דיון.

sapironet22

New member
דיון.

אוקיי פעם ראשונה בפורום הזה.אבל יש לי שאלה שמעניינת אותי.. ההורים שלי גרושים..ואני לא מרגישה שאבא שלי ממש נוכח בחיי. אני יודעת שזה משפיע עליי הרבה יותר ממה שאני חושבת. האם יש קשר לחוסר נשיות? או לאי רצון לטפח את עצמך? על זה שאם ההורים גרושים..והאבא לא מממש נוכח בחיים שלי..איך זה משפיע מכל מיני בחינות.. פעם מישהי אמרה משהו, וזה מעניין אותי. פעם מישהי כאן אמרה שהיעדר אבא בחיי הילדה יכול לגרום לזה שהבת לא תרגיש נשית משהו כזה..ואני חשובת על זה אולי מוגנת? כי אין דמות גברית וסמכותית בבית... איפה אני יכולה לקרוא על זה מאמרים והכל? זה מעניין אותי. תודה.

פלגיה

New member
שאלה מעניינת

ואותה צריך לפרק לשני חלקים: 1. האם את מרגישה שמשהו מפריע לך בחיי היומיום? 2. האם את מתעניינת באופן כללי, כדי לראות מה בחייך מושפע מהסיטואציה שבה גדלת? לקריאת מאמרים אפשר לחפש כאן: http://www.avot.co.il/frontpage.aspx?cat_id=17 אבל כדאי להבין שאם יש בעיות אמיתיות בתפקוד יומיומי - כדאי ללכת לייעוץ מקצועי, ואם העניין הוא כללי המציאות היא מאוד מורכבת ובדרך כלל לכת תופעה יש הרבה יותר מגורם אחד שמשפיע עליה. בין כך ובין כך - תמיד יש מקום שבו אדם יכול לקום ולבחור איך לחיות את חייו, ואיך לשנות אותם לטובה למרות נקודת פתיחה כזאת או אחרת.

רבקה6

New member
על כל אחד זה משפיע אחרת.

ההורים שלי התגרשו כשהייתי בת 11+. אבא שלי גם ככה לא ממש היה נוכח בבית (איש צבא ואחכ משרד הביטחון) תקופות ארוכות. כשהם התגרשו הוא ניסה להיות יותר מעורב. התוצאה היתה התנגשות בין ההורים שלא ממש השפיעה עלינו לטובה-עד שהם התאפסו. אנחנו ידענו כבר מינקות שאמא כאן...ןאבא יגיע מתי שהוא כף שעליו אי אפשר ממש לסמוך בכל מה שקשור בטיולי בי"ס...נסיעות...וכו. לא זוכרת אפילו שכעסנו. קיבלנו את זה ככה-כעובדת חיים. איך זה השפיע? ללאוה-אין לי שמץ. אני מעולם הייתי תום-בוי (כזו שמטפסת עד צמרת העץ כי שם התותים הכי טעימים...נוהגת בטרקטור עם צינורות השקיה כבר בגיל 11...) אחותי שקטנה ממני בשלוש שנים היא ליידי אמיתית. עובדת אמנם כמו חמור כדי להתפרנס-אבל בחיים! לא תתפסי אותה לא מסרקת או בלי איפור (עדין אבל קיים) או עם קפקפי טבע נאות...אני לעומת זאת התפשרתי על נעל שטוחה בחתונה-הבחירה הטבעית היתה קפקפי טבע נאות... אז כנראה שמה ששמעת אינו חד משמעי... ר/

אני מניחה שעצם זה שהורייך התגרשו ואת

רחוקה מאבא שלך - יש על זה השפעה עלייך ועל החיים שלך. אני לא יודעת מבחינת נשיות וטיפוח, אנני מכירה מחקרים על ילדים להורים גרושים וממעט החברות שיש לי שהוריהם התגרשו והקשר עם האב היה רופף - לא ראיתי מגמת אי טיפוח וחוסר נשיות. דמות סמכותית - יכולה להיות גם אמא, סמכות הורית אין רק לאבות במשפחה.

LiL27

New member
מפנה אותך לפורום מקסים "ילדים להורים פרודים"

שם מצאתי כתף תומכת ומענות לכל השאלות והתשובות מאנשים שקצת יותר מבינים מכל בני נוער אחרים.

למעלה