בואו לאכול איתי פרק 4X01 - דרום
לראשונה שמעתי על התוכנית הזאת רק אתמול ואחיינית שלי דחפה אותי בכוח לצפות בפרק כי היא חשבה שאני אוהב את זה.

אני כבר שיתפתי את מחשבותי איתה בוואטסאפ אז אני פשוט אעתיק משם הנה:

זה הפרק בדרום עם זוג הומואים בקיבוץ, זוג מירוחם, וזוג חנונים מבאר שבע.

אוקי ראיתי את הפרק ויש לי המון מחשבות שאני יכול לשתף.
אבל קודם כל אני אבהיר שאומנם אני אמשיך לפרק הבא, אבל סיכוי קטן מאוד שאני אמשיך מעבר לזה.
משום מה חשבתי שזה פרקים של חצי שעה. שלוש ארוחות, עשר דקות לארוחה ומספיק לא? אז בהתחלה הופתעתי לגלות שהפרק הוא 52 דקות והיה נראה לי ארוך מידי. אבל אז עבר חצי פרק והם עדיין היו בזוג הראשון והבנתי שזה הולך להמשך לעוד פרק. 100 דקות בשביל 3 זוגות זה מוגזם. זה גם מרגיש מנופח מאוד. בקלות היה אפשר לצמצם את זה ל30 דקות, או לפחות ל45.
הקריינות הייתה מצחיקה, אבל גם עחתה על העצבים, אחרי כל משפט שנאמר על ידי האנשים יש גם משפט של הקריינות, חלק מהבדיחות מצחיקות, אבל הרוב כבר לא. ותכלס הרבה יותר מצחיק ומעניין מה שהאנשים עצמם בעצם אומרים.
בעיקרון זה ממש מצחיק. אבל לא שווה לי לבזבז על זה כל כך הרבה זמן.
וזאת הבעיה הגדולה שלי עם רוב הריאליטי הישראלי - עושים אותו פשוט ארוך מידי. למשל מה שבהשרדות האמריקאי דוחסים לתוך 45 דקות בשבוע, בארץ מורחים על איזה 3 שעות שבועיות (וזה בלי פרסומות)

האישה מירוחם נוראית. איך שהיא עושה סטריאוטיפים על הומואים ואשכנזים. ברמה ממש מגעילה. אין לי בעיה עם צחוקים על אשכנזים, אבל היא קובעת כביכול עובדות על אשכנזים ואז מתברר שהיא בכלל לא מכירה ממש אשכנזים.
הבעל שלה יותר טוב. לפחות הוא לא כל כך מגעיל אל אנשים שונים ממנו. הוא היה מטופש מאוד בחיקויי הומואים שלו אחרי הארוחה הראשונה, אבל הוא גם מאוד מאוד זרם איתם. כלומר לחלוטין קיבל את הפלרטוטים שלהם ופלרטט חזרה. זה היה ממש מצחיק. אבל גם החיקויי חנונים שלו היו הזויים כאילו הוא לא ראה חנון חוץ מבסדרה אמריקאית משנות ה90. עצוב לי על הילדים שלו.
ההומואים חמודים. קצת מעצבנים, אבל לא נורא. אבל הם עשו רושם אדיוטים עם הארוחה שלהם. למשל הם כמעט לא מתבלים. והם מודים שאנשים לא אוהבים את זה, אבל בכל זאת הם עושים ככה. אבל הם אמורים לרצות לנצח בתחרות, אז למה לעשות דווקא? המשחקי חברה שלהם היו טובים. וזה שהם התלהבו מאבי (הבחור מירוחם) היה מצחיק.
החנונים מבאר שבע גם חמודים. אני לא יכול שלא לרחם על הבחור שסופג כל סוג של עלבון מהבחורה מירוחם. הבחורה חמודה ואהבתי את זה שהיא אמרה שבדוק שלה כבר לא אכפת לאנשים מעדות. כי זה גם היה ירידה חזקה מהצד על האישה מירוחם וזה שהיא מבוגרת יותר.
נראה לי שהם גם יפשלו קצת עם הארוחה כי הם עושים ארוחה לא בשרית ולא נראה לי שאף אחד יתלהב מהטוריטוס הדקים ובמיוחד מזה שצריך לעשות מנת דגים בעצמך. זה נראה לי מנה בשביל אנשים שאתה מראש יודע שאוהבים דברים כאלו.