אני חושבת...
תשמע, כל רכיבה על סוס בבסיסה זו פגיעה בחופשיות ובטבע של הסוס. וכל ענף ספורט בו הסוס מתקדם לרמה מעל הרמה הבסיסית שמתאימה לטיול ומתחיל להתקדם לעבר רמת התחרויות (גם אם הוא לא מתחרה) מזיקה לרגליים שלו. אם הרוכב של הסוס והמאמן שלו יודעים איך לה'תנהג' (אני לא בטוחה שזו המילה המתאימה) הסוס ייפגע כמה שפחות. אם המאמן יודע מתי הסוס צריך לוותר על תחרות אחת בגלל עודף עומס או בגלל שהרגל/ים לא בסדר מפציעה (ויתור-במקום הזרקות) והוא יודע שבסוף עונה, בפגרה, גם אם העונה אל הייתה הכי מוצלחת בעולם, מגיע לסוס את החודש שלו לנוח, ואולי קצת פחות, ואולי קצת יותר. כל זה תורם לסוס. תשמע, יש סוסי ריינינג מובילים בענף שהרגליים שלהם כבר לא הכי 'במיטבן', והם עדיין מתחרים. הם מתחרים בגלל שההחלטה לגביהם היא להמשיך להתחרות עליהם, אבל להזריק להם חומרים לרגליים כדי שהם בכלל לא ירגישו כאב כלשהו. אני לא אומרת שאני בעד זה, אבל אני גם לא בטוחה אם אני 100% נגד זה. יש כמה סוגי זריקות אצל סוסים-נגד כאבים לאחר שנגרמו, הרגעה, נגד כאבים שנתי (זריקה שמוצעת לסוסי ספורט פעם בשנה ועולה הרבה מאוד כסף, שמטרתה לחזק לסוס את הרגליים מראש כדי לנסות למנוע פגיעה). אני חושבת שבזריקה שמקבל הסוס מראש אין כל רע, אני חושבת שבזריקות הרגעה, אם זה סוס רגוע בד"כ כלל ואיזה תחרות אחת פתאום הוא בשיא הלחץ, גם זה בסדר, אבל אני לא ממש בעד עניין ההזרקות לסוסים עם צליעות/בעיות רגליים-בזמן התחרות, ומה לעשות, זה קורה הרבה. מה שאני יודעת שאני לא אתן לאף סוס שיש/יהיה לי לעבוד בתחרות על משככי כאבים, אלא אם קרה איזה משהו קטן (אבל באמת קטן) וזה חד פעמי ולא כואב לסוס בכלל, וגם זה לא בטוח. אמ...אני חושבת שדי הבהרתי את עצמי. אני מקווה שתתחיל לרכב ולהתחרות בריינינג (זה מאוד כיף, ואני מתה על זה) ושתצליח בתחרויות! מקווה לראותך. בן כמה אתה? איפה רוכב? כמה זמן?