דיוני סדרות לאמצע"ש

Don Nirtin

New member
דיוני סדרות לאמצע"ש

אז מסתבר שאתם חפרנים לא קטנים. החלטתי להקדים את שרשור הסדרות.

אז שיהיה חג שמח לכם, חפרניים קטנים ויקרים שלי
ושנגמור עם עונת החגים לעת עתה

סיום עונה 4 Falling Skies - באיחור חודש (איל שים לב)

סוף סוף יצא לי לראות את פרקי סיום העונה.
זכרתי שראיתי את ההודעה של איל על סיום הסדרה לפני חודש ומצאתי אותה עכשיו:
[URL]http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=109&MessageId=176339095[/URL]

וסוף סוף אני יכול להגיב ולומר מה חשבתי.

אני מסכים שהעונה הייתה פחות טובה. חבל כי לדעתי מעונה 1 לעונה 3 כל עונה הייתה טובה מהקודמת לה. כל עונה בנו על מה שהיה גם מבחינת עלילה וגם מבחינת העומק של הדמויות.
העונה הזאת קודם כל בעייתית כי זהכאילו התחילו המון דברים מחדש לחלוטין. החייזרים (האשפני) שינו שיטת פעילות לחלוטין. זה מוסבר חלקית, אבל לא באופן גמור. עד תחילת עונה זו הם פשוט הרגו בני אדם כל הזמן. עכשיו הם פתאום מתחילים ללכוד אותם ולנסות לעשות שטיפת מוח לילדים שלהם.
ראשית זה מרגיש בעייתי כי בעונות הקודמות הייתה תחושה שהם כל הזמן בסכנה שהאשפני ימצאו אותם ופשוט יחסלו אותם. בתחילת העונה האשפני מוצאים אותם, כאילו נורא בקלות אחרי כל הפעמים בעבר שהם כמעט נתפסו, אבל דווקא בנקודה הזאת הם מחליטים לשנות את הטקטיקה ולא להרוג אותם.
וכאילו כל עניין השימוש בילדים רתמה נעלם.
וכל נושא המרד של הסקיטרים נעלם (מוזכר בחצי פה שהפכו את הסקיטרים המורדים ליצורים המעופפים האלו ושאין להם יכולת לבצע החלטות, אבל לא ניתן הסבר ולא דובר על זה שאולי חלק הצליחו לשרוד. כי הקו עלילה לא עניין את הכותבים פתאום.
גם מה פתאום האשפני פתאום יכולים למצוא את בני האדם בקלות דווקא כשהוולם מגיעים. ובקושי הוסבר למה הוולם עזבו.

בקיצור זה כאילו רצו עלילה חדשה ונאלצו להשתמש בשאריות של העלילה הקודמת.
לפחות מבחינת דמויות יחסית שמרו על מה שהיה. דינמיקת פופ, טום, וויבר די נותרה. הקשר בין האחים לבית מייסון, מגי. כל זה שם.
אם כי בדברים מסויימים מרגיש שחוזרים על עצמם.
ולא ממש אהבתי את זה שבן מתאהב במגי. מרגיש לא מתאים הסיפור הזה. אם כי אהבתי את זה שמגי קיבלה ספייקס.

הסיפור עם לקסי הרגיש לי בהתחלה שיכול להיות מעניין דווקא. וגם באמת הגיע למקומות מעניינים (אהבתי למשל את החלום המשותף שלה עם טום שבו היא מנסה להסביר את עצמה). אבל בדרך היו הרבה דברים שלא הרגישו מוסברים. השינויי נאמנות למשל.
ולמה בכלל שיחזירו אותה אל טום מלכתחילה אם היא כל כך חשובה להם?

לגבי הסיום - מעניין מי הם החייזרים החדשים האלו. לא חשבתי על זה אבל אולי הם באמת הסקיטרים כמו שהם נראים לפני שהם עוברים את התהליך של האשפני. הם באמת דומים להם במידה מסוימת.
אבל התחושה שלי היא שהם בעצם אויב מסוכן יותר לבני האדם. ושהסיבה שטום אמר שהיא יפה זה כי הם משפיעים על המוח שלו. (זה הזכיר לי הקטע שבו אנג'ל רואה את ג'סמין לראשונה בעונה 4 ואומר שהיא יפה).
חוץ מזה שאני חושב שאולי היא האויב הגדול של האשפני שהאוברלורד סיפר עליו לטום בתחילת עונה 4. שם האוברלורד דיבר על כך שיש איום גדול הרבה יותר.

אני גם שמח שעונה הבאה תהיה אחרונה. לרוע המזל יש סדרות שנכשלות נורא עם העונה האחרונה שלהם, אבל התקווה שלי היא שהם ינצלו את זה שהם יודעים שהם אמורים לסגרו את הסדרה כדי לסגור אותה טוב. בכל מקרה זה לפחות מבטיח שהסדרה לא תגמר בקליפהאנגר שלא מקבל תשובה.
אני לא מצפה לסוף טוב הכל טוב. כל עונה עד כה איבדנו לפחות דמות אחת שהייתה די מרכזית. אני לא אתפלא אם בעונה האחרונה אולי אפילו ימות מישהו מבניו של טום.
אבל אני דווקא אשמח אם בסוף הסדרה נקבל הצצה לעתיד. מין חמש שנים מאוחר יותר שבו רואים שבני האדם השורדים בונים מחדש.

איל51

New member
שכחתי לגמרי מקו העלילה

של האל, מגי ובן. עוד משהו מיותר לחלוטין שהיה בעונה הזו.

לגביי העונה האחרונה, יכול להיות שהם מתכננים עונה אחרונה כמו העונה האחרונה של ספרטקוס, ויותר מזה לא אוסיף למי שלא ראה עדיין.

2 התיאוריות שלך לגביי החייזרים החדשים לא בהכרח סותרות אחת את השנייה. יכול להיות שהאויב הגדול של האשפני הם הסקיטרים. ולא יודע...למרות שהאשפני שבו כמה מהם והפכו אותם למה שהם הפכו אותם, הם עדיין האויב הגדול ואולי הכי גדול שלהם.

יכול להיות שטום אמר את זה מתוך היפנוזה (גם לי זה הזכיר את הקטע ההוא מאנג'ל). אבל שוב, יכול להיות שזה לא סותר גם. יכול להיות שליצור ההוא יש כוח הפינוטי כלשהו, אבל הוא עדיין סקיטר. או לפחות אחד מהמנהיגים של הסקיטרים.

כתבה על אנג'ל - כי כבר הרבה זמן לא דיברנו על הסדרה

לכבוד 15 שנה לפרק הראשון של אנג'ל פורסמה הכתבה הבאה שטוענת שאנג'ל סדרה אפילו יותר טובה מבאפי:
http://popwatch.ew.com/2014/10/06/angel-better-than-buffy/
&nbsp
הכתבה לא ארוכה מידי ואני ממליץ לאלו שצפו בתוכנית (ואולי גם לאלו שלא צפו אם בא להם) לקרוא אותה.
&nbsp
בכתבה הכותב מסכם בקצרה במה עסקה הסדרה ומה הפך אותה למיוחדת. הוא מתייחס לזה שהיא הרחיבה את העולם של באפי, אבל גם מדבר על מה הפך אותה לייחודית ושונה מבאפי.
הפיסקה שהכי אהבתי היא זאת:
If Buffy the Vampire Slayer is a show about becoming, then Angel is about something far more challenging: existing. There is a rot to the world, one that threatens to infect us all—not in grand, dramatic ways, but mundane ones. Entropy and inertia are the natural order of things. According to Holland Manners, the world doesn’t work in spite of evil—it works with it.
&nbsp
ןזה באמת העניין בסדרה ומה שמייחד אותה גם בעיני. בעוד באפי היא סדרה אופטימית על העצמה אנג'ל היא סדרה שעוסקת ברוע הטבוע בעולם. רוע שאף פעם אי אפשר לנצח.
בעוד שהסדרה השתנתה בהרבה דברים במהלך חמשת עונותיה (בין היתר הסטים והדמויות הראשיות מלבד אנג'ל) הנושא הזה נותר בה תמיד.

איל51

New member
יש בזה משהו

אמנם לא ראיתי באפי (למרות שהמלצת...אני יודע...), ככה שאני לא יכול להשוות בין הסדרות, אבל אני מאוד מסכים עם התיאור של אנג'ל.
התחושה באנג'ל היא שתמיד יש עוד משהו, אתה אף פעם לא מנצח לגמרי. אתה לא יכול להביס סופית את הרוע, אתה יכול רק להמשיך לקום כל בוקר ולהילחם מחדש.
כל פעם שהם התגברו על משהו אחד, משהו רע יותר קרה. ואפילו הפתרונות שהם בחרו כדי לנצח רע ספציפי כלשהו, לא בהכרח היו פתרונות "טובים" בהגדרתם. עצם זה שהם עברו לנהל את וולפארם & הארט היא ניסיון להילחם ברוע מתוך הרוע, ולא מבחוץ, שזאת גם החלטה שנויה במחלוקת (היא גם עלתה בסידרה).
גם כל המהות של אנג'ל כגיבור הראשי היא ההתמודדות היומיומית עם הרוע הפנימי שלו, ואם האיסור לחוות "רגע של אושר" למרות הפיתויים. וההתמודדות כמנהיג של חבורה די קטנה שעל כתפיה גורל העולם, או לפחות גורל הפרק הנוכחי. למרות הדיבורים על "נבואה" בסידרה, המלחמה הייתה יומיומית ומתמשכת, ולא דברים שנבנים לקראת העתיד.
הסידרה עצמה גם נגמרה בתחושה של...אוקיי...מה עכשיו? לא ברור מי ינצח. וגם אם הטובים ינצחו, זה רק זמני.

יש סדרת סיפורים קצרים/קומיקסים שמספרים על מה שקרה אחרי הפרק האחרון של הסידר המצולמת, וגם שם קו העלילה האפל הזה נשמר. אני אוהב את זה.

twisted nerve1

New member
מסכימה וכבר דיברנו על העניין בעבר

ואני בעצמי אמרתי את זה. אני בהחלט אוהבת יותר את הקונספט הזה מזה של באפי, אבל בבאפי יותר אהבתי את הדמויות. אבל בכל מקרה שניהם לא בטופ של הסדרות שלי..

האמת שאני מעדיף יותר את אנג׳ל..

אבל הפתיחה של באפי לנצח יהיה הצלצול שלי..

&nbsp
לדעתי מה שמבדיל בין שתיהן זה המוות של דויל.. להרוג דמות ראשית, דמות שמופיעה בפתיחה מההתחלה, זה משהו שלא עשו בבאפי (עד שבאפי הקריבה את עצמה וטארה לא נחשבת
)..

Shiri from the block

Active member
מבחינתי באפי יותר טובה
אומנם בגלל שאנג'ל זה היה הדבר האחרון שראיתי אז זה יותר תקוע לי בראש כסדרה יותר טובה,
אבל אני זוכרת שלמרות שהיו פרקים באנג'ל שהיו טובים באותה מידה כמו באפי, אבל היו הרבה יותר פרקים שהיו הרבה פחות טובים מבאפי.
אנג'ל יותר אפלה, יותר אכזרית. לי היה קשה עם זה.
ובאפי.. גם הדמויות שם יותר קלילות לרוב, ויש את ההומור של באפי והטקסטים המיוחדים שלה.. קשה להסביר. בכל אופן העלילות היו הרבה יותר מעניינות לאורך זמן בבאפי מאשר באנג'ל. כאילו, באנג'ל השתעממתי יותר..
וכמובן שלא נשכח את עונה 5 של אנג'ל שהרסה לי את כל הסדרה אז אפילו רק בגלל זה הייתי בוחרת בבאפי כסדרה יותר טובה. עונה 5 של אנג'ל עשתה לי טראומה.
והכי חשוב- באנג'ל לנצח

twisted nerve1

New member
אני לא בטוחה שזה משם

אבל הייתה סצנה אחת בעונה 3 שאנג'ל חלם שהוא ובאפי מתחתנים ואז כשהם יוצאים מהכנסיה לאור של השמש, היא נשרפת (במקום שהוא ישרף).

נראה לי שהתמונה משם. אני לא מתחייבת במאה אחוז, אבל אני אף פעם לא שמעתי על כך ששמ"ג יצאה עם בוריאנז. יכול להיות שזה קרה ולא שמעתי, אבל נראה לי שהייתי שומעת אם זה היה קורה.

Shiri from the block

Active member
האאאא נכון!! איך שכחתי מזה??

אומג!! איזה גרועה אני!
יווווווווווווווו אם רק הסדרה הייתה מסתיימת ככה

איל51

New member
Gotham פרק 3

אומנם היו לו רק 2 מתחרים, אבל זה בקלות הפרק הכי חלש עד עכשיו. מותר שיהיו נפילות, אני רק מקווה שהן לא יהיו רבות מידי.

1. אני לא אוהב את ההאכלה בכפית הזו לגביי ברוס. די, הבנו - הוא הולך להיות באטמן. אי אפשר לא לדעת את זה. אבל זה יקרה עוד הרבההה שנים. לא צריך להכניס לנו בכללללל סצינה שלו איזה משהו מבאטמן העתידי. איזו תכונה שהוא מגלה בעצמו עכשיו, איזו שליחות להציל את גותהאם כבר בגיל 12. הם כאילו מזרזים את ההתבגרות שלו, וזה רק פוגע בסידרה. לא הייתה שום סיבה להכניס את ברוס (ואלפרד) בפרק הזה, לא היה להם שום קשר לעלילה. אבל בכל זאת היו חייבים לציין את זה שהוא רוצה להיות בלש, ושהוא רוצה להיות "לוחם צדק" (או איך שלא מתרגמים vigilante) כדי להציל את גותהאם, ואיך שהשדרנית אמרה שצריך עוד אנשים כמו "איש הבלונים" אז ברוס הפסיק את שביתת הרעב שלו וחזר לאכול. די.

האמת שהעניין הזה של להזכיר כל רגע לאן הדמות הולכת להתפתח תופס לא רק לגביי ברוס, אלא לגביי....כולם. סלינה כל שנייה מתנהגת כמו מישהי שתהיה קאטוומן, אד ניגמה (שלא היה בפרק, מזל) חייב לשאול שאלות ב-כ-ל משפט שהוא אומר. הם צריכים לצאת מנקודת הנחה שהצופים שלהם מתחלקים ל-2 סוגים: הרוב - אלה שיודעים מי הדמויות ומי הן יהיו בעוד כמה שנים - ואז לא צריך להזכיר להם את זה בכל שנייה. והחלק המועט - שלא מכיר את העולם של באטמן בכלל - ולהם עדיף לתת את המנה של ההיכרות לאט לאט. אם הייתם/אתם שייכים לסוג השני של האנשים, איך הייתם רוצים לגלות שאד ניגמה יהיה נבל מוזר שלובש ירוק עם סימני שאלה? בצורה איטית ומחושבת, או שכל רגע הוא שואל שאלות מטומטמות?

2. הפריק אוף דה וויק, סליחה, הרע של הפרק היה...חלש. הוא קושר אנשים מושחתים לבלונים? באמת? זה יותר מידי קומיקסי וקצת יותר מידי ילדותי. היו יכולים לגרום לו להרוג אותם בדרך קצת פחות מגוחכת. אולי קצת יותר אלימה ותיאטרלית (בצורה טובה) מאשר להעיף אותם באוויר.

3. אבל היו כמה דברים חיוביים בפרק. לדוגמא: העובדה שהמשיכו את קו העלילה מהפרק הקודם, ולא היה ניתוק מוחלט. אז נכון, עשו את זה בצורה לא טובה, אבל אהבתי שהייתה התייחסות לאירועי הפרק הקודם, ושתושבי העיר כן ממורמרים על עניין חטיפת הילדים ועל ההחלטה של ראש העיר לשלוח אותם צפונה. דברים לא נעלמים אחרי פרק אחד, וזה טוב.

4. עוד משהו טוב שקרה בפרק? אוסוולד. אני כבר צריך להתרגל, אבל אני שוב אציין את זה: רובין לורד טיילור מעולה בתור הפינגווין. הכל אצלו מצוין - הדיבור, ההליכה, הכבוד המדומה למרוני. ובכלל, מרוני (באטיסטה מדקסטר) ציין שהם די דומים כי שניהם התחילו מאפס, הוא רק לא הבין שגם אוסוולד יודע את זה. ולפי המבטים וההתנהגות של אוסוולד, הוא מתכנן "לרכב" על מרוני כל הדרך למעלה. הרי זה ברור שהוא חיפש את העבודה במסעדה הזו ספציפית, בגלל שמרוני הוא לקוח קבוע שם (או אפילו הבעלים של המקום). הוא תיכנן לפגוש אותו, והוא תיכנן למצוא חן בעיניו. מרוני הוא הדרך שלו למעלה, הוא הכלי שלו לנקמה בפלקונה ובפיש.
אוסוולד אפילו יודע איך לרצוח אנשים. הוא לוקח את נקודת המוצא שלו שהיא חולשה ופתטיות, והוא מנצל אותה לטובתו. ברור שככל שהוא יתקדם התרגיל הזה כבר לא יעבוד.
הוא בקלות הדמות הכי טובה בסידרה עד עכשיו. השאלה היא רק כמה הולכים להתמקד בו בהמשך הסידרה. האם הוא יבנה את עצמו לאט לאט, על פני מספר עונות, ואז לקראת סוף הסידרה הוא יהיה הפינגווין המוכר של באטמן. או שהסיפור שלו ייגמר די מהר, בעיקר בגלל ששהוא יימאס מרוב התמקדות.

5. בולוק וגורדון. הם משתפרים. בולוק מתחיל לעכל את הבחור החדש והמציק שלידו, וגורדון לומד לבחור את הקרבות שלו. הוא לא נלחם בכל שוטר, והוא מעלים עין מכל מיני שטויות שבולוק עושה כי הוא יודע שהוא לא יכול להילחם בכל שוטר. היחסים בינהם הולכים ומשתפרים גם בעקיצות ההדדיות, וגם בוויכוחים.
צריך עוד סצינות כמו זאת שבולוק חוטף בה מכות, או זו בה הוא "מוצא" את החשוד דרך זונות והרבצה לסרסור מזדמן. לא צריך שהסידרה תהפוך להיות קומדיה, אבל היא כן צריכה להכניס קצת קלילות מובנית. אפילה, רצח, שחיתות וכל זה זה חשוב. אבל לפחות ברגעים הקטנים בין הדמויות, שלא הכל יהיה כבד.

בקטנה -
- דמויות חדשות מהעולם של באטמן שהוצגו בפרק הזה: מרוני.
- סלינה רואה בחושך. ברור.
- ברברה ומונטויה היו ביחד פעם. וואו...כמה שזה מעניין.
- תזכירו לי במה ברברה עובדת? כי זאת אחלה דירה בשביל בלש...
- מה הסיפור עם ארקהאם?

אתה צודק בדברים רבים

1. מצד אחד אתה כל פעם פעם (כלומר פעמיים) התלוננת על זה שמחברים את גורדון וברוס יותר מידי. אז אתה צריך לשמוח שבפרק הזה לא מצאו איזה תירוץ בשבילם להיפגש.
אבל אני מסכים. יותר מידי מאכילים אותנו בכפית לגבי ההתפתחות של ברוס. הקטע הזה שהוא צופה בעניין לגבי הויג'ילנטי היה מוגזם מהבחינה הזאת. יש מקום לעדינות בהעברת מסרים.
ומצד שני גם היה משהו אידיוטי שהציק לי לגבי הסיפור שלו בפרק. בתחילת הפרק הוא נראה די מאושר בקרב חרבות עם אלפרד. ואז עוברים לקטע הבא ומתברר שהוא לא אוכל. מה גרם לו להפסיק לאכול? הרי בטח כבר עברו כמה שבועות מאז שהוריו נרצחו אז זה לא שהוא לא אכל מאז. זה מרגיש כאילו בקטע הראשון איתו היה אמור להיות משהו שגרם לו להפסיק לאכול, אבל לא היה.
אני מאוד אוהב את זה שברוס מעורב בסיפור ואני חושב שכן יכולים לשלב אותו בצורות מעניינות. אבל הם גם לא צריכים לדחוף אותו סתם ובין היתר זה אומר לדעת להשתמש בו מעט או להוריד אותו לחלוטין מפרקים מסוימים כשאין צורך.
&nbsp
כמו שאמרת ניגמה לא היה בפרק הזה. גם אייבי (כביכול) לא נראתה מאז הפרק הראשון. מארוני היה, אבל זה מתקשר ישירות לעלילה של קרב הכנופיות המתקרב. אז לדעתי הם כן לוקחים קצת צעד אחורה לגבי הכנסה מוגזמת של שמות מהקומיקס. וזה כן הכיוון הנכון.
&nbsp
2. אני דווקא אהבתי את הרעיון של הרע השבועי.
ראשית הקטע של לקשור אנשים לבלוני אוויר הוא שילוב יפה בין משהו שהוא גרנדיוזי וקומיקסי למשהו שהוא בעצם אפשרי ומציאותי (לפחות נראה לי, אני לא יודע אם זה באמת אפשרי). זה ברור שהאדם הזה עושה את זה בגלל שהוא רוצה שאנשים יראו איך המושחתים מוענשים, אז זה לא שהוא הורג ככה בלי סיבה.
חוץ מזה החלק העיקרי זה שזה השתלב בתוך הרעיון הכללי של הסדרה של השחיתות בגותאם והכנסת הרעיון של ויג'ילנטים (שזה היה טוב להכניס את הרעיון כבר, פשוט חבל שדחפו את זה חזק מידי עם התגובה של ברוס).
&nbsp
4. אוסוולד התחיל מעולה ורק משתפר. חשבתי שיקח יותר זמן עד שהוא יחזור לעיר, אבל אני שמח שהוא חזר. כל קטע איתו הוא טוב. מעניין מאוד למה הוא בעצם בא לראות את גורדון.
ברור שהוא הולך לנצל את מארוני למטרותיו, אבל אני לא בטוח אם הוא הלך לעבודה במסעדה הזאת בכוונה עם הידע שמארוני נמצא שם. בקטע שבו אוסוולד רואה את מארוני לראשונה שם נראה שהוא מופתע והוא אומר משהו על ניצול הזדמנויות. כאילו נפלה לו הזדמנות והוא ינצל אותה. אבל אולי לא קראתי את הקטע נכון. זה בהחלט הגיוני שהוא כן ידע איזו מסעדה "שייכת" למארוני.
&nbsp
5. הדינמיקה בין בולוק וגורדון מעניינת, אבל אני לא בטוח אם אני קונה אותה לחלוטין. בולוק הוא באופן בולט מושחת. אולי לא יותר משאר השוטרים, אבל הוא כן. הדינמיקה בינהם מרגישה לי לא הגיונית. כאילו אין קירבה וגם אין ריחוק גמור. אולי מה שמפריע לי זה שאף פעם לא ברור לי לחלוטין מה בולוק רוצה לעשות ומה הוא יסכים לעשות.
&nbsp
נקודות נוספות:
*שעה אחרי שצפיתי בפרק פתאום קפץ לי בראש שאני מזהה את השחקן ששיחק את מארוני. עדיין לא קלטתי אז, אבל בדקתי והבנתי.
*הקשר הרומנטי בעבר בין מונטויה וברברה נרמז חזק בפרק הראשון. זה לא היה ברור אז, אבל זה מה שחשדתי. מה שמעניין יותר זה שמשהו קרה בינהם שקשור לשימוש בסמים ושברברה מסתירה את זה מגורדון.
* לגבי הדירה של גורדון - אני מניח שזאת הדירה של ברברה. נרמז בעבר שברברה היא אשת חברה גבוהה. אני מניח שהיא באה ממשפחה מאוד עשירה.

איל51

New member

1. זה שאני לא רוצה שג'ים וברוס יחוו רגע של חברות בכל פרק, לא אומר שאני מרוצה אם מראים את ברוס בלעדיו. לא חייבים להראות אותו (ואת סלינה על הדרך) בכל פרק של גותהאם, אם אין שום סיבה לקשר אותם לעלילה.
אז הפעם הוא לא אכל, ואז הבין שהוא צריך לאכול כדי להתחזק. מה בפרק הבא? הוא לא יסכים להתאמן עם אלפרד כי הוא עוד ילד, ואז פושע אחר יגרום לו להתחיל ללמוד קרב מגע? ואז הוא לא ילך לבית ספר ואז עוד מקרה יגרום לו להבין שהוא צריך ללמוד? אני לא רוצה שיותר מידי ידחפו לנו את העניין הזה של באטמן. הסידרה היא לא על באטמן.
ואם כבר מכניסים את ברוס בכל פרק, לפחות שלא יכניסו תכונות עתידיות של באטמן בכל דבר שהוא עושה או אומר.

.2 נכון שקשירת אנשים לבלון זה משהו מקורי וחדש. אבל קיוויתי שהסידרה תלך למקומות קצת יותר...רעים. מיסמור אנשים לאיזה שלט חוצות גם יכול להגיד: "תראו איזה מושחתים הם", וזה היה נותן מימד אחר לגמרי לסידרה, ולא בטוח שמימד רע.
אבל אני מוכן לקבל את מה שאמרתם על הפושע השבועי.

3. קשה לי להסביר מה ההבדל בין בולוק לשוטרים אחרים אבל אני אנסה - בולוק אומנם מושחת, אבל הוא לא...רע. הוא מושחת כי ככה הוא גדל (בגותהאם?) וככה הסביבה המשטרתית והעירונית עובדת כבר המון שנים. ולכן הוא בעיקר מושחת מכוח האינרציה. לא בטוח שהוא היה ככה אם הוא היה בעיר אחרת.
עצם הציוות של גורדון אליו, מבליט יותר את הצד הרע של בולוק, כי הם 2 ניגודים. אבל זה גם גורם לכל מיני רגעים קטנים בהם בולוק כן מראה שכשהוא רוצה/צריך, הוא כן יודע לעשות את העבודה כמו שצריך.

4. אני חושב שאוסוולד כן תיכנן לעבוד במסעדה הזו בכוונה. אחרת, ברגע שהוא שמע שבמסעדה מלא ואין מקום לעובדים חדשים, למה הוא לא הלך למסעדה אחרת? למה היה לו כל כך חשוב לעבוד דווקא במסעדה ההיא שהוא רצח את אחד העובדים כדי לפנות מקום?
אני לא חושב שהוא הופתע מזה שמרוני היה במסעדה. אני חושב שהוא נהנה לשמוע אותו מדבר, ואולי היה בשוק לרגע כשמרוני פנה אליו. אבל תוך שנייה הוא התעשת והתחיל בתוכנית שלו. אני חושב שזה היה די מתוכנן. הוא יודע שמרוני הוא יריב של פלקונה (ומכאן של פיש, כרגע), ולכן הוא הגיע למקום ששייך לו.

עוד משהו לגבי חיזוי העתיד...

של ברוס. היה את הקטע שבו אלפרד אומר לא שהוא לא בלש וברוס אומר לו שאם הוא ימצא רמז הוא כן יהיה. באטמן ידוע בתור בלש.
ואני מסכים איתך לחלוטין לגבי זה, כמו שכתבתי.
&nbsp
2. ה"לוחם צדק" הזה לא היה אדם חזק במיוחד (כפי שראו כשהוא התמודד עם השוטר המושחת). מיסמור אנשים לשלט דורש כוח, כמו הרבה דברים אחרים. נתנו דרך לאדם חלש להרוג. חוץ מזה שמיסמור לשלט זה משהו שנעשה בעבר. הפרק לא היה מושלם, אבל הוא מקבל 100 על מקוריות בשיטת ההריגה הזאת (אלא אם כן טוענים שהוא גנב את הרעיון של הסרט Up)
&nbsp
3. יש בהחלט דברים מעניינים בקשר לבולוק/גורדון. אבל אני עדיין מרגיש שהדמות של בולוק לא מפותחת מספיק.
כמובן שהבעיה היא שאני מצפה שהיא תהיה מתופתחת מספיק כבר בפרק 3 וזה לחלוטין לא ריאליסטי. סדרות טובות לדעתי מפתחות דמויות עם הזמן. כלומר זה סתם בעיה שלי ואני צריך ללכת לפינה ולהתבייש בעצמי.
&nbsp
4. תלך לנקודת זמן 23:47 בפרק - הוא נראה ממש מופתע בפעם הראשונה שהוא קולא את מארוני שם, אבל כמו שאמרתי, אולי אני פשוט קורא את ההבעה שלו לא נכון.

אני לא מסכים עם חלק

אני אוהב את איך שמאכילים אותנו בכפית מהסיבה הפשוטה שאני עדיין (ולכל אורך הסדרה כנראה אמשיך) מרגיש כאילו כל דבר מתקשר לעתיד. כאילו אני מחכה כל רגע שימשיכו להראות לנו את הדברים הקטנים האלה מהעתיד. אז אני אוהב לראות את ברוס הצעיר צופה בלוחם צדק (ניק, אתה צריך ללמוד, אנחנו בישראל ויש להגיד לוחם צדק) והופך לאט להיות באטמן. ד"א, אני עדיין לא אוהב את אלפרד. זה פשוט לא אותו אלפרד שאני מכיר ואוהב.
אני כן רוצה שיזכירו לי כל שניה מי הדמויות הולכים להיות, ככה אני ארגיש יותר שהסדרה הזו היא מעולם באטמן וזה הכי קרוב שיש לסדרת טלוויזיה על באטמן (ולא סרטים גרועים ובזויים שהלוואי ויכשלו). אבל אני מסכים שצריך לדעת לעשות את זה בצורה יותר אלגנטית ולא כמו שעושים עם ניגמה.
הרע השבועי היה מאוד יצירתי. ממתי ראית בסדרת טלוויזיה מישהו שהורג אנשים ע"י קשירתם לבלון הליון? אף פעם! לכן זה מיוחד.
מסכים איתך שרובין טיילור מצוין בתור הפינגווין וממש מעניין לראות אותו מתפתח להיות הקינגפין ששולט בכולם. ומסכים שבולוק וגורדון נהדרים יחד ומשתפרים ומצחיקים ואחד החלקים הכי טובים בסדרה. אבל בן מקנזי צריך פחות להתאמץ עם הפרצופים שלו, שינסה לתת מבטים יותר מעודנים ולא קיצוניים. ומצחיק אבל גם אני חשבתי בפרק הזה איך גורדון יכול להרשות לעצמו דירה שכזו. אז אנחנו לא לגמרי חושבים אחרת.

איש העטלף זה כינוי...

שם נרדף לבאטמן, אבל ידעתי שתעקוץ חזרה

מסכים איתי בקשר לגות'הם?

למעלה