הסמויה עונה חמישית
ובכן, סיימתי את הסמויה ברגשות מעורבים. אני מודה שיש בי מעט מן העצב שסיימתי אותה אף על פי שאני חושב שיש סדרות טובות יותר בתחום. אחד החלקים המבדרים ביותר היה שהאפ.בי.איי. אבחן את האישיות של מק'נולטי כאישיות פוטנציאלית לרוצח סדרתי. כל עלילת הרוצח הסדרתי עזרה לו להיכנס מעט לראשם של הממונים עליו קרי הצורך לזכור שלמשטרה יש משאבים מוגבלים וצורך לעמוד בציפיות הממונים וששני הדברים, לטוב ולרע, כרוכים זה בזה. אהבתי את כל קו העלילה של מארלו (אינדיבידואליסט מול המערכת. מה יש לא לאהוב?) אני מצאתי את האזכור של סטרינגר בשיחה בין פריימון לסנטור המושחת מעט אנטי-קלימטי. אחרי כל הפרשות הללו בארץ, יחסית ברור שהאשמה נופלת על סטרינגר, ובמציאות, הסנטור הזה הוא אדם מת מהלך אם הוא מאמין שיצליח לעקוץ פושעים באותה המידה שהוא עוקץ אזרחים. ועצם קיומה של הדמות הזו אומרת שיש עוד תקווה בבולטימור - הסנטור לא מפחד מהפושעים בכלל. כללית, נראה שהסמויה בחרה למתוח ביקורת על כל הגופים שאחראים על פיקוח ובקרה חברתיים החל מהמשטרה ועד העיתונות. קראתי את האמירות של דייויד סימונס על כך שהוא עוסק בהתפוררותה של החברה האמריקנית אף על פי שהוא בחר לעסוק באיגודי הפועלים בעונה השניה, שלצד חשיבותם, הם לא חלק מובנה מהאתוס האמריקני כפי שאני מבין אותו. האנלוגיה בין המשטרה לעיתונות בלטה כשמתוארת חרב הקיצוצים המוטלת על שני הארגונים באותה העונה. אני גם די משוכנע שהוא השתמש באותו מרחב עבודה גם ל-"בולטימור סאן" וגם למשטרה. הקטע שלא אהבתי הוא הזקנים. הבנתי שפרימון הוא אדם חכם. אין צורך להוסיף פס לבן לזקן שלו. זה נכון גם למר פרז ולקולווין שהתהדרו בזקנים מאותה הסיבה. אני גם מצאתי את הנטיות האמהיות של קימה מעט מחוץ לדמותה. היא פשוט לא הצטיירה לי כאדם שאוהב ילדים. אני גם מצאתי אותה פשוטה ולא מעניינת לעומת דמויות אחרות בסדרה. אני עדיין חושד שבי.די. במקור הייתה אמורה להחליפה - לשתיהן יש בסך הכל אישיות מאד דומה וזו הסיבה שמק'נולטי נמשך לשתיהן. (תיאורית המחמד שלי לסיבה שקימה לסבית היא כדי למנוע התפתחות מערכת יחסים רומנטית בינה לבין מקנולטי. אני מודע שייתכן שהמטרה היא להגדיל ייצוג של לסביות לטיניות אבל זה נראה משונה שיצא המקרה שהאישה היחידה בצוות שאחד מחבריו רודף שמלות היא לסבית.) לגבי ארבעת הנערים, חבל שאף אחד מהם לא סיים כשוטר. אחרי הכל, אחד המוטיבים, שהופיע גם בעונה, שמאותו בית ספר יכולים לבוא גם פושעים וגם שוטרים. ניימונד נראה לי כמי שעתיד להיות פוליטיקאי לפי הנאום שהוא נתן. ועתה למחשבות כלליות: אני די משוכנע אחרי הצפייה בסדרה שכדאי לדייויד סימונס לנסות את כוחו ביצירת סדרת דיסוטופיה. זה ייתן לו לבטא ביותר חופשיות את ההשקפה האנטי-ממסדית שלו. מעניין גם שלא היה לאורך הסדרה שוטר מושחת. היה לנו סוכן אפ.בי.איי מושחת והיה לנו שוטר בית משפט מושחת אבל לא מישהו מושחת בתוך המשטרה.