דיוני סדרות #83

דיברגנט חדש

Well-known member
התגובה שלי היתה אמורה להיות לניק. לא יודעת מה קרה שם...
אבל עדיין לא הגעתי אליה. שלשום חזרתי מאוחר ואתמול רציתי משהו רגשני את התחלתי את somebody somewhere. בינתיים לא רע

זה בתכנון שלי אבל עדיין לא
סיימתי לראות את מן הכפור.
חשבתי בהתחלה שזה כמו האמריקנים, אך זה לגמרי שונה, יש שם אלמנטים של מדע בדיוני וככל שהפרקים מתקדמים, כך הסדרה נהיית טובה יותר.

didalf

Well-known member
אם זה היה מול החברים שלה או מקס אז אולי הייתי מסכימה, אבל זה היה כעס על המשפחה שלה שחוו את אותו אובדן שזואי חוותה, היא בכלל לא יכולה להשתמש בקלף האבא המת מול דיוויד. וזה בסדר שזואי תבחר לחגוג את החג כמו שאבא שלה היה חוגג, אבל זה לא סיבה לפגוע בדרך ששאר בני המשפחה מתמודדים עם האבל
והם גם היו רעים שלא טרחו לחלוק איתה את התוכניות שלהם לנטוש אותה בחג עד ממש קרוב אליו ורק אחרי שהיא העלתה את זה. דיוויד ואמילי תכננו לנסוע למשפחה של אמילי לא? למה לא הזמינו אותה לפחות?
גם אצלי החגים זה עניין חשוב במשפחה ואני חושבת שאם שבוע לפני פסח כולם היו מודיעים לי שכל אחד עושה פסח במקום אחר ואני לבד עם אליהו הנביא הייתי מרגישה נורא.
וגם היא עזרה להם המון בכל דבר הם אפילו לא יודעים עד כמה, אז כן שישתחשבו בה.
והאמת היא שאנחנו רואים את הסדרה דרך זואי אז הרגשות שלה אכן יותר חשובים בעיני מכל אחד אחד במשפחה.

Lhuna3

Well-known member
וואו איזו סדרה הזויה, פסיכית, רומנטית, מצחיקה, מזעזעת, אכזרית, חמודה, צינית, בוטה, מקסימה, רגישה, ומחרידה... :-D בקיצור - מומלצת!
(*רק עם אזהרה שיש אלימות גרפית לא קלה)

לא יודעת איך לסכם אותה אז אני אכתוב קצת מחשבות אקראיות בלי סדר.
- סוף עונה 1 שבר את ליבי קשות.
- פיטר בעונה הראשונה היה דמות הזויה לגמרי של "פסיכופאט תמים", כאילו אכזרי בצורה מחרידה אבל בצורה מוזרה נטול כוונות רעות, נראה היה שהוא באמת לא מבין מה הוא עושה ושזה נוראי ולא ברור היה אם היחס הנוראי של אמא שלו (ואבא שלו) דפק אותו ככה, או שהוא נולד כזה ואמא שלו רק זיהתה את זה.
אני לא בטוחה עד כמה השינוי שהוא עבר מהרגע שהתאהב בקתרין היה אמין, אבל זה גם היה נורא חמוד ומבלבל לשנוא ולאהוב אותו בו"ז, כי באמת הוא גם נהיה נורא מקסים, ומצד שני קשה לשכוח את האכזריות המזעזעת שלו.
בכל אופן בסוף הצליחו להביא את הצופים (אותי לפחות), כמו את קתרין, לרצות שישאר בחיים.
- ג'יליאן אנדרסון היתה הפתעה נחמדה בתור אמא של קת'רין, אבל הדמות שלה היתה כל כך בלתי נסבלת! מזל שלא נשארה יותר משני פרקים.
- אלה (אלי? אל?) פאנינג היא כליל השלמות.
- איך שארצ'י "מדבר עם אלוהים" זה ממש מצחיק :-D
- מריאל גם מהממת.
- ולמנטוב, אורלו, אליזבת', גרגור, כמובן ליאו המהמם |לב| ... כל הדמויות הראשיות מעולות.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אוקי גם אני ראיתי
אני עדיין לא בטוח לחלוטין מה חשבתי על זה אבל אני רוצה להבהיר כי זה לא היה ברור לי לפני שראיתי:
יעל מאוד אהבה את הסדרה, אבל לא כולם הרגישו אותו דבר.
גם הפתרון (לכאורה?) עם הילדה היה מופרך מהמון בחינות,
אוקי תהיתי בנושא - האם רק אני התחלתי לחשוב שהילדה היא הרוצחת עוד בפרק 4?
כי העניין הוא שיש כל מיני דברים שלא היה ברור אם הם אמיתיים, אבל מה שנראה די ברור זה שזה צירוף מקרים גדול מידי שהאמא של הילדה והמורה שלה מתו באופן חשוד כל כך מהר אחת אחרי השניה.
אז כמובן שניל הוא החשוד הברור. אבל זה פרק 4 מה שאומר שהוא בטוח לא באמת הרוצח. וזה משאיר רק את הילדה.
לא שהייתי בטוח
כלומר הדבר היחידי שיורת הרגיש לי מתאים זה שליסה/צ'סטיטי העמידה פנים שהיא נרצחת בחלון (כי זה באמת די נראה ככה). ואז בפרק 5 זה אפילו עלה כאופציה ואיכשהו אפילו האמנתי לזה לרגע עד שראו את הגופה שלה.
בקיצור - לא. הפתרון עם הילדה לא נראה לי מופרך. למעשה בסוף הוא בהחלט היה אחד משתי האופציות שהכי נראו לי (השני היה הבחור שמתקן את תיבת הדואר, והוא היה צריך להפסל ברגע שאנה חשדה בו). (אוקי אופציה נוספת אבל באמת קלושה הייתה החברה שלה סלואן)
אבל בסופו של דבר הילדה היא הפתרון הכי הגיוני בגלל שהוא הכי לא צפוי. (מה שהפך אותו מבחינתי לצפוי)
- יותר מהכל: הסיפור על איך שהבת שלה מתה מופרך לחלוטין, כלומר זה שאבא שלה לקח אותה איתו לעבודה בבית כלא מלא רוצחים ולתוך חדר חקירה של קניבל פסיכופאט או משהו. אז אני מצפה שנגלה מתישהו שזה ממש לא מה שקרה באמת.
אני חושב שזאת הדוגמה הכי טובה לכך שרובנו פשוט לא הבנו את הקטע של הסדרה הזאת.
כלומר לא קלטנו שהיא סאטירה מוחלטת.
גם אני הייתי בטוח שזה סיפור מגוחך שאנה ברתה במוח שלה כדי להסביר את המוות של הבת שלה. וזה נראה מאוד הגיוני לאור זה בשלב הזה אנחנו כבר ידענו שהיא מדמיינת דברים.
אבל בעצם הסיפור המגוחך הזה לגבי המוות של הבת שלה הוא פשוט הקצנה של סיפורים בכזה סוג של סדרות/סרטים/ספרים.
והרי היו הרבה דברים כאלו.
כמו האחראי על המגדלור (שבלי קשר היה קווין מברוקלין 99)
כמו הקטע החוזר עם התבשיל בכלי הזהה
ההאנדימן שמתקן את תיבת הדואר כל הזמן (ואני תהיתי אם זה הזיה שלה, אבל ראינו שהשכנה מדברת איתו. חוץ מזה זה לא רק קטע שאנה שיכורה אז לא קולטת שזה לא הגיוני שהוא מתקן את תיבת הדואר כל הזמן כי זה בחוץ והגיוני שהשכנים גם יחשבו שזה מוזר)
זה שניל סוחב תיק ענק וכבד שנראה כאילו מכיל גופה, אבל איכשהו מכיל רק בובה שלא נראית בכלל כבדה או גדולה.

אבל היו יותר דברים שנעשו בהגזמה, אבל זה לא היה ברור שהם הגזמה, כלומר לא היה ברור שהם סאטירה. הסדרה פשוט הייתה מלאה ביותר מידי קלישאות של סיפורים כאלו: זה שלא ברור מה האישה מדמיינת, הבחור הגדול ורפה השכל, מוות מסתורי של אישה, מבצע עקיצה של גריפטרס (ולמה שניל יהיה קורבן לזה כשראו שהקורבנות הקודמים היו מיליונרים)

בסופו של דבר רוב הסדרה הרגישה כמו סדרת מתח אמיתית. מה שגרם לכך שחלק מקטעים הקומיים לא הובנו כקטעים קומיים וחלק שכן פשוט הרגישו לא במקום.

ולמרות שכבר הבנתי את הבעייתיות הזאת באיך שפירשתי את הפרקים הקודמים כשצפיתי בפרק האחרון עדיין לא הצלחתי לחלוטין להעריך את הקומיות בדברים כמו זה שכולם מתנצלים בפניה וזה שהיא חוזרת על אותה בדיחה (משאית שנהגה בה ילדה בת 9).
אולי סוף סוף למדתי להעריך את זה רק ברגע הסיום כשאנה מוצאת איזה נרתיק של האישה שכביכול מתה ואומרת "בינגו". כי זה כמובן מגוחך. זה שהיא מצאה משהו לא אומר שום דבר, אין שום דבר לומר בינגו לגביו. אבל זה עוד התחלה של חקירה עם כל מיני דברים לא הגיוניים ויותר פשוט רגעים כאילו דרמטיים של תגליות.

התחושה הראשונית שלי היא שאני לא מעוניין שזה ימשיך לעוד עונה.
אם כי אולי אחרי העונה הראשונה אני אדע להעריך עונה נוספת טוב יותר

Lhuna3

Well-known member
אוקי גם אני ראיתי
אני עדיין לא בטוח לחלוטין מה חשבתי על זה אבל אני רוצה להבהיר כי זה לא היה ברור לי לפני שראיתי:
כי העניין הוא שיש כל מיני דברים שלא היה ברור אם הם אמיתיים, אבל מה שנראה די ברור זה שזה צירוף מקרים גדול מידי שהאמא של הילדה והמורה שלה מתו באופן חשוד כל כך מהר אחת אחרי השניה.
אז כמובן שניל הוא החשוד הברור. אבל זה פרק 4 מה שאומר שהוא בטוח לא באמת הרוצח. וזה משאיר רק את הילדה.
לא שהייתי בטוח
כלומר הדבר היחידי שיורת הרגיש לי מתאים זה שליסה/צ'סטיטי העמידה פנים שהיא נרצחת בחלון (כי זה באמת די נראה ככה). ואז בפרק 5 זה אפילו עלה כאופציה ואיכשהו אפילו האמנתי לזה לרגע עד שראו את הגופה שלה.
בקיצור - לא. הפתרון עם הילדה לא נראה לי מופרך. למעשה בסוף הוא בהחלט היה אחד משתי האופציות שהכי נראו לי (השני היה הבחור שמתקן את תיבת הדואר, והוא היה צריך להפסל ברגע שאנה חשדה בו). (אוקי אופציה נוספת אבל באמת קלושה הייתה החברה שלה סלואן)
אבל בסופו של דבר הילדה היא הפתרון הכי הגיוני בגלל שהוא הכי לא צפוי. (מה שהפך אותו מבחינתי לצפוי)

אני חושב שזאת הדוגמה הכי טובה לכך שרובנו פשוט לא הבנו את הקטע של הסדרה הזאת.
כלומר לא קלטנו שהיא סאטירה מוחלטת.
גם אני הייתי בטוח שזה סיפור מגוחך שאנה ברתה במוח שלה כדי להסביר את המוות של הבת שלה. וזה נראה מאוד הגיוני לאור זה בשלב הזה אנחנו כבר ידענו שהיא מדמיינת דברים.
אבל בעצם הסיפור המגוחך הזה לגבי המוות של הבת שלה הוא פשוט הקצנה של סיפורים בכזה סוג של סדרות/סרטים/ספרים.
והרי היו הרבה דברים כאלו.
כמו האחראי על המגדלור (שבלי קשר היה קווין מברוקלין 99)
כמו הקטע החוזר עם התבשיל בכלי הזהה
ההאנדימן שמתקן את תיבת הדואר כל הזמן (ואני תהיתי אם זה הזיה שלה, אבל ראינו שהשכנה מדברת איתו. חוץ מזה זה לא רק קטע שאנה שיכורה אז לא קולטת שזה לא הגיוני שהוא מתקן את תיבת הדואר כל הזמן כי זה בחוץ והגיוני שהשכנים גם יחשבו שזה מוזר)
זה שניל סוחב תיק ענק וכבד שנראה כאילו מכיל גופה, אבל איכשהו מכיל רק בובה שלא נראית בכלל כבדה או גדולה.

אבל היו יותר דברים שנעשו בהגזמה, אבל זה לא היה ברור שהם הגזמה, כלומר לא היה ברור שהם סאטירה. הסדרה פשוט הייתה מלאה ביותר מידי קלישאות של סיפורים כאלו: זה שלא ברור מה האישה מדמיינת, הבחור הגדול ורפה השכל, מוות מסתורי של אישה, מבצע עקיצה של גריפטרס (ולמה שניל יהיה קורבן לזה כשראו שהקורבנות הקודמים היו מיליונרים)

בסופו של דבר רוב הסדרה הרגישה כמו סדרת מתח אמיתית. מה שגרם לכך שחלק מקטעים הקומיים לא הובנו כקטעים קומיים וחלק שכן פשוט הרגישו לא במקום.

ולמרות שכבר הבנתי את הבעייתיות הזאת באיך שפירשתי את הפרקים הקודמים כשצפיתי בפרק האחרון עדיין לא הצלחתי לחלוטין להעריך את הקומיות בדברים כמו זה שכולם מתנצלים בפניה וזה שהיא חוזרת על אותה בדיחה (משאית שנהגה בה ילדה בת 9).
אולי סוף סוף למדתי להעריך את זה רק ברגע הסיום כשאנה מוצאת איזה נרתיק של האישה שכביכול מתה ואומרת "בינגו". כי זה כמובן מגוחך. זה שהיא מצאה משהו לא אומר שום דבר, אין שום דבר לומר בינגו לגביו. אבל זה עוד התחלה של חקירה עם כל מיני דברים לא הגיוניים ויותר פשוט רגעים כאילו דרמטיים של תגליות.

התחושה הראשונית שלי היא שאני לא מעוניין שזה ימשיך לעוד עונה.
אם כי אולי אחרי העונה הראשונה אני אדע להעריך עונה נוספת טוב יותר
אני אומר שוב שאני לא מבינה את ההגדרה של זה כ"סאטירה". יצירה שבאה לצחוק על ז'אנר מסוים ולהקצין אותו לכדי גיחוך זה למיטב ידיעתי ההגדרה של "פארודיה".
ואני מסכימה איתכם שזה ככל הנראה אמור להיות פארודיה. פשוט לא עבד בשבילי ככזה, מהסיבות שגם אתה כתבת וגם אני: הרגיש רוב הזמן יותר כסדרת מתח אמיתית, וקטעים קומיים רבים לא הורגשו ככאלה בזמן הצפיה
.

מילי08

Well-known member
אוקי גם אני ראיתי
גם אני ראיתי אתמול וממש לא נפלתי ממנה.. אבל לא ראיתי טריילים או פרומואים ולא ידעתי למה לצפות.
חשבתי שזאת קומדיה. בפועל זה מין פארודיה שמנסה לא להיות פארודיה. הלכו על כל קלישאה אפשרית, בכוונה מן הסתם אבל מאחר שזה לא באמת מצחיק אז השימוש בקלישאות האלה לא היה ברור. אישית אני קצת השתעממתי וחיכיתי שיסתיים.
WTF
מה.
כאילו... מה.
בדיוק
ראינו אותה פעמיים ליד הקבר של הבת, והכיתוב עליו היה משפט אחר כל פעם.
והמשיך להשתנות. לא ברור לאיזו מטרה
אני חייבת להגיד שהפרק הראשון, ונראה לי שגם השני, או חצי ממנו, הרגישו לי כאילו זו סדרה שונה לגמרי. זה ממש נתן לי וייבים אימה פסיכולוגי כזה (לא סתם זה מרפרר לחלון אחורי של היצ'קוק), אבל באיזה פרק 3 כזה זה לגמרי החליף טון למעין "אופרת סבון אפלה עם טוויסטים כל שניה" שהזכירה לי את עקרות בית נואשות או למה נשים רוצחות, שאני בגדול מאוד אוהבת את הז'אנר, רק שהחילוף היה לי פתאומי מדי. חשבתי שזו סדרה מסיגנון מסויים והחליפו לגמרי את הסיגנון באמצע. והייתי כזה, בסדר נו... אז זאת סדרה כזאת, עדיין יכול להיות מעניין אם אני אקבל את השינוי ואזרום עם זה, אבל זה רק נהיה מופרך יותר ויותר ככל שזה התקדם עד שתהיתי אם הסדרה עושה בכוונה, כאילו אם זו מודעות עצמית כזאת. הקטע עם הילדה היה כ"כ דפוק ולא אמין שבאמת תהיתי אם זה אמור להיות פארודיה או לא.
בדיוק. אני באמת חושבת שהתכנון היה לעשות פארודיה על הז'אנר אבל הם שכחו את העניין של הצחוק למרות שהיו פה ושם מאפיינים קומיים
אהבתי איך הסתבכת עם השם, הסברת שזאת קריסטן בל, ועדיין יצא קצר יותר מהשם האמיתי באנגלית.
והקטע שאפילו השם אמור להיות פארודי אבל סתם נשמע מגוחך
היא לא משהו רגיל. זה לא סדרת מתח וזו גם לא סדרת פרודיה, זה סאטריה ויש הבדל בין פרודיה לסאטריה.
אני לא ראיתי בה משהו סאטירי..
כמו שאמרתי מאוד אהבתי את הסדרה ואני ממש אשמח לעוד עונה, אבל מצד שני זה ממש מתאים לרוח הסאטירית של הסדרה לבנות בילדאפ לעוד עונה ואז בסוף לא קורה עם זה כלום.
אם לא יהיה עונה שניה אני לא ארגיש שהשאירו אותי במתח וכנראה זה היה משהו מודע מצד הכותבים
הביאו את גלן קלוז לכמה שניות האלה אז כנראה זאת התוכנית
וואלה? אני לא הלכתי רחוק. חשבתי ניל
כנ"ל

מילי08

Well-known member
שכחתי שכתבת אז הנה גם אני
חשבתי שאני לא צריך לראות אפילו את הפרק האחרון של העונה הראשונה כי חשבתי שאני זוכר מספיק.
אבל כנראה שאני לא.
נכון?! גם אני חשבתי שאני זוכרת (גם סיימתי ממש לא מזמן את הצפייה) והתברר לי ששכחתי חלקים שלמים
למשל לא זכרתי מה היה עם הרופא המחליף. רק אחרי שהפרק הסתיים פתאום חשבתי שאולי אנשי הצבא חטפו אותו מפני שהם חשבו שהוא החייזר - כי הם ידעו שמקס בעבר טען שהרופא הוא חייזר. למרות שזה לא צריך לקחת הרבה זמן לקלוט שהוא רופא חדש יחסית.
אין לי מושג. הוא פשוט נעלם עכשיו ואני לא מצליחה להיזכר מה היה. חבל שלא עשו פריוויוסלי
אני גם לא זוכר מה היה הקטע של ההורים של מקס וזה שהם נלחמו ב"פורצים" האם אלו היו האשת צבא והשותף המדען שלה?
לקח לי זמן להיזכר, אבל כן. האנשי צבא באו לחטוף את מקס אם אני לא טועה כדי לקבל ממנו מידע וההורים שלו החזירו להם. נדמה לי שהמכה הראשונה היתה בטעות ואז זה פשוט נמשך
היה מצחיק שאת הקטע של מקס בחללית של הארי הפכו לטנדר. אבל זה מרגיש לא הגיוני שמקס תפס את ההגה של החללית וגרם לה להתרסק לכדור הארץ. במיוחד שהוא גרם לה להתרסק כל כך קרוב לבית שלו. אלא אם כן זה היה שהארי ניסה להחזיר את מקס ואז בטעות התרסק כשהוא היה קרוב. אבל זה לא מה שאמרו שקרה.
אני הנחתי שזה מה שהארי סיפר לעצמו. מקס ביקש לחזור וזה מה שהארי עשה וכנראה היתה נחיתה לא טובה. מצד שני אולי באמת מקס נכנס ללחץ ונגע בדברים
היחסים של מקס והארי בפרק היו מצחיקים. איך שמקס מחבק אותו ומתעקש שהארי אוהב אותו ושהוא הציל אותו בחללית - מה שכנראה קרה אבל הארי שכח.
והארי עם זה שהוא אומר למקס ללכת לקנות טרמפולינה ואז ללכת לחנות של מאווררי תקרה ושיקפוץ כדי שיערף לו הראש
:-D
חוץ מזה קטעי סקס קינקי של ההורים של מקס שמלאים באנדרנלין.
חח, אבל הם ממש סבלו :-D
והשריף והסגנית שלו חמודים יחד.
|כן| הוא למד לכבד אותה וגם היא אותו
אה וכל הקטע שלאורך כמה זמן הוא חושב שהוא הבלש מחוק וסדר (נראה לי שזה היה חוק וסדר).
כן :-D זה הבלש מהסדרה המקורית (אולי עדיין שם, אין לי מושג), אבל הוא ממש אימץ את הזהות שלו :-D
אה והתמנון שמסתבר שיכול לדבר גם אל בני אדם (אולי אם הם היו מדברים אז בני אדם היו מרגישים רע לגבי לאכול אותם)
וואי, היה איזה פרומו נדמה לי שהראו את התמנון ואת הארי מדברים והתמנון התייחס אליו כאל בן דוד. ולא הצלחתי לזכור מתי ראינו חייזר נוסף! גם אחרי שהראו את התמנון לקח לי כמה רגעים עד שהאסימון נפל

טוני החתול

Well-known member
מנהל
והקטע שאפילו השם אמור להיות פארודי אבל סתם נשמע מגוחך
האמת שאת השם אהבתי מאוד
הביאו את גלן קלוז לכמה שניות האלה אז כנראה זאת התוכנית
אה... זאת הייתה גלן קלוז. היא נראתה מוכרת
וואלה? אני לא הלכתי רחוק. חשבתי ניל
אבל ברגע שמישהו הוא החשוד העיקרי זה ישר אומר שהוא לא האשם.
יש חוקים מאוד ברורים בדברים האלו (תכלס סדרה חכמה תפתיע אותנו בעניין, אבל הסדרה הזאת הייתה בקטע של ללכת לפי הקלישאות האלו)

אני הנחתי שזה מה שהארי סיפר לעצמו. מקס ביקש לחזור וזה מה שהארי עשה וכנראה היתה נחיתה לא טובה. מצד שני אולי באמת מקס נכנס ללחץ ונגע בדברים
אה, לא חשבתי על זה ככה. זה באמת מסביר את זה.
כן :-D זה הבלש מהסדרה המקורית (אולי עדיין שם, אין לי מושג), אבל הוא ממש אימץ את הזהות שלו :-D
הסדרה המקורית הסתיימה לפני הרבה זמן.
(אם כי עכשיו אני נזכר שראיתי שהיא קיבלה עונה 21 מאוחרת השנה)

חוץ מזה keep up אני כבר ראיתי את פרק 2X02 של Resident Alien

מילי08

Well-known member
יש חוקים מאוד ברורים בדברים האלו (תכלס סדרה חכמה תפתיע אותנו בעניין,
בשלב מסוים כבר לא היו לי ציפיות גדולות...
חוץ מזה keep up אני כבר ראיתי את פרק 2X02 של Resident Alien
היום. אתמול סיימתי את פארקס אבל לא מצאתי את ספיישל הקורונה

למעלה