יש לי מספר שאלות אליך , לא יודע אם
הם קשורות ושאלתי אותם פעם (לא זוכר אם בפורום הזה או לא). אודה לך אם תוכל לענות לי עליהן. אני מצטער על האורך. פיטרו אותי בשל חילוקי דעות מקצועיים עם המנהל שלי, זה הגיע אחרי שנה וחודש ואני אובד עצות , לא מבחינת העניין שקבלתי מכתב אלא מבחינת כל התהליך מסביב, אז אני מצטער אם יש לי שאלות שאולי לא יהיו קשורות אבל אני אשמח לשמוע תשובות. 1. נוסח מכתב הפיטורין: קבלתי את המכתב יש את התאריך של היום שבו בוא נכתב- נניח תאריך X. בתוכן המכתב רשום שעבודתי בחברה מופסקת החל מתאריך X ואני אקבל תוך 30 יום את כל מה שאני זכאי לקבל עבור החוק. האם זה נכון ? לא היה אמור להיות כתוב בתאריך X ואז בתאריך הפסקת עבודה תאריך של X+30? 2. קבלת המכתב. קבלתי את המכתב לידים , חלק מהאנשים בחברה שלי אמרו לי שלא הייתי צריך להסכים לקבל אותו ואז המכתב למעשה לא היה נכנס לתוקף עד לבירור מקיף יותר בנושא. אני לא יודע אם קיים כזה דבר ואם זה בכלל נכון , למישהו ידוע לגבי זה? המנהל שלי לא אמר לי כלום לגבי זה בזמן שיחת הסיכום בינינו. 3. פרטי המקבל (אני) במכתב: במכתב הפיטורין יש טעות מבחינת כתובת מגורי , האם הדבר עלול להפריע / להשפיע אם אצטרך להגיע ללשכת האבטלה לקבלת דמי אבטלה ? האם טעות זאת מצריכה כתיבת מכתב חדש כך שההתרעה של ה 30 יום התראה יהיו החל מהתאריך של המכתב החדש? 4. שעות נוספות: בחוזה הבסיסי שלי רשום שאני עובד גלובלית , מאחר ומדובר בחברה גדולה שצומחת כל הזמן שעות העבודה נגררו לרוב לשעות הלילה. אני מודע לעניין שאין שעות נוספות ,אבל לקראת סוף הרבעון הראשון של השנה העובדים מקבלים בונוס / פיצוי על העבודה הקשה שהם עשו. מה קורה במקרה כזה איתי , האם אני זכאי לקבל את החלק היחסי שלי (בין אם זה ביום האחרון שלי בעבודה או בין אם זה לקראת סוף הרבעון )? הרי עבדתי 3 רבעונים כמו כולם. 5. תחרות: בחוזה שלי מדובר שאין באפשרותי ל"ערוק" לחברה מתחברה ועליי לקחת חלק של תקופת צינון, דבר שידוע לי כלא חוקי וכן קיימים תקדימים בבית משפט. מאחר ואני לא רוצה להגיע לבית משפט בנושא הנ"ל - האם העניין של תקופת צינון תקף גם במקרה של פיטורין של העובד ? 6. חופשות: יש את החופשות הרשומות בחוק שזה דבר שידוע לי, אבל מה לגבי כאלה שלא רשומות ? מאחר והעבודה הינה עבודה מסביב לשעון , אנחנו העובדים מקבלים במצב שיש חריגה ועבודה לתוך סוף השבוע ימי חופש על חשבון המערכת שנצברים בלי רישום. מה עושים במצב כזה שיש שבוע שלם צבור ? זה הולך לאיבוד? 7. פיצוי: נאמר לי שאני מקבל חודש התרעה ואני לא חייב להגיע לעבודה בחודש הזה (ככה המנהל שלי החליט). בסוף החודש איך המשכורת שלי צריכה להיות: - משכורת של חודש עבודה. - פיצוי שיחסי לתקופת העבודה שלי. - ימי הבראה יחסים - המרת ימי חופשה בכסף יש עוד משהו ? 8. היתה לי שיחה עם אחד מהמנהלים הבכירים בחברה והוא אמר שכל העניין של הפיטורין לא מקובל עליו, נניח ש... הוא מצליח לבטל את זה , מה אני מבחינת העבודה מול מנהל שפיטר אותי מספר ימים קודם לכן ? מבחינתי טענתי שאין לי בעייה להמשיך לעבוד בחברה יש לי רק בעייה להמשיך לעבוד תחת אותו מנהל קודם. תודה רבה.