דיון...

דיון...

מה דעתכם על מצבה של התנועה כיום?... (ואולי בבקשה תתיחסו להודעה שלי בעמוד 3 עם הפרצוף הזה-
?!) מצפה לתגובות...

ה מ ש י ח

New member
אממממממממ...

אם תרצי אני יכולה לתת לך דיון על התנועה שלי, רק שזה לא ממש יעזור לך.. אני בנוער העובד והלומד...

בקשר לתנועה ובכלל..

שלום, אני סליפווקר, ואני חדשה. רציתי להביע את דעתי בקשר לתנועה. התנועה, במבט כללי מדרדרת. פעם כל המדריכים היו טליתות, שמירת נגיעה וכו´- בטוח, הנוער יצא איכותי יותר, ובכלליות- נראה טוב. היום לא. האומנם? זו לא אשמת התנועה. התנועה מעמידה את עצמה במקביל להלך הדעות וההישתנות בעולם. החברה הדתית התקלקלה. זה כן. התנועה? לא. מזתומרת? אם הנוער התקלקל, והישיבות התיכוניות הן לא בדיוק המקום האידיאלי שבן- תורה רוצה למצות את עצמו, אז התנועה לא אשמה. התנועה לא יכולה לעמוד כנגד הזרם (השלילי?) של מה שקורה בציבור הדתי. לצערנו- יש יותר נטיה של חילון מאשר של התחרדות או חזרה בתשובה. בנ"ע עושה את המאמצים שלדעתה נראים הכי נכונים- בכל הסמינריונים שהייתי (והייתי בע"ה בהרבה) היו ויכוחים ודיונים על זה. בנ"ע עושה כמיטב יכולתה, והיא מצליחה לפעמים. עובדה- ב"ה הדור הזה- דור שומר מצוות. בקיצור- השינוי צריך לבוא מתוך החברה הדתית בכללותה, ולא רק מתוך בנ"ע..

למעלה