו הטריק גם עם סובארו שייבאו אותה לארץ עם מנוע 1300 והשתילו מנוע של 1600 וזה היה חוקי לגמרי.

rodas

New member
סוברו

סובארו זה סובארו וסמוראי זה סמוראי. פשוט מניסיון של אחרים אני יודע שאי אפשר. לגבי סובארו אז רוב דגמי ה-1300 הגיעו כאשר היו בנוים לאפשרות של מנוע 1600, הם הגיעו כך מהחברה ביפן ולכן בסוברו זה אפשרי. בכבוד גיל

NaughtyBoy

New member
מה כבר יכול לקרות?

אני שמעתי שהפעלת עומסים גדולים מידי עם מנוע 1600 בסמוראי? אבל בכל זאת מה קורה עם מחליפים למנוע 1600...? זה מעניין אותי לדעת.

-רוני-

New member
בתנאי שזה אותו נפח מנוע

אם היה 1600 אז ל 1600 וכ"ד, וגם אז זאת בירוקרטיה ארוכה היה לי סיפור שכזה עם מיציבושי

rodas

New member
מה שיקרה

זה פשוט שהרכב לא יעבור טסט, אסור לנוע על כל מה שמוגדר בחוק דרך. דרך זה כל מקום שרכב יכול לנסוע. ואם נתפסת נוסע כך ע"י משרד התחבורה או שוטר שיחליט לבדוק אז זה הורדה מיידית מהכביש, יאנו ממשיכים לטייל על גרר. לדעתי לא שווה גיל

NaughtyBoy

New member
סליחה על הבורות....

אני לא ממש מבין בתחום... אבל כפי שאני יודע בסמוראי יש למנוע 73 כ"ס אפשר להחליף למנוע 1300 סמ"ק עם 100 כ"ס למשל?

rodas

New member
השאלה

זה האם שאר החלקים שמחוברים למנוע תואמים, גיר,ת. העברה ועוד. במידה ולא תואמים עדיף להחליף רכב, פשוט יהיה מהיר יותר מקורי יותר ואולי אפילו זול יותר. גיל

rodas

New member
לדעתי כן

לדעתי לא צריכה להיות בעיה אבל אני אחרי הכל לא משרד הרשוי. אני ממליץ ליפנות לחולון משרד הרשוי ולברר במדוייק מפני שאולי יש דגמי מנוע מסויימים המותרים. בהצלחה גיל

למעלה