דיוקן - ביורק

דיוקן - ביורק

אומנם (בינתיים) זו לא העבודה הכי מושלמת שיכולה להיות, אבל הרבה חשיבה וסקיצות הושקעו על ניתוח מבנה הפנים הייחודי ואלמנטים אומנותיים שישולבו (פלסטיק ומים) ותירגום הסגנון המוזיקלי לצורות ויזואליות. חוץ מזה, לשם ההשראה בלבד כמובן, הסתכלות והעתקה מהירה של עבודות שאומנים אחרים עשו עליה.

לא יודעת מי זו אבל

אהבתי מאוד מאוד את העבודה פשוט מושלמת, אהבתי בה הכל חוץ מהברק [?] בשיער אבל זו בטח רק אני.

ll191

New member
איור מעולה

ממש ביורקי, אהבתי מאוד. מה שקצת מפריע לי זו הלסת שהיא לא בדיוק מתאימה לביורק אבל זה בקטנה

oren*

New member
מצויין - מצטרף לתשבוחות על השיער

והעיניים אני חושב שמה שפוגע בשלמות הוא הצד השמאלי של הפנים (ימין על המסך), הבלטת את הלחי בכדי ליצור את שקעי העיניים והמבנה האסיאתי-אסקימוסי שלהן, אבל הצד השני נשאר צר וגבוה והיא נראית מעוותת מעבר להגזמה הקריקטורית (הסתרתי את החצי הימני עם חתיכת נייר וזו פשוט היא) גם הפה הפעור והשיניים עובדים פחות טוב באיור הספציפי - למרות שאוהב את מה שעשית לשפה העליונה ואולי כדאי פשוט לסגור את הפה עם שפה תחתונה מכווצת יופי של קו /images/Emo98gif (במקרה הדיסק החדש שלה מתנגן ברקע)

preacher

New member
לירן, לא עשית איתה צדק.

תגיד מה שתגיד, ביורק היא פשוט אישה יפה. לא סתם קוראים לה "אלפית" ו"נסיכת הקרח". ומה שציירת... לא נראה כמו מישהי יפה. היא נראית כמו קורבן לתאונה מזעזעת. יש דרכים לעוות פרצופים לצורה מוקצנת ועדיין לשמור על מאפיין כזה חשוב של הפנים שלה.

SCaToPHaG

New member
מסכים עם המטיף

ומוסיף, האיור פשוט לא טוב. לא תפסת את תוי הפנים, העיוות לא מוצדק וברור, ויש יחסית הרבה פרטים שלא עובדים ביחד. רק הצבעוניות טובה, אבל במקרה של ביורק, זה לא ממש קשה.

e m i l y

New member
אין צורך

להיות פנאטים! מטרת הביקורת היא למידה, להגיד האיור לא טוב זה קצת קיצוני לדעתי. זה נכון שהאיור לא מושלם ויש בו בעיות, אבל הפסיקה הזאת היא יומרנית ולא תורמת. ובכן: אני רואה שני חלקים עיקריים בעבודה הזאת, החלק הראשון שכנראה נעשה ראשון)תקן אותי עם אני טועה, השיער והעיניים והחלק השני הוא הפנים וההצללות. החלק הראשון, מאוד מוצלח לדעתי, הצורות כצורות בפני עצמן עובדות יפה וההייליטים גם הם מסוגננים מאוד ומשרתים אותך להדגשת הנפח במקומות הרצויים, ברור לנו מהיכן מגיע האור ומה השלכתו על הצורות המתקבלות, סיגנון הצורות בתוך הדמות, חשוב לא פחות מסיגנון המבנה הכללי של הדמות כל אלו חלים כאמור בחלק הראשון. בחלק השני של האיור נוכחות ה"צורה" בעיקר בהצללות של הפנים, הולכת לאיבוד ונוצר מעין גיבוב של צורות שהן פחות מענינות, ופחות משרתות את המטרה - יצירת נפחים, במקרה הזה כדאי אולי להתר לרפרנס ולנסות לצמצם גרפית את הצורות הקיימות בצילום, כמו כן כדאי תמיד לעשות בחירות אסטטיות או ליצור משטח גרפי מעניין ולא סתם להעתיק את ההצללה מהרפרנס. על סמך העבודה הזאת ניכר שמודעותך הויזואלית גבוהה ויש לך סטייל וחוש לצבע, וזה כבר הישג מרשים, הבעיה העיקרית שלך היא סיגנון של צורות, ברגע שתמצא את הצורות "שלך" יהיה לך הרבה יותר קל ליצור סיגון או שפה אישית. סליחה על ה"בצלאלניקיות" המתפרצת אבל זה עובד, בדרך כלל.

SCaToPHaG

New member
אבל, אבל

אחרי שאמרתי שהאיור לא טוב, פירטתי. לא זרקתי פצצה והלכתי. המשפט שאחרי היה *למה* *לדעתי* האיור לא טוב. הדברים שאת אמרת היו די קרובים למה שאני אמרתי, פשוט מפורטים הרבה יותר.

talshani9

New member
וואו! זאת בדיוק היא!

מסוגנן ומלא חן להפליא! אני רוצה לראות עוד ציורים שלך, מה הלינק לגלריה?

תודה רבה על התגובות, המחמאות

וכמובן ההערות. לקחתי כל אחת מהן באופן אישי ואני אבדוק איך להשתפר בהמשך, או אם לא אסיים את הפרוייקט הזה אז בבאים אחריו (עכשיו עם הלימודים אין הרבה זמן). לפריצ'ר וסקאטו - אני לא חושב שיצרתי דמות מכוערת שלא עושה חסד עם המקור, אולי העיוות קצת מוגזם באמת והפנים אינם פורצלניים אבל אני כן חושב שיצרתי הבעה שהיא אינה קפואה, כלומר שהשרירים מופעלים ומכווצים. אבל יכול להיות שבאמת חוסר הסימטריות גורע ומפריע. להילית - לא הבנתי את הכוונה בקשר ל"גיבוב הצורות" אבל אקח את העצה שלך להיצמד לרפרנס אחד, ולא כמו שעשיתי עכשיו- צפייה בכמה תמונות ולקיחת הפרטים המאפיינים כל אחד מהם ליצירת קולאז'. כמובן שהרפרנס שלי לא נעשה אחד לאחד אלא יצירת סקיצות על נייר בעקבות הצפייה בתמונות ואז תירגום הסקיצות למסך. מקווה באמת למצוא את הצורות שלי. בצלאלניקיות זה לא רע בהכרח.

למעלה