דיור בשבדיה

amitiel

New member
דיור בשבדיה

שלום לכולם, בשעה טובה הגיעו כל הניירות והמעבר לשבדיה קורם עור וגידים. אשמח אם מישהו פה יכול לעזור למצוא דירה בסביבות שטוקהולם (עד חצי שעה ברכבת). אני יודע ששוק הדיור בשבדיה לא פשוט בלשון המעטה אז אודה לכל שביב מידע שיינתן לי. מידע לגבי מציאת עבודה גם יתקבל בברכה. המשך יום נעים

dotandvir

New member
דיור בשוודיה

אכן בעייתי. תוכל להבהיר תחת איזה מעמד אתה עובר לשם ולאיזו תקופת זמן? מציאת דירה היא תהליך לא פשוט והשאלה היא גם מה התקציב שיעמוד לרשותך והאם יש לך מספר זיהוי אישי. דותן

amitiel

New member
שלום דותן

אני אזרח שבדי אז יש לי מספר זיהוי אישי ואני גם דובר את השפה אך לא התגוררתי במדינה מאז ינקות. המעבר הוא כדי לנסות את החיים מחוץ לישראל וללא הגבלת זמן אלא "על עוד זה מתאים לנו" (לי ולאשתי) התקציב יהיהה תלוי הכנסה שתיהייה לנו.

dotandvir

New member
OK

אני מקווה שלא לקחת את השאלה שלי באופן אישי כל כך. אם אתה אזרח שוודי הייתי ממליץ לך לנסות להרשם כבר עכשיו לתור לדיור הציבורי - לפחות לאלו שלא עולים כסף, אם תישארו כמה שנים או יותר ייתכן שתוכלו לעבור לדירה בשכירות יד ראשונה. מדובר בעניין שיש בו הרבה מזל ולמרות שיש אנשים שארגנו דירות מרחוק זה באמת לא סיפור פשוט. הכותבת שהאשימה אותי בהיותי סאפו כבר שיתפה אתכם את הכתובת של בוסטד דירקט - אני עצמי השתמשתי באתר מספר פעמים. הבעיה היחידה בדירות בשטוקהולם היא שהן נחטפות כל כך מהר בד"כ שכל עוד אתם בישראל פשוט קשה לי להאמין שזה יעבוד. מאידך גיסא מדובר בהשקעה של כמה מאות קרונות שיכולה בקלות לכסות יום במלון או באכסניית נוער אם תשיגו דירה ככה. ב-BLOCKET יש דירות שמתפרסמות. באופן כללי ככל שתחפשו דירה לפחות זמן כך יהיה לכם יותר קל ולכן אולי כדאי לחפש עכשיו דירה לחודשיים הראשונים ואחר כך לנסות למצוא דירה לטווח זמן ארוך יותר. אני ממליץ לנסות לכתוב את ההודעה גם בפורום היעודי לתרבות סקנדינביה וגם בפייסבוק בקבוצה של הישראלים בסקנדינביה. אולי יהיו לכם טיפים משם. אם אתם מוכנים להתרחק עוד משטוקהולם עצמה אולי תגלו שיותר קל לכם לשכור דירה בווסטר רוס למשך התקופה הראשונית עד שתחליטו איפה אתם עובדים (מדובר בעיר השישית בגודלה בשוודיה כך שלא שלחתי אתכם לכפר נידח). דותן

amitiel

New member
עוד כמה שאלות, ברשותכם....

תודה על התגובה המפורטת והמהירה (לא לקחתי כלום באופן אישי). מצאתי את BLOCKET ונראה שיש בו די הרבה מידע. אך לא מצאתי את העמוד בפייסבוק. היכן נרשמים לתור לדיור ציבורי?
בנוגע לעבודה, אישתי היא קונדיטורית מוסמכת, ידוע לכם מה המצב של התחום בשוק העבודה? איפה ניתן לחפש עבודה? ומה בדבר עבודות זמניות בשבילי? (יש לי תואר בכלכלה אבל אני עדיין לא יודע מה ארצה לעשות כשאהיה גדול).

המשך יום נעים,

dotandvir

New member
כמה תשובות

יש קבוצה שקוראים לה Israelis in Scandinavia ואולי שם יוכלו לעזור לכם. לדעתי יש צורך בחבר מהקבוצה שיזמין או יצרף אתכם - עדכן אותי במסר אם זה המצב.

לגבי הדיור הציבורי - יש מספר תורים שהמפורסם שבהם הוא www.bostadsformedling.stockholm.se אבל התור שם יכול להימשך שנים אלא אם כן יש לכם הרבה מזל. יש תורים אחרים שאולי תוכלו להשתמש בהם. אם אתה קורא שוודית אני אוכל להפנות אותך לאתרים - אם כי ללא עבודה נראה לי שיהיה לך קשה לקבל חוזה.

אני לא אוכל לעזור לך בתחום הקונדיטוריה. חשוב שהתעודות של אשתך תוכרנה ותתורגמנה לשוודית על מנת שתוכל להציג את הניסיון שלה. אם אתה שולט בשוודית אז תוכל לעזור לאשתך לכתוב קורות חיים וכנ"ל לגבי עצמך.
לגביך, אני רואה הרבה מודעות שבהן מחפשים EKONOMI ASSISTANT אבל אין לי שמץ אם מדובר באותו דבר כמו בוגר כלכלה. אם תאמר לי שאתה שולט בשוודית אכתוב לך אתרים שבהם תוכל לחפש עבודה. MONSTER.SE הוא כמובן אתר מומלץ אם כי כללי מאוד.

דותן

amitiel

New member
כמה תשובות

אני שולט בדיבור בשבדית אך עדיין לא בקריאה וכתיבה (זה יגיע).
תודה על התשובות המהירות והברורות, אם יעלו לי עוד שאלות אדע לאן להפנותן.
שבדיה, היר ווי קאם!!!

Lilachb2000

New member
דותן יש לי שאלה

כתבת "אכן בעייתי. תוכל להבהיר תחת איזה מעמד אתה עובר לשם ולאיזו תקופת זמן? מציאת דירה היא תהליך לא פשוט והשאלה היא גם מה התקציב שיעמוד לרשותך והאם יש לך מספר זיהוי אישי." תשובות אכן בעייתי. - ברור אחרת הוא לא היה שואל תוכל להבהיר תחת איזה מעמד אתה עובר לשם ולאיזו תקופת זמן? - למה האם זה קשור לאתר או סוכנות למציאת דירה? או שאת השעות הפני מתנדב למשטרת ההגירה המקומית? מציאת דירה היא תהליך לא פשוט - כן כבר אמרת והוא כבר כנראה גילה בעצמו והשאלה היא גם מה התקציב שיעמוד לרשותך - בין בעבודות להיותך מתנדב למשטרת ההגירה אתה גם יועץ השקעות? הוא לא ביקש הלוואה כולה אתר / כתובת / טלפון והאם יש לך מספר זיהוי אישי. - הבנו אתה מתנדב במשטרת ההגירה למה אי אפשר ככה בוקר טוב אני מצאתי כאן http://www.bostaddirekt.com/ שיהיה בהצלחה אתה צריך להכין 1 2 3 ורצוי 4 5 6 בלי לתפוס תחת ולהראות שאתה גבר גבר

dotandvir

New member
הסיבות הן מאוד פשוטות

אם יש לו מספר זיהוי והוא עובר לתקופה לא מוגבלת כדאי לו להרשם לתור לדיור ציבורי כדי להיות מסוגל לבקש משם דירה שתהיה לו הכנסה. אם הוא אזרח שוודי ייתכן שהוא זכאי לתמיכה במציאת דיור ותשלום עבורו. אם הוא עובר לכמה חודשים הייתי ממליץ לו לחפש ב-BLOCKET מכיוון ששם יש היצע של דירות לתקופה קצרה. אם יש לו די תקציב יש חברות שמשכירות דירות במרכז העיר במחיר גבוה מאוד אבל על נוחות משלמים. אם הוא סטודנט יש גופים שמסייעים לסטודנטים. אם הוא מתנדב ייתכן שהוא יכול להעזר בסוכנות שהוא בא להתנדב בה. אם הוא בא לבד ייתכן שתתאים לו דירת שותפים ומכיוון שהוא בא עם אשתו זה הרבה פחות קורץ. בקיצור, יש הרבה שיקולים שכדאי לקחת בחשבון לפני שמאשימים מישהו בעבודה במשטרת ההגירה. התגובה מעידה עלייך הרבה יותר ממה שהיא מעידה עלי. אני חושב שיש לך בעיה קלה בהבנת השאלה. הייתכן שיש בעברך או בהווה שלך מחשבות על ניסיון הגירה לא חוקי לאיזושהיא מדינה? דותן

Lilachb2000

New member
אתה רואה דותן

שאתה רוצה אתה יכול, מה היה רע לתת לו תשובה כזו מההתחלה? בלי אגו! כל הכבוד ! אני תמיד חוקית לפחות בכל תחום הגירה יש לך חח ממני

goro11

New member
מה לגבי רישיון למונית בשבדיה?

במסגרת חוג לכלכלה אני חוקר את הנושא.
מהו ההליך -לאזרח שבדי- שצריך לעבור לקבלת הרישיון ?
האם צריך "מספר" כמו בארץ שצריך לקנות או להשכיר? או שזה שוק חופשי כל בעל רישיון למונית יכול להתחיל לעבוד בתחום תודה ויום טוב

dotandvir

New member
אני ממש לא יודע

אני ממליץ שתחפש מידע באתר של רשות התחבורה השוודית.

דותן

למעלה