Gotham פרק 3
אומנם היו לו רק 2 מתחרים, אבל זה בקלות הפרק הכי חלש עד עכשיו. מותר שיהיו נפילות, אני רק מקווה שהן לא יהיו רבות מידי.
1. אני לא אוהב את ההאכלה בכפית הזו לגביי ברוס. די, הבנו - הוא הולך להיות באטמן. אי אפשר לא לדעת את זה. אבל זה יקרה עוד הרבההה שנים. לא צריך להכניס לנו בכללללל סצינה שלו איזה משהו מבאטמן העתידי. איזו תכונה שהוא מגלה בעצמו עכשיו, איזו שליחות להציל את גותהאם כבר בגיל 12. הם כאילו מזרזים את ההתבגרות שלו, וזה רק פוגע בסידרה. לא הייתה שום סיבה להכניס את ברוס (ואלפרד) בפרק הזה, לא היה להם שום קשר לעלילה. אבל בכל זאת היו חייבים לציין את זה שהוא רוצה להיות בלש, ושהוא רוצה להיות "לוחם צדק" (או איך שלא מתרגמים vigilante) כדי להציל את גותהאם, ואיך שהשדרנית אמרה שצריך עוד אנשים כמו "איש הבלונים" אז ברוס הפסיק את שביתת הרעב שלו וחזר לאכול. די.
האמת שהעניין הזה של להזכיר כל רגע לאן הדמות הולכת להתפתח תופס לא רק לגביי ברוס, אלא לגביי....כולם. סלינה כל שנייה מתנהגת כמו מישהי שתהיה קאטוומן, אד ניגמה (שלא היה בפרק, מזל) חייב לשאול שאלות ב-כ-ל משפט שהוא אומר. הם צריכים לצאת מנקודת הנחה שהצופים שלהם מתחלקים ל-2 סוגים: הרוב - אלה שיודעים מי הדמויות ומי הן יהיו בעוד כמה שנים - ואז לא צריך להזכיר להם את זה בכל שנייה. והחלק המועט - שלא מכיר את העולם של באטמן בכלל - ולהם עדיף לתת את המנה של ההיכרות לאט לאט. אם הייתם/אתם שייכים לסוג השני של האנשים, איך הייתם רוצים לגלות שאד ניגמה יהיה נבל מוזר שלובש ירוק עם סימני שאלה? בצורה איטית ומחושבת, או שכל רגע הוא שואל שאלות מטומטמות?
2. הפריק אוף דה וויק, סליחה, הרע של הפרק היה...חלש. הוא קושר אנשים מושחתים לבלונים? באמת? זה יותר מידי קומיקסי וקצת יותר מידי ילדותי. היו יכולים לגרום לו להרוג אותם בדרך קצת פחות מגוחכת. אולי קצת יותר אלימה ותיאטרלית (בצורה טובה) מאשר להעיף אותם באוויר.
3. אבל היו כמה דברים חיוביים בפרק. לדוגמא: העובדה שהמשיכו את קו העלילה מהפרק הקודם, ולא היה ניתוק מוחלט. אז נכון, עשו את זה בצורה לא טובה, אבל אהבתי שהייתה התייחסות לאירועי הפרק הקודם, ושתושבי העיר כן ממורמרים על עניין חטיפת הילדים ועל ההחלטה של ראש העיר לשלוח אותם צפונה. דברים לא נעלמים אחרי פרק אחד, וזה טוב.
4. עוד משהו טוב שקרה בפרק? אוסוולד. אני כבר צריך להתרגל, אבל אני שוב אציין את זה: רובין לורד טיילור מעולה בתור הפינגווין. הכל אצלו מצוין - הדיבור, ההליכה, הכבוד המדומה למרוני. ובכלל, מרוני (באטיסטה מדקסטר) ציין שהם די דומים כי שניהם התחילו מאפס, הוא רק לא הבין שגם אוסוולד יודע את זה. ולפי המבטים וההתנהגות של אוסוולד, הוא מתכנן "לרכב" על מרוני כל הדרך למעלה. הרי זה ברור שהוא חיפש את העבודה במסעדה הזו ספציפית, בגלל שמרוני הוא לקוח קבוע שם (או אפילו הבעלים של המקום). הוא תיכנן לפגוש אותו, והוא תיכנן למצוא חן בעיניו. מרוני הוא הדרך שלו למעלה, הוא הכלי שלו לנקמה בפלקונה ובפיש.
אוסוולד אפילו יודע איך לרצוח אנשים. הוא לוקח את נקודת המוצא שלו שהיא חולשה ופתטיות, והוא מנצל אותה לטובתו. ברור שככל שהוא יתקדם התרגיל הזה כבר לא יעבוד.
הוא בקלות הדמות הכי טובה בסידרה עד עכשיו. השאלה היא רק כמה הולכים להתמקד בו בהמשך הסידרה. האם הוא יבנה את עצמו לאט לאט, על פני מספר עונות, ואז לקראת סוף הסידרה הוא יהיה הפינגווין המוכר של באטמן. או שהסיפור שלו ייגמר די מהר, בעיקר בגלל ששהוא יימאס מרוב התמקדות.
5. בולוק וגורדון. הם משתפרים. בולוק מתחיל לעכל את הבחור החדש והמציק שלידו, וגורדון לומד לבחור את הקרבות שלו. הוא לא נלחם בכל שוטר, והוא מעלים עין מכל מיני שטויות שבולוק עושה כי הוא יודע שהוא לא יכול להילחם בכל שוטר. היחסים בינהם הולכים ומשתפרים גם בעקיצות ההדדיות, וגם בוויכוחים.
צריך עוד סצינות כמו זאת שבולוק חוטף בה מכות, או זו בה הוא "מוצא" את החשוד דרך זונות והרבצה לסרסור מזדמן. לא צריך שהסידרה תהפוך להיות קומדיה, אבל היא כן צריכה להכניס קצת קלילות מובנית. אפילה, רצח, שחיתות וכל זה זה חשוב. אבל לפחות ברגעים הקטנים בין הדמויות, שלא הכל יהיה כבד.
בקטנה -
- דמויות חדשות מהעולם של באטמן שהוצגו בפרק הזה: מרוני.
- סלינה רואה בחושך. ברור.
- ברברה ומונטויה היו ביחד פעם. וואו...כמה שזה מעניין.
- תזכירו לי במה ברברה עובדת? כי זאת אחלה דירה בשביל בלש...
- מה הסיפור עם ארקהאם?