אקס פקטור בריטניה - הגמר.
אין לי כוונה לכתוב הרבה, כי לא טרחתי לצפות בכל התכנית, אלא רק בהופעות, אז אני אהיה מאוד כללי - 5 אחרי חצות לא הרשימו בביצוע הראשון שלהם. גם נשמע שהיו שם בעיות עם הסאונד. למאט לא נשמע שהיו בעיות בסאונד, אבל השיר לא הרשים מדי, אבל כן היה יותר מוצלח משל הבנים לפניו. שהרה לטעמי אכזבה בביצוע שלה. טוב אולי מיתרי הקול שלה קפאו מהביקור בפינלנד.
פשוט לטעמי השיר פשוט לא לקח אותה לשום מקום.

בדואטים - להקת הבנים בחרו לעצמם שיר לא מוצלח בשבילם, לדעתי. שישאירו את השיר הזה ללואיזה, למרות שלואיזה עצמה לא הבריקה בחלקים שלה בביצוע. מאט קיבל את ניקול לדואט שלהם ואני חייב להגיד שלמרות החלקים הצורמים בחלק שלו הוא נשמע יותר מוצלח מניקול. שרה ואדם למברט היה צירוף... מעניין. אבל אולי היה יותר מעניין אם זה לא היה שיר של קווין. שהרה חזרה לפסנתר בחלק שלה ואז הם הגיעו לחלק השני של השיר... רחמים על אדם עם העשן! בכל מקרה היה ביצוע טוב.

אל הגמר התקדמו שהרה ומאט, מה שדי חתם את זהות הזוכה השנה, לטעמי. אני משתתף בצערו של סיימון.
ההופעות בגמר...השיר האחרון של מאט בוצע בצורה טובה, אבל החצי פלצטים שלו – זה פשוט גורם לי להרגיש רע! ההופעה של שרה הייתה טובה, כמו בד"כ כשהיא מגיעה למעמד שהיא צריכה ללכת ראש בראש עם מתחרה אחר, כדי להישאר בתמונה.

כמובן שלא הייתה שום הפתעה כשנחשפה זהותו של הזוכה ומאט זכה.

ולסיכום...עוד זוכה די משעמם, שאני לא רואה אותו מצליח מחוץ לתכנית. מה שכן מאט צעיר, אז גם אם הוא לא יצליח בקריירת סולו, יש לו זמן להצטרף ללהקת בנים.
כרגיל העונה התחילה עם המון הבטחות, אבל ככל שהיא התקדמה היא רק איכזבה. זה היה יכול להיות כל כך הרבה יותר מעניין, לטעמי, אם רלי, אמילי ו"4 יהלום" היו מגיעות לשלב הזה. לצערן המנטורים שלהן די הרסו להם. בעיקר סיימון לאמילי.