דיון

דיון../images/Emo107.gif

~העלתי את הדיון הזה בפורום רוכבים צעירים, אבל מעניינת אותי גם דעתם של אנשי הפורום הזה~ במה אתם חושבים שהרכיבה תורמת לכם? וזה יכול להיות מכל בחינה: חברתית, ביטחון עצמי, כושר גופני וכל דבר אחר שיעלה על דעתכם. לי בכל אופן הרכיבה תרמה (ועדיין תורמת) לי המון. מבחינה חברתית יצרתי קשרים עם אנשים על בסיס הסוסים, יש לי אנשים עם אותו תחום עניין לדבר איתם. הביטחון העצמי שלי עלה. גם הכושר השתפר פלאים (גם מהעבודה בחווה, לא רק מהרכיבה). חוץ מזה, זה משהו שגורם להמון הנאה ומעביר את הזמן בכיף. לפעמים אני גם מרגישה שאני לומדת על עצמי המון מהרכיבה, אני מרגישה שהסוס ממש משקף את מה שאני מרגישה באותו היום. בנוסף, ברכיבה אני לומדת לא לוותר, להמשיך לנסות גם שקשה. אני מתמודדת עם המון מצבים מלחיצים (שסוס נבהל למשל). וחוץ מזה, תמיד יש לי מוטיבציה להתקדם ולהשתפר, זה נותן לי מן סוג של מטרה בחיים. אני בטוחה שיש עוד המון דברים שאני לא מצליחה להיזכר בהם כרגע.

על שאלה כזאת

מסוגל לענות רק מישהו מהצד. לא נראה לי שאפשר לבצע רשימה של הדברים ש"קיבלת" מעבודה עם סוסים.

fliperit

New member
אני דווקא לא מסכימה.

אני מאמינה שמישהו שהוא מספיק קשוב לעצמו ומספיק מודע להתנהגות שלו יכול להעיד איך הוא השתנה בעקבות הרכיבה (או כל דבר אחר)

תרם לי ועזר לי המווווווווווון

העלה לי את הביטחון העצמי. גם מבחינה רגשית אני מרגישה הרבה הרבה יותר הקלה ופחות לחץ כשאני בחווה. אם קרה משהו אני תמיד יכולה לבוא ולספר לאניטה או בכלל לכל סוס אחר (
). מבחינה פיזית גם, ובגלל שאני לא רוצה לפרט בקשר לזה אני לא אכתוב איך. השורה התחתונה היא שאני לא יכולה לתאר כמה הרכיבה תרמה ועזרה לי

fliperit

New member
זה שינה אותי לטובה וגם לרעה...

זה העלה לי את הבטחון העמצי שהיה ממש נמוך (לפני 3-4 שנים אם היו שואלים אותי אם אני מתכוונת להיות מדריכה הייתי אומרת "הלוואי, אבל אני אני לא אוכל להדריך כי אני ביישנית וסגורה"). זה גם גרם לי להיות יותר קשוחה- לא לוותר כשקשה ולא להתבכייןבגלל כאבים קטנים. התחרויות גם עשו לי טוב..למדתי שלנצח ולהיות טובה זה לא הכי חשוב. המקצים הכי כיפיים שהיו לי הם דוקא אלה שלא ניצחתי בהם.... מצד שני...נכון שהכרתי הרבה חברים דרך הענף, אבל הרכיבה השתלטה לי על כל החיים, ואני פוגשת הרבה פחות אנשים שלא רוכבים.

אם את כבר מזכירה.

גרמת לי לחשוב על זה שוב. הרכיבה והחווה השתלטו לי על החיים, רוב הזמן אני שם וגם כמעט ולא פוגשת חברות
. עכשיו התחלתי לדבר עם החברה שלי שוב ועם עוד אחת שממזמן לא דיברתי איתה. אני מנסה לשלב את זה עם הביקורים שלי בחווה. הן חברות טובות והן מבינות שסוסים זה כל החיים שלי, ולכן הן מבינות את זה שאני הולכת והמון לחווה. אז אני מרגישה שאני די צריכה להחזיר להן על זה, בעיקר לחברה הכי טובה שלי שתמיד מוכנה להבין. אבל לדעתי אני עדיין צריכה להחזיר להן מולא להזניח.

Deep Blue Sky

New member
הממ..

זה תרם הרבה.. במיוחד ביטחון עצמי.. וזה דבר שקודם לא היה לי.. וגם החווה היתה מקום שאני יכולה ללכת אליו שאני תקועה בבית.. וזה לימד אותי לאהוב ספורט ולא להיות עצלנית.. ועוד הרבה דברים.. זה גם לא תפס לי מקום הרבה, כי באתי לחווה רק פעם-פעמיים בשבוע.. ושהייתי בתחילת הדרך ברכיבה הייתי ברכיבה טיפולית בגלל כל מיני בעיות וברור שהרכיבה הטיפולית נתנה לי המון.. אני יכולה לעשות רשימה ארוכה של מה שהרכיבה תורמת אבל אין לי עכשיו כוח לזה.. זהו..

popi199

New member
הסוסים

פשוט בנו אותי. כשהגעתי לסוסים הייתי ילדה קטנה ומפונקת שלא עבדה יום בחיים שלה, שמוותרת לעצמה על כל קושי קטן, שלא מעריכה דברים או אנשים, שלא יודעת לתקשר עם אנשים בצורה נכונה, אנוכית בטירוף.. הסוסים לימדו אותי המון, העבודה באורווה לימדה אותי שאי אפשר להיות בן אדם כזה באורווה ואח"כ מהר מאוד הבנתי שאי אפשר להיות בן אדם כזה בכלל. אני חבה המון לאנשים שהיו מסביבי באורווה ולסוסים שיצא לי להכיר כי כל אחד לימד אותי משהו חשוב אחר. יכול להיות שבכל מקרה עם הזמן הייתי לומדת את הדברים האלו אבל העבודה הסוסים פשוט זירזו את התהליך ועשו אותי בן אדם שלם יותר.

שירלי317

New member
בלי סוסים לא הייתי מי שאני היום

הסוסים הופיעו בחיים שלי בגיל חצי שנה בערך, אבל האפקט היותר נראה לעין שלהם השתקף כבר בגיל 5, הרכיבה הראתה את פירותיה באופי שלי ובחוזק הנפשי והפיזי שלי בשלב מעט מאוחר יותר.. הסוסים הביאו לי לריכוז, ביטחון עצמי, ביטחון באחרים, לימדו אותי להעריך עבודה קשה, היו לי לתרפיה, לימדו אותי לשמור על עצמי, גרמו לי להתבגר! קים בפרט לימדה אותי לנתב את הכוח והחוזק הפיזי והמנטלי שלי למקומות הנכונים, שיפרה עוד יותר את הריכוז שלי, הסירה מלבי פחדים, גרמה לי לבטוח באחרים עם רק עין אחת פקוחה במקום שתיים, ולימדה אותי להירגע גם במצבי לחץ. ובכלל, הבנאדם שהייתי בלי הסוסים, בלי החווה (תהיה איזו שתהיה), בלי הרכיבה, בלי עבודת האורווה ובלי האנשים (במיוחד מאוניל) היה בוודאי מאוד ילדותי, חסר בטחון, נמושה, עצבני, אגרסיבי ומאיים עד מאוד ומאוד חושש מאחרים.. אני מרגישה שהשנה /חצי שנה האחרונה.. עם קים בעיקר.. העצימה את ההשפעה של הסוסים על החיים שלי בכל התחומים, ושבעצם, קים התחילה בדיוק מאותו מקום שאני התחלתי, ושתינו הובלנו אחת את השניה להתבגרות, התגברות (על פחדים בעיקר), ביטחון עצמי וריכוז.. זהו קשר שקשה למצוא, בין אם בעולם בני האנוש ובין אם בעולמם של הסוסים או כל בע''ח אחר.. ואני מודה לכל ישות על טבעית אשר תהיה, בכל יום, על שמצאתי את המשוגעת הקטנה שלי!
ובאשר למה שנאמר על הזנחת העולם שמחוץ לחווה ולסוסים, החברים וכ'ו.. אני מרגישה שאני אישית מצליחה לשמור על שני העולמות פחות או יותר, ולהפיק את המיטב משניהם.. וסך הכל אני גם משלבת, כי החיים שלי הם אחד!

cowgirl Ms

New member
רציתי לומר לך כבר קודם

השינוי בה מדהים! רואים שהיא מטופלת כמו שצריך, עם הרבה אהבה..

שירלי317

New member
../images/Emo9.gif

תודה, אני שמחה לקבל כאלו תגובות ואני מרגישה את זה בעצמי.. בזמן האחרון היא כל כך רגועה גם שזה מתחיל להפחיד
הסוסה מתמסטלת משמנים אתריים
האמת שלפני שבועיים, בדרך חזרה מטיול, פגשתי בבעלים הקודמים שלה, והוא היה המום ובקושי זיהה אותה, וממש פרגן!

hila125

New member
הרכיבה תרמה לי המון

קודם כל עזרה לי לייצב את עצמי לשבת נכון.. להבדיל בין ימין לשמאל..חחחח שיווי משקל וגם בביטחון העצמי שלפני זה כמעט ולא היה לי. לדעת שאני צריכה להשיג את מה שאני רוצה למרות שלפעמים היו הרבה אנשים שלא מי יודע מה תמכו והאמינו שאני יצליח. למדתי לעבוד קשה.. גם ברכיבה וגם באורווה והכושר הגופני שלי ממש השתפר. וגם מצב הרוח שלי, יש ימים שאני במצב רוח לא משהו וסוסים והעבודה רק עושים לי טוב.. ועוד דבר למדתי להקשיב לסוסים זה נשמע קצת מצחיק אבל במשך הזמן התרגלתי לחברה של סוסים אז יכולתי לדעת מה קורה עם הסוס עם כואב לו משו ודברים כאלה.. ובכלל אני אוהבת את התחום הזה ואני חושבת שעם אנשים עושים את מה שהם אוהבים הם משתפרים בהמון תחומים בחיים שלהם ..

ram ram

New member
הרכיבה שינתה אותי מאוד...

הייתי ילדה קטנה (נשארתי כזאת
) וביישנית... וככל שרכבתי יותר הייתי צריכה לעזור בחווה בלהוציא טיולים... ואז צריך להתחיל להעיר לאנשים וללמד אותם דברים... וזה בנה האבה מאוד ביטחון...

למעלה