דיון

Lady In Blues

New member
דיון ../images/Emo124.gif../images/Emo17.gif

טוב, אז אחרי סשן בן יומיים של איפה הילד שמתי לב שנעשה מאוד מוּדית (mood) בעקבות השירים, אז החלטתי לבדוק אם גם לכם זה קורה או שהגיע הזמן לקבוע עם הפסיכולוג. איך שירים של חמי משפיעים עליכם? האם יש שיר מסויים שמקפיץ לכם את המצב רוח? שיר שמדכא אתכם מיד? איזה אלבום הכי משפיע על מצב הרוח שלכם? עם איזה אלבום אתם הכי מזדהים רגשית, נוגע בנקודות אישיות? יאללה, שתפו אותנו
אני, לדוגמא, נהיית כולי שמחה ואנרגיות אחרי "כל אחד והבוב שלי". ישר מכניס בי אנרגיות חיוביות
בעוד ש"הבלדה על פגום" פשוט עושה לי רע לגמרי

ordoron

New member
אז ככה

אצלי זה לא רק קשור בחמי,זה קשור בכל מוזיקה שאני שומע,אני חושב שמוזיקה זה דבר שמאוד קשור בתחושות ונועד להעביר תחושות בהתאם למצבי הרוח. לכל אחד אני חושב יש שיר שהוא שומע כשהוא מדוכא או שיר שהוא שומע כשהוא עצבני או כשהוא שמח וכ'... מכיוון שאני מאוד אוהב את חמי אז כמעט כל שיר שלו משפיע עליי איכשהו מבחינת מצבי הרוח,אם אני חייב להיות ספציפי יותר אז לדוגמא-בואי ניפרד לפעמים יכול לבוא לי ממש טוב,כשנפרדתי מחברה שלי פעם חרשתי עליו בלי סוף,כמובן שגם נפלת חזק בא טוב במצבי רוח כאלו. כמעט כל שבת מתנגן אצלי בבית מכונת השירים,יש בו איזושהו משהו ישראלי עם המון נשמה שבא לי ממש טוב בשבת. לפעמים יש לי מצב רוח לחמלה,את הרוב הדומם אני אוהב לשמוע בשעות של בין ערביים,יש בו משהו שמשדר עבורי תחושה כזו של בין ערביים,את נשל אישה אני אוהב לשמוע כמעט תמיד. את איפה הרוח אני אוהב לשמוע על האופניים(זה ממש חובה,אין יותר כיף מזה). כשאני ער מאוחר בלילה אני מאוד אוהב לשמוע את שדים. את זמן סוכר אני יכול לחרוש לגמרי בבת אחת כשאני במצב רוח טוב,את הבלדה על הפגום אני שומע כשאני מרגיש בודד. שיר שאני לא יכול להישאר אדיש אליו בשום מצב זה השמיים הגבול,אין מצב שאני אשמע אותו ולא אשתגע. אני חושב שהאלבום שהכי משדר לי מצב רוח ומשפיע עליו זה גאולה,הוא כתוב נפלא ויש בו משהו אולדסקול כזה שאני מאוד אוהב ומאוד מחובר אליו. האלבום שהכי נוגע לי זה זמן סוכר,כרגע אני ממש מרגיש שאני חי אותו,יש משהו בנעורים המתפרצים שבו שבסך הכול מאוד קשור בעולם שלי. אני יכול עוד להמשיך לחפור אבל נראה לי שאני אשמור גם משהו לאחרים לומר

A t z a

New member
מסכימה ש"בלדה על פגום" עושה רע../images/Emo80.gif

אני פשוט לא שומעת את השיר הזה כבר הרבה זמן... אין תחושה ברורה מהשירים,למשל "יהיה אשר יהיה" יכול במצבים מסויימים גם להרים לי את המצב רוח,אבל מצד שני גם להשאיר אותי בדיכאון..זה ממש תלוי במצב שלי... יש עוד המון שירים עם אותה השפעה
ושירים שמשמחים? גם כאלה יש מספיק..."אולי בכל זאת סאלי","כל אחד והבוב שלו" וכו'
"איזה אלבום הכי משפיע על מצב הרוח שלכם?" שאלה קשה...אני חושבת שמלנכוליה וגאולה. ולא יודעת למה. מצטערת

אוקיי...

אז ככה יש המון שירים שלו שיכולים לשמח אותי מצד אחד ולדכא אותי מצד שני. שיר שמאוד בולט שאני במצב רוח מדוכא זה "זוהי סדום" זה הטקסט זה המנגינה והאנרגיה שמופצצת בפזמון פשוט גורם לצמרמורות וולהשכין לך שקט ודיכוי בו בזמן- אני אוהבת את זה
. "אל תפגע בילד" גם מאוד מדכא אותי מכניס אותי לאווירה מלחיצה ומעורפלת במקצת.. השירים שמשמחים אותי.. אוקיי, יש המון אז אני יגיד כמה עיקריים.. "בואי נפרד" זה אומנם שיר עצוב אבל הלחן הטיפה מיושן הזה והצלילים שבוקעים מהגיטרה מעלים לי חיוך על הפנים וגם הדרך שבה חמי שר את זה מרגיעה אותי.. "אולי בכל זאת סאלי" שיר אוורירי וקליל שכיף לשיר אותו, מקפיץ לאללה. "בתוך התחתונים" הטקסט הטיפה חולני הזה והצורה שבה הם מגישים את השיר עושה לי נעים לאוזן
[ זהו, אבל זה ממש תמצית מהשירים שמשנים לי את המצברוח כי מוזיקה יכולה לשנות לי את המצב רוח בשניות..

בקצרה:

שירים של חמי משנים לי את המצב רוח מקצה לקצה.. אני יכול להיות באקסטזה, לשמוע שיר שלו ולהתחיל לבכות. טוב, כמה רציניים כי אני ממהר: שיר מקפיץ ומפוצץ באנרגיות: השמים הגבול שגורם לי להשתגע (מי שהיה בהופעות שהייתי בהן חווה את הטראומה של לראות אותי ואת אור מתעוותים בקצב של השיר
) שיר שמדכא אותי מיד: מלנכוליה אהובתי, הבלדה על פגום, נפלת חזק, בואי ניפרד, גאולה, חיים טובים, כל חמלה חוץ מנשל אשה ודרך כוונת רובה, וכו' וכו'
וגם אהובה הקטנה, למרות שזה לא שלו-זה בעסקת חבילה
שיר שמשמח אותי: פעם אחת ביום, יפה כמו מנגינה, מכונת השירים הגדולה שיר שמרגיע אותי: גאולה, יההיה אשר יהיה, אין רוקנרול בעברית שיר שמסובב לי את כל הברגים-אולי בכל זאת סאלי. אלבום שאני הכי מזדהה איתו זה זמן סוכר מאיפה הילד, ומהסולו אני חושב שגאולה.

למעלה