דיון...

fliperit

New member
דיון...

אם היו מציעים לכם עבודה בתור מדריך זוטר בחווה שיש לכם בעיה עם הדרך שהם מטפלים בסוסים..והייתם יודעים שלא תוכלו לשנות את היחס לסוסים בתקופת עבודתכם שם..הייתם הולכים לעבוד שם? או נמנעים מעבודה בחווה שיש לכם בעיה מוסרית איתה? אני החלטתי לקבל את העבודה, כי אמנם את היחס של שאר הצוות, ואת היחס הכללי אליהם אני לא אוכל לנות, אבל בזמן שאני אהיה שם אני אוכל לחנך את הילדים בחווה, ואני בעצמי אתנהג לסוסים כמו שצריך...

popi199

New member
לא

לא הייתי הולכת לעבוד בחווה שמתייחסת לסוסים או לתלמידים בצורה שלא מקובלת עליי. זה בעיני תלוי בבן אדם, יש אנשים שיכולים להתנתק מהמקום עבודה, אני בן אדם שתמיד נעשה יותר מדי מעורב. אז לא הייתי מסוגלת לעבוד בכזה מקום.

PinkHorse

New member
לא

העובדה שאת מצטרפת כ"חלק" מהחווה הזו כבר די שובר את העמדה שלך. אפשר גם לנסות להשקיע וללמד את הדרך הנכונה לטפל בסוסים בחוות שיש בהן תקווה.. אני דוברת מנסיון, לא כמדריכה אבל כמישהי שניסתה להכניס איזה משהו לחווה מסוימת וההנלה פשוט המשיכה לנהוג בצורה מגעילה אז לא הסתדר... הרוב תלוי בהנהלה..

fliperit

New member
אני לא מצטרפת כחלק מהחווה

אניממשיכה לרכב בחווה אחרת, והוכת לעבוד שם לחודש- חודש וחצי

אני מאמינה בשינוי מבפנים

אבל את מציינת בהודעתך "והייתם יודעים שלא תוכלו לשנות את היחס לסוסים בתקופת עבודתכם שם"... אם זה המצב, אני לא הייתי נכנסת לזה. אני חושבת שלעבוד עם זה זה במידת מה לשתף פעולה עם צורת העבודה. ואני גם לא אוהבת להיות בסביבת עבודה מזלזלת ובוודאי לא כזו שאני תופסת אותה כבלתי מוסרית או בלתי מקצועית.

fliperit

New member
לשתף פעולה?

לא נראה לי. בחווה יודעים שאני לא מסכימהעם היחס לסוסים. כשרכבתי שם היו לנו על זה שיחות ארוכות ארוכות שלא שינו כלום. פעם בחודש בערך היינו יושבים כל הרוכבים המתקדמים, ומעלים נושאים שאחנו רוצים לדבר עליהם, ואז פונים לשיחה עם בעל החווה והמדריכה הראשית. זה לא שינה הרבה...חוץ מהעובדה שהם ידעו שאנחנו לא מסכימים עם היחס לסוסים. בהמשך כולם עזבו את החווה. לפני שסבועיים הם התקשרו להציע לי להגדריך בקייטנות שלהם. זה קרוב לבית, זה כסף טוב, וזה נסיון בהדרכה, אז הלכתי על זה- למרות שאני חושבת שהסוסים שם מסכנים. בכל מקרה הם היו מוצאים י שידריך, והסוסים היו עובדים וקרעים את התחת...אז אני חושבת שיהיה יותר טוב אם אני אהיה שם, ולפחות היחס שלי לסוסים יהיה טוב..ואני אוכל להנחיל קצת ערכי טיפול בסוסים לתלמידים הצעירים שלהם

אמממ

אם העניין היה רק אם לעבוד שם הייתי אומרת לא. אבל את מזכירה גם את העניין שתלמדי את התלמידים איך באמת צריך להתנהג עם ססוים כך שבעצם מה שאני רואה זה שיש שני צדדים שאותם צריך לקחת בחשבון. את ההנהלה ואת צוות החווה אי אפשר לשנות לפי מה שאת כותבת. אבל אם התלמידים יבינו איך באמת צריך להתנהג לסוסים אז הם יכולים ללמוד וזה ימנע שלפחות חלק מהם יגדלו עם ידע מוטעה וכשיבואו לחוות אחרות הם יתנהגו לא כמו שצריך אל הסוסים. וזה יתרון. החיסרון הוא- והוא חיסרון מאוד גדול- שאיך אפשר לעבוד בחווה שבה יחס הצוות לסוסים לא בסדר יוצר בעיה גדולה. ומילא, אם היה אפשר לדבר ולהסביר לאותם בני אדם שיש טעות או שמשהו לא בסדר ביחס שלהם לסוסים והם אולי היו מקשיבים זה היה יכול לעזור. אבל כתבת שאי אפשר לשנות את היחס וזה מגדיל את החיסרון. כך שבחווה יש יותר חסרונות אבל כן הייתי הולכת לשם בגל שאני אוכל לעודד ולתמוך בסוסים כך שהם ידעו שיש מישהו שכן מוכן לעזור בהם ולהתנהג אליהם כראוי. הייתי גם מלמדת את התלמידים לא רק רכיבה אלא גם איך להתנהג לסוסים כמו שצריך ואיך לתת להם יחס הולם. כי אולי אי אפשר ממש לשפר, אבל אפשר למנוע שמצב כזה לא יקרה בעתיד.

אמנם הגבתי בר"צ

אבל פה הדיון עשיר יותר, אז אני מדביקה את זה גם פה
א. עד כמה אני זקוקה לכסף/ניסיון. ב. עד כמה אני מסוגלת להתמודד עם המצב בלי להקלע לעימותים בעלי השלכות לא נעימות. מצד אחד - בכל תחום קשה למצוא עבודה ללא ניסיון, ולא כולנו נולדנו להורים סטייל רוטשילד. כמובן שגם הקורס עצמו עלה לא מעט - לפעמים צריך להחזיר להורים או לפחות להראות הצדקה להשקעה הזו. מצד שני - בשיבל לעבוד במקום כזה צריך לפתח עור של פיל, כי הרי אף אחד מאיתנו הוא לא סופרמן, אז השאלה היא עד כמה אני מסוגלת להבליג ולהתעלם מבלי להגיע למצב שזה יאכל אותי מבפנים - או שאני אתפרץ, מה שיוביל למצב לא כל כך רצוי כי המצב בחווה הוא מצב נתון ובתור מדריכה זוטרה ההשפעה,לדעתי, נמוכה מדיי בשביל לשנות ולהפוך את המצב המוסרי בחווה.

למעלה