דיון!!

dearanita

New member
אני לא רב איתך על תמונה

אני רק ניסיתי להסביר שכל סוס יכול להיות שרירי תלוי במידת ובאיכות העבודה איתו וגם סוס קווטר שלא עובדים איתו בצורה נכונה לא יפתח שרירים ולא דיברתי על התמונה אלא הערתי את זה כהערה...

התגובה שלי...

לגבי הקווטר - הסוס הכי ורסטילי בעולם - הוא גבוהה ומתאים לדרסז, הוא גבוהה ומתאים לקפיצות, הוא מהיר ומתאים למירוצים ונמוך ומתאים לריינינג וקאטינג- בקצור סוס הקווטר מתאים להכל כי הוא בעצם נוצר ממספר גזעים ואינו טהור גזע במלא מובן המילה

zohark

New member
בקשר לקווטר ואינגליש...

אוקי אי אפשר להגיע עם זה לרמות גבוהות, למה? אז ככה, הקווטרים ממש לא גמישים, ולא משנה הגובה, הם פשוט לא אתלטים. המבנה שלהם הוא סיבה נוספת לחוסר התאמתם לרכיבה אנגלית. הם בד"כ סוסים נמוכים ורחבים, והתנועה שלהם "כבדה" מאוד.האחוריים שלהם גדולים וגבוההים מאוד יחסית לכתפיים ולחלק הקדמי של הסוס, בשונה ומסוסי קפיצות ודרסז'. אמממ אני בטוח שיש עוד מליון סיבות ששחכתי, אבל אין זה מקרה שסוסי הקווטר אינם נראים ברמות הגבוהות של הדרסז' ושל הקפיצות.

נכון מאוד... גם הקווטרים....

לא מספיק מהירים למרוצים.. ולקפיצות הם לא מתאימים לגבהים גבוהים כי יש להם תחת גדול וקשה להם להכניס את הרגליים האחוריות מאחורי התחת שלהם... הם מתאימים בעיקר לווסטרן כי הם רחבים והם שריריים ויש להם את המבנה הדרוש לסגנון הזה והם באמת לא אתלטיים כמו סוסי קפיצות כמו( הנובר, וורמבלד, טורוברד(שזה למרוצים וקפיצות ועוד...)..

ולמרות זאת סקוטר עדיין מותק!../images/Emo99.gif

אם אני לא טועה והוא באמת קווטר.... אממ לפי מה שאני זוכרת אז הוא חצי קווטר...

אם לא הבנתם....

דרך אגב גם את ההודעה הזאת רותי שדמות כתבה...... אז מדובר בזה שסוסי קווטר יכולים להיות שונים זה מזה בגובה וכאלה!! אני כבר ראיתי קווטר נמוך פחד לעומת קווטר שיחסית לשאר הסוסים שרכבתי עליהם היה גבוהה! וגמישות של סוס נקבעת לפי התרגילים שעושים איתו!! אם תעבדו על תרגילי גמישות-תקבלו סוס גמיש! תלכו עם הסוס כמו סרגל-תקבלו סוס לא גמיש! ו.... הלוו..... אוליי במקום להתווכח עם אנשי מקצוע תלמדו מהם?!

zohark

New member
כנסי..

את לא מבינה שהמבנה של הקווטר לא מתאים לאינגליש בלי קשר לגובה? קפיצות זה לא רק גובה, חוץ מזה שלא כל סוס יכול להגיע לאותה הגמישות של סוסי אינגליש (האנובר, אולדנבורג ועוד גזעים רבים שאני חושב שהזכרנו מספיק לא?) כמו שסוסי אינגליש לא מתאימים לווסטרן גם אם הם נמוכים ורחבים יחסית לשאר הגזע, ככה סוסי הקווטר לא מתאימים לאינגליש גם אם הם גבוהים וקלילים יחסית, אותו דבר בקשר לתנועה של הסוס, התנועה של סוס בקאנטר כמעט לא ניתנת לשינוי ובטרוט היא ניתנת אך לא שינוי גדול במיוחד, (אל תגידי לי שזה לא נכון כי דניאלךה גרוס אמרה את זה באחת ההרצאות שלה) ככה שהתנועה של הקווטר כבדה ולא מתאימה לאינגליש והתנועה של סוסי האינגליש קלילה , הסוס מחזיק את צווארו בטבעיות ולכן הוא לא מתאים לווסטרן (שבו הסוס אמור ללכת עם הצוואר למטה ללא כינוס)...קיצר הבנת כבר למה יש סיבה לזה שבענפי הווסטרן השונים תמצאי קווטרים, ובענפי האינגליש תמצאי וורמבלדים למיניהם, האנוברים, טורברדים ועוד עשרות גזעים של סוסים... לכל דבר יש סיבה!

i love rama

New member
לא אמרתי שהקווטר מתאים לאינגליש....

רק הבאתי כתבה על הקווטר ומחוץ מזה יש סוסי קווטר באינגליש אם אני ימצא אני יביא תמונה.... סבבה???

dearanita

New member
זוהר צודק ויש עוד מספר סיבות

לכך שהקווטר לא מתאים לדרסז'. בדרסז' אנו מחפשים סוס גמיש עם מידת השהייה רבה בצעדיו שייתנו חזות קלילה ו"מרחפת" לעומת זאת בווסטרן מחפשים סוס עם צעד שטוח ככל הניתן... בהרצאה האחרונה שלי אצל דניאלה היא הראתה לנו קלטת וידאו ובה רואים סוס דרסז' לעומת סוס ווסטרן ואפשר להבחין בהבדל ע-נ-ק-י

בארה"ב וכדומה יש מקצה בשם

HUNTER מסלול מכשולים הנשפט על פי ישיבת הרוכב, תנועת הסוס(איטית!!!!!)טכניקת קפיצה של שניהם והפלות/סירובים... לפי מה שחברות שלי מחו"ל הסבירו לי אז הסוס האידאלי לזה זה הטורובריד אבל גם מאוד מאוד נפוץ לראות שם קווטרים... אבל במקצה JUMPERS בקושי רואים שם קווטרים, לפי דעתי עדיף שהם ישארו עם הווסטרן בו הם טובים..

dearanita

New member
אפשר לראות את הקווטר בתחרויות

דרסז' וקפיצות אך ברמות הנמוכות. בארהב פותח עכשיו גזע חדש - האזטקה - שילוב בין קווטר לאנדלוס. יש להם את האופי הנוח של הקווטר וקצת מהתנועה הקלילה של האנדלוס ולכן הם יותר טובים לדרסז'...

dearanita

New member
הסוסים הטובים ביותר לרכיבת הדרסז'

הנובר, טרקהיינר, אולדנבורג, ווסטלפיאן, דאצ' וורמבלאד, שוודיש וורבלאד כל אלו בעיקר אך יש גם את האנגלו ארב, דניש וורמבלאד וכיוצא בזאת...

האנדלוסים טובים.. אבל הגזעים ש....

נועם כתב למעלה יותר טובים בתחום הזה מהאנדלוסים.. כי האנדלוסים יש להם כתפיים שלא מאפשרות להם לפתוח את הצעד ולכן הם מתאים יותר לדרסז קלאסי שם הכל נעשה בכינוס ואין הארכת צעד.... נועם

למעלה