דיון

beatman

Member
המדינה נקראת ישראל

על שמו של יעקב אבינו וכך בן גוריון קרא לה. המדינה שייכת לעם היהודי,אנחנו נקראים יהודים כי רק יהודה נשארה בארץ וכל שאר השבטים גלו והתבוללו. שוב,לאום לא שייך למדינה! יש הרבה מקומות שלאום אחד יושב במספר מדינות. כמו ערבים לדוגמא.

SupermanZW

Well-known member
שוב טעית

הערבים הם מוצא אתני, המוצא האתני הערבי כולל 21 לאומים שונים ו27 עמים שונים. לאום נגזר ממדינת לאום, ומשום שקיימת הגירה קורים מצבים שאנשים בני לאום זהה מתגוררים במדינות שונות. המדינה נקראת ישראל כי כך הוחלט לקרוא לה ולא על שם אף אחד, היו גם רעיונות אחרים (ביניהם יהודה, פלסטינה, ציון, וכו'). היהודים אינם עם אלא אנשים בני אותה דת, היהודים משתייכים לעמים רבים, לא קיימים כמעט עמים שלא כוללים בתוכם יהודים. אנחנו נקראים יהודים משום שהדת היהודית החלה את קיומה בממלכת יהודה, כך שהדת נקראה על שם הממלכה, אך יש לזכור כי לא כל תושבי הממלכה קיבלו על עצמם את הדת היהודית.

beatman

Member
רגע,ובמה האמינו לפני הדת היהודית

בממלכת יהודה וישראל ??

SupermanZW

Well-known member
הם היו פאגאנים (עובדי אלילים)

ויותר מכך, אפילו במיתולוגיה היהודית (דהיינו התנ"ך) נכתב על היותם פאגאנים לפני שקיבלו על עצמם את הדת היהודית, כך שלא משנה על מה תתבסס, תיאלץ להכיר בעובדה שבמקור היו תושבי הממלכות יהודה וישראל פאגאנים.

beatman

Member
העם חטא בזה הרבה.

אבל הם בכל זאת בני ישראל = בני יעקב = יהודים ושום דבר לא ישנה את זה.

Janem

New member
אז תסביר לי את זה.

אם היהודים הם לא עם. איך זה ששונאים אותם בכל מקום בעולם על זה שהם יהודים? יוצא כאילו ששונאים אותם רק על הדת שלהם? אם זה ככה אז למה העמים שבתוכם היהודים חיים לא מכירים בהם כחלק מהעם שלהם? ואתאיסטים שאינם שייכים לדת נחשבים לחלק מהעם? סימן שהיהודים הגיעו ממקום מסוים בו הם היו עם, אומנם זה נכון שהיום זה לא ברור מי היה יהודי במקור ומי התגייר, אבל אם הגענו עד הלום ובחיים לא נמצא את התשובה לזה אז למה לרדת על עצמנו? אם נחיה פה עוד 2000 שנה ונוליד פה ילדים נתגבש כעם. אל תשכח שכל עם התחיל מקבוצה של אנשים שחיו כשבטים ביחד וכעבור זמן מה הם פיתחו לעצמם ניב וקיבלו על עצמם דת מונותאיסטית. לנו יש את הדת והשפה העתיקים בעולם ואנחנו משתקמים משנים של גולה שהרסה אותנו, ובכך הטרגדיה האמיתית שלנו. יהודים הם עם, חבל שהם מבינים את זה בשנייה שאחרי כמעט הצליחו להשמיד אותם... ולזמן קצר.

SupermanZW

Well-known member
הסבר

קודם כל לא שונאים יהודים בכל מקום בעולם, וחוץ מזה שנאה על רקע דתי אינה מופנית רק כלפי יהודים, אלא גם כלפי בני דתות אחרות. הנאצים פיתחו תיאוריה הקרויה "ניאו-דרוויניזם" ובה נטען כי היהודים הם גזע, שונאי יהודים אימצו את ההגדרה ולכן ראו ביהודים גזע, הם הגדירו כיהודים כל מי שעמד בקריטריונים הגזעיים שאפיינו יהודים לדעתם. רוב העמים שבתוכם חיים יהודים מכירים ביהודים כחלק מעמם, רק שונאי היהודים מגדירים אותם כנפרדים. לא יתכן שהיהודים היו פעם עם אחד, כי קיימים יהודים מכל הגזעים וכמעט מכל העמים, אין ליהודים מאפיינים עממיים משותפים. הדת היהודית אינה העתיקה בעולם והשפה העברית אינה העתיקה בעולם, אלו סתם שטויות שסיפרו לך.

Janem

New member
אבל... :)

השפה העברית היא השפה שלנו... את זה אתה לא מכחיש. וגם דת שנשתמרה 2000 שנה, זה עוד מאפיין שמאחד את כל יהודי העולם. ולמה לא ייתכן שהיהודים היו פעם עם אחד...? כל האנושות הייתה פעם עם אחד, פשוט מזג האוויר השפיע עליהם ושינה אותם. היהודים נדדו והשתנו, עבר הרבה זמן. הדת היא הוכחה לכך שהיינו עם אחד כי היהדות בניגוד לנצרות היא לא דת ששאפה להתפשט, לכן זה לא ייתכן שעמים אחרים בכל קצוות תבל התגיירו, כמו שעמים אחרים קיבלו על עצמם את הנצרות. השאלה שבאמת מפחידה אותי וגרמה לי לחשוב... עד כמה נישואי תערובת לאורך הדורות השפיעו על השינוי של היהודים.

Vrock

New member
..אין לך מה להתווכח איתו.

הבן-אדם פיתח עמדה כל כך חזקה, ששום טיעון לא ישפיע עליו. לא בהכרח דבר שלילי, בהנחה שהדעה שלו נכונה. אבל היא לא.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

השפה העברית הינה שפה שמית מקבוצת הלשונות השמיות מערביות, דובריה הראשונים לא היו יהודים מן הסיבה הפשוטה שהשפה העברית קיימת יותר זמן מן הדת היהודית. הדת היהודית השתנתה מאוד ב2000 השנים האחרונות, בניגוד לטענות הרבנים (אפשר לפתוח על כך שרשור חדש כי הנושא אינו קשור לשרשור הנוכחי, לכן לא ארחיב כרגע). טענתך שהדת היהודית מאחדת את כל יהודי העולם חסרת טעם, באותה מידה ניתן לטעון כי הנצרות מאחדת את כל נוצריי העולם, אז מה רצית להביע בכך? היהודים לא היו אף פעם עם אחד וגם האנושות לא היתה אף פעם עם אחד, מעולם לא היתה תקופה בה היו לכל בני האדם או לכל היהודים מאפיינים עממיים משותפים, בתחילת האנושות עדיין לא היו עמים אלא רק שבטים נודדים, רק אחרי שהחלה תופעת ישיבת הקבע בארצות והתפתחו שפות יחודיות לקבוצות אנשים שונות החלה התפתחות העמים וכל עם סיגל לעצמו מאפיינים שאיחדו אותו, הדת היהודית הומצאה ע"י מספר אנשים מממלכת יהודה והם הפיצו את הדת היהודית ברחבי הממלכה ומחוץ לה (הממלכות הראשונות בהן הופצה הדת היהודית פרט לממלכת יהודה היו פרס ובבל, לאחר מכן הופצה היהדות גם באשור, בחצי האי ערב, בספרד, ובגרמניה), עם זאת מעולם לא היתה תקופה בה כל תושבי הממלכה היו יהודים בדתם ולמעשה עד קריסת הממלכה היו בה גם פאגאנים, הפצת היהדות הצליחה במיוחד בפרס ובבבל, אך באשור ובחצי האי ערב קיבלו על עצמם את הדת היהודית רק מעטים, יהודים פרסים ובבלים היגרו צפונה והגיעו לאזור הקווקז, שם הפיצו את היהדות גם כן, והיהודים הגרמנים הפיצו את היהדות במזרח אירופה, בתקופת מסעות הצלב התנצרו מרבית יהודי אירופה אך נשארו מרכזים גדולים של יהודים שלא התנצרו, בעיקר בספרד ובגרמניה, במאה השמינית לספירה החל גל גיור המוני באיזור הקווקז (הממלכה הכוזרית) ובתחילת המאה התשיעית היו רוב תושבי הממלכה הכוזרית יהודים בדתם, באותו זמן החלו יהודים להפיץ את דתם גם בדרום מזרח אסיה, במאה ה11 קרסה הממלכה הכוזרית לאחר שהפסידה במלחמה מול רוסיה ורבים מהניצולים ברחו לארצות אחרות, גם הם תרמו להפצת היהדות במדינות רבות. החל מהמאה השביעית החלו באיזור הסהר הפורה מסעות חרב האיסלאם, בתקופה ההיא התאסלמו רוב יהודי ארצות ערב, רוב המסרבים להתאסלם נרצחו ומעטים שמרו על יהדותם בסתר וניצלו, במאה ה15 חל גירוש יהודי ספרד, רובם המוחלט ברחו לצפון אפריקה ומעטים ברחו למדינות אחרות באירופה, בצפון אפריקה הם הפיצו את היהדות בעיקר בקרב שבטים ברברים אשר היו פאגאנים, אך לא נחלו כמעט הצלחה לשכנע מוסלמים להתגייר, עם זאת גם רוב הברברים לא התגיירו, בתקופה ההיא חלה גם הגירה יהודית ממערב אירופה למזרחה, אז היו ארצות מזרח אירופה עשירות יותר מארצות מערב אירופה וההגירה למזרח אירופה היתה אז צעד חכם, יהודים מגרמניה הגיעו בעיקר לפולין והשתקעו בה, עם זאת רובם לא נטמעו ביהודים שהיו בפולין לפניהם ושמרו על מאפיינים גרמנים, כמו כן היהודים הפולנים ממוצא גרמני חיו בקהילות נפרדות מהיהודים שחיו בפולין מאות שנים לפניהם, הם שמרו על שמות משפחה גרמנים ודיברו דיאלקט שונה של יידיש, אשר מקורו בבוואריה (חבל ארץ בגרמניה) והוא קרוי בימינו "יידיש מערב פולנית", היהודים הפולנים הותיקים דיברו דיאלקט שונה הקרוי בימינו "יידיש מזרח פולנית" והוא גם הדיאלקט הנפוץ ביותר של השפה היידיש, חוץ מיידיש מערב פולנית ויידיש מזרח פולנית קיימים 12 דיאלקטים נוספים לשפה היידיש (סה"כ 14) אשר התפתחו במדינות שונות באירופה ע"י קהילות שונות. נישואי תערובת היו קיימים מאז ומעולם, אך בקהילה היהודית המזרח פולנית ובקהילה היהודית ההונגרית היו הרבה פחות נישואי תערובת מבקהילות אחרות באירופה, בקהילה היהודית השבדית נישואי תערובת היו נפוצים ביותר (הרוב המוחלט של יהודי שבדיה התבוללו) ולכן היא כמעט נעלמה, וגם בקהילות בהולנד וגרמניה נישואי תערובת היו נפוצים מאוד (רוב היהודים שם התבוללו), בארצות הסלאביות נישואי תערובת לא היו נפוצים עד הופעת הקומוניזם, אך מהופעת הקומוניזם הפכו נישואי התערובת בארצות הסלאביות (חוץ מבקהילה המזרח פולנית) ליותר ויותר נפוצים, הקהילות היהודיות בהן היו הכי פחות נישואי תערובת בעולם הן הקהילות ההודיות, שם היתה פחות התבוללות מבמזרח פולין (אבל הסיבה לא היתה מידת דתיותם של היהודים ההודים אלא חוקי הנישואין של מרבית הדתות בהודו אשר לא אפשרו נישואין עם בני דת אחרת, ובתקופה ההיא לא היו נישואין אזרחים בהודו, במזרח פולין לעומת זאת רוב היהודים היו חרדים בדלנים וקיצונים עד סוף המאה ה19, ואז החלה מידת הדתיות לפחות), בתקופת השואה חזרו רוב יהודי אירופה שהיו דתיים בשאלה (ובארצות הגוש הקומוניסטי חוץ מפולין הם כבר היו חילונים) כאשר הבינו שאין להם על מי לסמוך, לאורך הדורות השפיעו נישואי התערובת על היהודים במידה רבה, כך למעשה סיגלו לעצמם את תרבויות העמים והדתות הסובבים אותם.

Janem

New member
טוב, עוד שאלה.

"והם הפיצו את הדת היהודית ברחבי הממלכה ומחוץ לה"- מי???? מי היו השליחים האונברסליים שלנו? הנביאים? זה פשוט לא מסתדר לי.

SupermanZW

Well-known member
לא "נביאים" אלא דווקא אנשים רודפי

תהילה, כבוד, כוח, השפעה, שליטה, וכו', אנשים מהסוג של אלה שהמציאו את הדת.

Janem

New member
חח... ז"א

שלאנשים הרעים האלה שהפיצו את הדת לא ממש הלך בלשכנע את העולם שהיהדות היא הדת הנכונה לפי השקפת עולמם האגואיסטית... הכל בגללם... בגללם העם היהודי סבל 2000 שנה, בגלל רודפי בצע... כמה הם היו? 4? 5? לא נשמע כל כך משכנע שעשרות דורות שמרו על שקר ואף אחד לא ניסה לשאול מאיפה זה בא. אותם אנשים גם כתבו את התנ"ך...? פששש, חכמים.

SupermanZW

Well-known member
לא 4 5 אלא אלפים

והם הלכו והתרבו ככל שצברו כוח, אנשים שראו כמה השפעה הצליחו להשיג המיסיונרים היהודים הצטרפו אליהם, אכן הם היו אנשים חכמים, אנשים חכמים ורעים, וכמו שאומר המשפט הידוע If you can't beat them join them וכך עשו האנשים שרצו להצטרף לקבוצת השרלטנים שהשיגו השפעה. הרבה אנשים שאלו מאיפה הגיע השקר, אותם אנשים פשוט הפסיקו להאמין בדת. האנשים שהמשיכו להאמין היו פשוט אלה שפחדו לשאול (מן הסתם הם השתייכו לסוג האנשים שנשלטו ע"י אנשי הדת). היו גם כמובן האנשים שלא באמת האמינו אבל ראו כמה גדול כוחה של הדת וניצלו זאת כדי להשתלט על אנשים (הסנהדרין, חז"ל, רבנים מסויימים, וכדו').

Janem

New member
הבנתי

שאתה לא מאמין באלוהים. וזה די מעניין אותי לדעת: אמרת שיהדות היא דת בלבד, ז"א מי שאיננו מאמין אינו יהודי. ממה שאתה אומר אין משמעות למדינה, כי ישנם הרבה חילוניים בארץ וע"פ השקפתך הם אינם יהודים. אז השאלה שלי פשוטה: איך אתה מגדיר את עצמך? יהודי? ישראלי? או שעניין המוצא שלך לא ממש מעניין אותך? חוץ מזה, חשבת פעם על הדברים הנסתרים בחיים, כאלה שאין להם תשובה מדעית, דברים כמו צרופי מקרים או גורל, אישית, הדברים האלה גרמו לי להאמין באלוהים בדרך שלי. הוא מייצג אצלי את הלא נודע, לכן אני מאמין בגורל ומאמין שיש משהו שמכוון אותו. יש הרבה דברים בדת שיש בהם הגיון, כמו תפילה: תעצום את העיינים ותייחל לטוב, אז תרגיש טוב יותר כתוצאה מכך, כל סוג מדיטציה או ריכוז כזה מרגיע אנשים. אתה יכול לטעון שזה שטויות, כי לכל אחד יש דרך שונה להרגע, אבל זה כבר עניין אישי.

SupermanZW

Well-known member
לא הבנת נכון

אני מאמין באלוהים אבל לא מאמין בשום דת, הדתות מושחתות כל כך ומבוססות על שקרים גלויים ולכן לא יתכן שמקורן אלוהים, אני דאיסט (ולא אתאיסט), אני מתפלא שלא ידעת עד עכשיו. אכן היהדות היא דת בלבד ומי שלא מאמין בה אינו יהודי (אבל הוא יכול להיות ממוצא יהודי אם אבותיו היו יהודים בדתם לפני מספר דורות, או שהוא רואה עצמו כיהודי משום שבעבר הופלה או קופח משום שנחשב ליהודי בעקבות התיאוריה הניאו-דארוויניסטית, או סתם שנאה שגרמה לאנשים מסויימים לראות ביהודים אנשים נפרדים מכל לאום ולכן להגדיר אותם אחרת מתוך השקפה גזענית או אי אמון באנשים ממוצא יהודי על רקע תעמולה אנטישמית, יהודים התחילו לקבל את הרעיון שהם "לאום" רק אחרי שברה"מ החלה להתייחס אליהם כ"לאום" למרות שבשאר העולם ההגדרה של ברית המועצות לא היתה מקובלת). אני מגדיר את עצמי קודם כל בן אעדם, לאחר מכן ישראלי משום שנולדתי בישראל, איני מתעלם מעניין המוצא שלי, אני פולני רוסי אוקראיני ליטאי (ארוך, נכון? אז בשביל מה להגדיר את עצמי בהגדרה כה ארוכה?).

Vrock

New member
אה-אה. מדינת לאום נגזרת מלאום.

צרפתי שעובר לבלרוס ונולד לו שם בן ממנו ומאישתו הצרפתיה הוא בכלל לא בלרוסי. בולשיט NO.1 וזה לא כולל הכותרת. איננו יכול לטעון ללאום יהודי? קושיות: 1)פלשתינים אינם לאום כי אין מדינת פלשתין/נה? 2)עמים שעכשיו יש להם מדינה לאומית לא יכלו לקבל אותה כי לפני שהייתה להם הם לא היו לאום? 3)עמים שאין להם, בכללות, אינם לאום? הייתה שאיפה לאומית להקים מדינה ליהודים, מדינת ישראל. זה שבעקבות טעות היסטורית חמורה נתנו לערבים לגור פה זה כבר עניין אחר. בולשיטים NO.2 עד 5. מדינת ישראל אינה נותנת ביטוי ללאום ישראלי, כי אין דבר כזה. אתה אולי אינך יודע מהם מאפייני הלאום, אבל מדינת ישראל איננה עונה עליהם. במדינת ישראל חיים בחפיפה שני לאומים בעיקר-ערבי ויהודי. לאום ישראלי זה בולשיט שמאלני, כי מדינת ישראל איננה מדינה קהילתית וגם לא צריכה להיות כזו. לכן אין לך אפשרות להיות בלאום פוליטי ישראלי, כי הוא פשוט לא קיים. מה זה משנה אם קוראים לה יהודה או ישראל? גם בבלגיה אין לאום בלגי, וגם במדינת הוותיקן אין לאום וותיקני, וגם ברוסיה אין רק לאום רוסי, ודאי וודאי שלא כל תושבי רוסיה הם מהלאום הרוסי. בהודעה שלך אין שום דבר נכון. אתה חי בסרט.

beatman

Member
../images/Emo45.gif

ופלשתיני זה לא לאום. פלשתינים הם ערבים שהגיעו לעבוד לכאן מכל מיני מדינות ערב לפני כ200-300 שנה ולצערינו נשארו כאן,ועכשיו הם עושים פיגועים ודורשים עצמאות.

למעלה