דיון שפה

rightman

New member
דיון שפה

לפי מה שראיתי עוד לא נפתח נושא כזה, אז חשבתי שאולי כדאי שאעלה את הנושא לדיון. אחד הדברים הכי מעניינים בדיבוב הישראלי הוא, לפי דעתי, צורת השפה שלו. השאיפה ללשון נכונה לעומת השפה השגויה הכוללת בתוכה המון טעויות לשוניות. הרי עברית היא שפה עם כל כך הרבה חוקים שונים ומעניינים, לכן קל מאוד לשגות בה בניגוד לשפות אחרות בהן יש גם חוקים, אבל פחות כבדים. כל העניין של השפה בא לידי ביטוי גם בדיבוב הישראלי. מי שקצת שם לב לדברים האלה, יכול להבחין איך ככל שעבר הזמן כך ההקפדה על לשון נכונה הלכה והופחתה, כאשר זה לעיתים בא לידי ביטוי בהגיה של המילים, ולפעמים שימוש נכון במילים. בעבר היתה שאיפה על לשון נכונה, אך כיום קצת פחות מקפידים על זה והשפה נעשית הרבה יותר נמוכה ושגויה. מה דעתכם על זה? האם אתם מעדיפים את הדיבוב של פעם בכל הנוגע לשפה, או את הדיבוב של היום? האם יצא לכם לשים לב לדברים האלה?

Hawkgirl

New member
אני גם כן חושבת שהכרחי להקפיד על השפה

הבעיה היא שאין ממש עורכים לשוניים לדיבוב.. מקצצים בהם :\ הקיצוצים באים על חשבון השפה O: וחבל שבדבר כזה כן מקצצים. אני תוהה אם את מתכוונת בשאלתך "האם אתם מעדיפים את הדיבוב של פעם בכל הנוגע לשפה, או את הדיבוב של היום?" גם לסלנג שמשתרש בשפה X: כלומר.. אני לא מעוניינת שהדיבוב יחזור לרמה של הגיית ר' מתגלגלת, או שימוש במילים לא נפוצות, או ניבים מתוחכמים שיקשו על הבנת הקונספט. למשל כששידרו 'נארוטו' באחד הפרקים השתמשו במילה פאקאצה XD וגם אני חשבתי לעצמי באותו רגע האם באמת נכון להשתמש במילה הזו כשהשפה העברית די דועכת עם הזמן. אבל מצד שני, זה כן העלה בי גיחוך וגרם לתחושה שאני מבינה למה הדמות התכוונה כשהיא אמרה את זה XD לא יודעת כל כך להסביר. אבל, כן, חובה להחזיר את העורכים הלשוניים לפעילות O: אם מכניסים לדיבוב סלנג ומילים חדשות שהשתרשו בשפה, לפחות שלא יתפשרו על עברית תקינה בהגיית המילים.

miaBaby

New member
אני חושבת שזה תלוי...

כל הקטע בדיבוב הוא שבעצם אנחנו עושים את הגרסא הלא מקורית, התפקיד שלנו כמתרגמים, מדבבים, בימאים הוא להביא גרסא עברית זהה ככל האפשר לגרסא המקורית (האנגלית או היפנית). יש סדרות שהאנכלית בהן נכונה דקדוקית ונטולת סלנג, ויש סדרות שממש ממש מדברים בהם בשפה של היום בלי ממש לשים על הדקדוק. בעיניי, פשוט צריך לעשות כמו המקור, כשיש סדרה שברוחה צעירה אפשר להשתמש בסלנג יומיומי, בסדרות רציניות במקור, אין שום סיבה לפלפל בעברית וצריך לשמור על הלשון

מסכימה עם מיה..

השפה שהשתמשו בה בתכניות בעבר זאת לא השפה שמשתמשים היום וכדי שהסדרה או הסרט יפנו יותר לילדים ביותר קלות משתמשים בשפה היומיומית. דברים בסיסיים כמו הגייה נכונה של מספרים כמעט ולא טועים בהם. ובקשר לשינוי מילים, כמו שתמר אמרה זה באמת נורא ולדעתי עדיף להיצמד למקור ולהגיד מילים נכונות מאשר שהליפסינג יהיה כמו שצריך..

כיום

מקפידים יותר מבעבר על הליפסינג. אולי כי בסרטים עם אנימצית מחשב הפה זז בצורות שונות ולא רק נפתח ונסגר. אז כשמנסים למצוא מילים שיתאימו לתנועת השפתיים עושים שינויים גדולים מהמקור., שחלקם זה להכניס סלנג, או אפילו להשתמש במילים באנגלית. למשל ב"חיים בזרם" הצפרדע מדבר על איזה פלאפון: "זהו פלאפון חדיש עם דיזיין..." או ב"מדגסקר": "המקום הזה הוא סוף הדרך !" או בהארי פוטר 4 באנגלית רון אומר fine (שזה אומר בסדר, שהוא מסכים) ובעברית הוא אומר "קפוץ לי" (שזה אומר שהוא לא מסכים.) ויש לי ויכוחים לא נגמרים עם חברה שלי חולת- ההארי- פוטר שלא מבינה איך נתנו לדבר כזה לקרות. והיא גם לא שוכחת לי שבהארי פוטר 3 לופין אמר באנגלית "להוציא שרביטים" ובעברית הוא אמר "תוציאו מקלות".

sיגי

New member
קודם כל סחטין על השעות בהן אתם כותבים

אני מבינה שכולנו חיות לילה....... אני מסכימה מאוד ששפה זה חשוב, ובקורס נורית תמיד אמרה לנו כמה חשוב לשמור על השפה ועל דקדוק נכון (עד רמות של לבדוק במילום שמונח לידה). ילדים רואים המון טלויזיה וכדאי שהשפה תהיה תקינה.

למעלה